View Full Version : Tips til grønnsaksgarnityr


dakota
08-05-11, 21:37
Vi begynner å bli litt lei av å lage "gryter" hver dag. Altså hele middagen i èn og samme gryte - kjøtt og grønnsaker - med fløte eller rømme i. Så hva lager dere ved siden av rent kjøtt, men som gir nok fett? Vi har også gratinert grønnsaker (og det er jo kjempegodt!), men det må da være andre måter å få i seg det grønne og fettet? Noen tips? :ja:

Rin
08-05-11, 22:03
Spinatstuing, coleslaw (kålsalat i fet dressing), sellerirot fries, smørdampet brokkoli, smørstekt asparges, blomkålmos, auberginekrem, etc, etc. Det er mange store, fine tråder her på forumet om grønnsaker/grønnsakstilbehør. :cool:

arnakristin
08-05-11, 22:20
Hei,
Anbefaler at du tar en tur innom denne tråden for inspirasjon: Grønnsaksretter og –tilbehør til middag (samletråd) (http://forum.lavkarbo.no/showthread.php?t=41569)

Kitt
08-05-11, 22:57
Hadde en god grønnsak- rett ved siden av svinefileeten til middag i dag!
De andre elsker (jeg også egentlig:p) båtpoteter. Da lager jeg en bolle med rapsolje, kvernet salt og pepper og ganske mye hvitløkpulver( og litt chili om jeg husker), putter potetbåtene oppe i og rører god så alle potetene får olje og krydder på seg før jeg heller dem i formen.
Men det blir jo så mye olje/krydderblanding igjen. Så i dag delte jeg 4 sjalottløk i 2, en skalk paprika i store biter, noen skiver squash i biter, noen busker blomkål og broccoli og 2-3 fed hvitløk i store biter og hadde sammen med olje/krydderblandingen i en form. Stod vel ca 35-40 min på 230 grader! Ble så godt at jeg forspiste meg skikkelig på middagen. Ble ikke så mye kjøtt og kryddersmør, åt grønnsaker til jeg ikke orket en bit mer!:sikle:

Perleblomsten
09-05-11, 01:03
Har dilla på stekt sopp og tomater, på slutten av stekingen tilsetter jeg litt rømme, naaaam

Livsglede
09-05-11, 03:37
Vi begynner å bli litt lei av å lage "gryter" hver dag. Altså hele middagen i èn og samme gryte - kjøtt og grønnsaker - med fløte eller rømme i. Så hva lager dere ved siden av rent kjøtt, men som gir nok fett? Vi har også gratinert grønnsaker (og det er jo kjempegodt!), men det må da være andre måter å få i seg det grønne og fettet? Noen tips? :ja:
.

Hva med å koke litt blomkål i fløte, mos den med smør og smak til med salt og pepper, nydelig blomnkålmos i en fart. Samme kan du gjøre med brokkoli eller blande disse. Eller du kan lage sellerirotmos, french fries, gratinere dem, ja sellerirot er veldig anvennelig. Hva med å lage fyllte squash. Det er mange muligheter til å få inn fett og grønnsaker. Noe så vanlig som wok, men da blir det jo alt i en form igjen. OM du ikke får nok fett via maten, lag deg en god Iskaffe/kaffelatte av eggemelk med smør som dessert:D Slenger bare ut litt tips her jeg.

dakota
09-05-11, 07:56
Tusen takk formange supergode svar og tips, mye som skal prøves her ja :sikle: