Jannik16
19-05-11, 17:19
Med bilder:
http://jannikej.blogg.no/?c=1305818233
BOUILLON MALGACHE!
- Biffsuppe med salat og vannkastanjar!
Ein gammal, ærverdig rett frå Mauritius!
Ingrediensar
500 g biffstrimlar.
Salt og pepar.
Olje.
1 lauk , finhakka
4 kvitaluksfedd, finhakka.
1 ss finhakka frisk ingefær
400 g hakka hermetiske tomatar med kvitlauk.
3 grønnsaksbuljongar utblanda 1 l kokande vatn.
130 g vannkastanjar (litt fyfy, men ikkje særleg karbo i denne retten ellers so).
6 blad isbergsalat
Slik gjere du:
Krydre kjøttet. Sett det til side.
Steik lauken i ein kjele i olje. Ha i kvitlauk og ingefær. La det steike til lauken er blank.
Tilsett tomatane. Rør godt og la det koke i 20 minutt. Smak til med salt og pepar.
Tilsett buljong. Legg over lokk og la det koke i nye 20 minutt.
Ha i kjøttet og la det koke i 15 minutt.
Vask salatblada og kutt i strimlar. Del vannkastanjane i tynne skiver.
Legg salaten og vannkastanjane i ein suppebolle og aus over suppa.
La det "kvile" i 5 minutt før servering.
http://jannikej.blogg.no/?c=1305818233
BOUILLON MALGACHE!
- Biffsuppe med salat og vannkastanjar!
Ein gammal, ærverdig rett frå Mauritius!
Ingrediensar
500 g biffstrimlar.
Salt og pepar.
Olje.
1 lauk , finhakka
4 kvitaluksfedd, finhakka.
1 ss finhakka frisk ingefær
400 g hakka hermetiske tomatar med kvitlauk.
3 grønnsaksbuljongar utblanda 1 l kokande vatn.
130 g vannkastanjar (litt fyfy, men ikkje særleg karbo i denne retten ellers so).
6 blad isbergsalat
Slik gjere du:
Krydre kjøttet. Sett det til side.
Steik lauken i ein kjele i olje. Ha i kvitlauk og ingefær. La det steike til lauken er blank.
Tilsett tomatane. Rør godt og la det koke i 20 minutt. Smak til med salt og pepar.
Tilsett buljong. Legg over lokk og la det koke i nye 20 minutt.
Ha i kjøttet og la det koke i 15 minutt.
Vask salatblada og kutt i strimlar. Del vannkastanjane i tynne skiver.
Legg salaten og vannkastanjane i ein suppebolle og aus over suppa.
La det "kvile" i 5 minutt før servering.