View Full Version : God Morgen, Norge, lavkarbobrød


milja
20-05-11, 11:47
Noen som fikk med seg den gangen det ble vist på tv hvor mange karber det er i det brødet?


Oppskriften:
4 egg
1 boks seter rømme/creme fraiche
1 ts bakepulver
3 ss olivenolje/ smør
50 gr solsikkekjerner
50 gr linfrø
75 gr havremel
25 gr gresskarkjerner
1 ss fiberhusk

Olive Oil
20-05-11, 11:55
I følge diett.no er det litt i underkant av 60 g. i hele brødet. Havremelet alene står for 46g., så det er kanskje greit å bytte det ut med mandelmel? Ikke akkurat de samme bakeegenskapene, men man sparer inn mange gram på det.

milja
20-05-11, 12:17
Takk for svar!

Mandel mel er det noe man får kjøpt eller lager man det selv?

lifejack
20-05-11, 12:51
Takk for svar!

Mandel mel er det noe man får kjøpt eller lager man det selv?

Både og;)
Du kan fint lage det selv av vanlig eller skåldede mandler, men det er også å få kjøpt.
Det fra helsekosten (http://www.funksjonellmat.no/mandelmel/hvorfor/) er fettredusert, og har derfor litt andre egenskaper enn malte mandler.
Det finnes også flere typer på iHerb (http://www.iherb.com/). Jeg like nok denne (http://www.iherb.com/Bob-s-Red-Mill-Almond-Meal-Flour-Gluten-Free-16-oz-1lb-453g/12069?at=0) best:)

Timiane
20-05-11, 13:34
Om du maler mandlene selv i en food prossesor slår du fettet ut av mandlene og de blir veldig klumpete. Så det er bedre å bruke en kaffekvern. Det iherb mandelmelet (Now helty food)) er bra,

Lavkarbo oppskriftene på God Morgen, er ogte mye karber i. Hun bytter ut hvetmel, med havremel. Greit å være oppmerksom på dette om man lever på ketolyse.

milja
20-05-11, 16:58
ok, takk for tips:) jeg fikk vite nå at hun sa det skulle være 40 karb i hele brødet..stemmer ikke det da..