Mine knekekbrød blir så sprø at de nesten ikke kan smørres uten at de går i masse småbiter. Jeg bruker vanlig oppskrift med like deler ulike frø og vann. Hva kan det være jeg gjør feil?
Lettere å hjelpe deg om du legger ut oppskriften og steketid.
Oppskrift
2dl linfrø
2dl gresskarfrø
2dl sesamfrø
2 dl grov rug
1 ts salt
5-6 dl vann
Sveller ca 10 min. 175 grader 45 min eller lengre
Deler dette på to stekeplater. Hva gjør dere?
Grov rug "limer" vel ikkje så veldig bra? Du kan prøve med ei teskei eller to med fiberhusk, kanskje? Eg brukar vel og merke ikkje rug i mine, + at eg har i fiberhusk, elles er det ganske likt, og dei held bra saman. Eg steiker mine i ca 60 minutt, byttar om på platene omtrent etter 30 minutt. Kor tynt smører du utover plata?
Jeg tror det har mest med tykkelsen på knekkebrødene å gjøre. Har funnet ut at jeg ikke må ha det utover så tynt for at de skal bli ok.
Antoinette6
16-05-11, 00:39
Forsøk Nannahs frøknekkebrød her inne ! Finnes ikke bedre knekkebrød !!!