View Full Version : Knekkebrød


bema
15-05-11, 14:09
Mine knekekbrød blir så sprø at de nesten ikke kan smørres uten at de går i masse småbiter. Jeg bruker vanlig oppskrift med like deler ulike frø og vann. Hva kan det være jeg gjør feil?

Timiane
15-05-11, 15:11
Lettere å hjelpe deg om du legger ut oppskriften og steketid.

bema
15-05-11, 16:15
Oppskrift
2dl linfrø
2dl gresskarfrø
2dl sesamfrø
2 dl grov rug
1 ts salt
5-6 dl vann
Sveller ca 10 min. 175 grader 45 min eller lengre

Deler dette på to stekeplater. Hva gjør dere?

Furine
15-05-11, 16:38
Grov rug "limer" vel ikkje så veldig bra? Du kan prøve med ei teskei eller to med fiberhusk, kanskje? Eg brukar vel og merke ikkje rug i mine, + at eg har i fiberhusk, elles er det ganske likt, og dei held bra saman. Eg steiker mine i ca 60 minutt, byttar om på platene omtrent etter 30 minutt. Kor tynt smører du utover plata?

Becky
16-05-11, 00:36
Jeg tror det har mest med tykkelsen på knekkebrødene å gjøre. Har funnet ut at jeg ikke må ha det utover så tynt for at de skal bli ok.

Antoinette6
16-05-11, 00:39
Forsøk Nannahs frøknekkebrød her inne ! Finnes ikke bedre knekkebrød !!!