pus77
26-05-11, 17:13
:p
Hei. Jeg begynte med lavkarbo etter påske, da jeg fant ut at vekten min sto på 103,5 kg. Jeg er til opplysning 1,73 høy...
Jeg visste fint lite om lavkarbo, men kutta altså ut brød, poteter etc.
Jeg veier nå 100,7 kg, men den siste uka gikk jeg ikke ned et gram - kanskje ikke så rart.. jeg har ikke spist NOE fett...
I går fikk jeg boka: Doktor Dahqvist`s guide til LCHF, som jeg syns forklarer masse - men jeg føler meg fortsatt litt grønn og usikker, så jeg stiller derfor her en masse spørsmål jeg håper noen superflinke lavkarbiser kan svare meg på.
Jeg liker litt skjema og slikt, så jeg fant diett.no i dag hvor jeg la inn all maten jeg har spist i dag. Der endte jeg opp - etter tre måltid på denne energifordelingen:
69% fett
25% protein
5% karbohydrat
Er jeg på riktig spor, eller må jeg spise mer av noe?
Regner jeg dette i kalorier blir det 2023 kalorier. I følge mitt energiforbruk som er utregnet på høyde/vekt ligger jeg på 2685,55 kcal pr dag UTEN trim.
Her kommer det som forvirrer meg; Skal jeg gi en lang f i kaloritelling?
Er det KUN prosentvis energifordeling på fett, karber og proteiner som teller?
Jeg har litt troa på at jeg gjør "noe" rett, men jeg føler jeg skaller hode i veggen.
Siden jeg elsker å lage mat, har jeg ikke lyst til å følge en spikra diettplan med fastsatte menyer. Jeg finner lavkarbo-oppskrifter overalt på nettet og takker alle som legger ut og deler med oss som trenger "nye" påfunn på kjøkkenet.
Jeg skjønner også at det tar tid å "omstille" seg, men jeg føler jeg trenger en pekefinger - eller en vennlig "lærer" som kan korrigere meg litt på hvordan jeg skal finne ut dette med nok fett, proteiner og karbohydrater. På forhånd tusen tusen takk for alle svar.
ps... boktips som virkelig ramser opp HVORDAN? mottas med takk :):)
Hei. Jeg begynte med lavkarbo etter påske, da jeg fant ut at vekten min sto på 103,5 kg. Jeg er til opplysning 1,73 høy...
Jeg visste fint lite om lavkarbo, men kutta altså ut brød, poteter etc.
Jeg veier nå 100,7 kg, men den siste uka gikk jeg ikke ned et gram - kanskje ikke så rart.. jeg har ikke spist NOE fett...
I går fikk jeg boka: Doktor Dahqvist`s guide til LCHF, som jeg syns forklarer masse - men jeg føler meg fortsatt litt grønn og usikker, så jeg stiller derfor her en masse spørsmål jeg håper noen superflinke lavkarbiser kan svare meg på.
Jeg liker litt skjema og slikt, så jeg fant diett.no i dag hvor jeg la inn all maten jeg har spist i dag. Der endte jeg opp - etter tre måltid på denne energifordelingen:
69% fett
25% protein
5% karbohydrat
Er jeg på riktig spor, eller må jeg spise mer av noe?
Regner jeg dette i kalorier blir det 2023 kalorier. I følge mitt energiforbruk som er utregnet på høyde/vekt ligger jeg på 2685,55 kcal pr dag UTEN trim.
Her kommer det som forvirrer meg; Skal jeg gi en lang f i kaloritelling?
Er det KUN prosentvis energifordeling på fett, karber og proteiner som teller?
Jeg har litt troa på at jeg gjør "noe" rett, men jeg føler jeg skaller hode i veggen.
Siden jeg elsker å lage mat, har jeg ikke lyst til å følge en spikra diettplan med fastsatte menyer. Jeg finner lavkarbo-oppskrifter overalt på nettet og takker alle som legger ut og deler med oss som trenger "nye" påfunn på kjøkkenet.
Jeg skjønner også at det tar tid å "omstille" seg, men jeg føler jeg trenger en pekefinger - eller en vennlig "lærer" som kan korrigere meg litt på hvordan jeg skal finne ut dette med nok fett, proteiner og karbohydrater. På forhånd tusen tusen takk for alle svar.
ps... boktips som virkelig ramser opp HVORDAN? mottas med takk :):)