View Full Version : Vin i mat


Bravo
29-05-11, 17:43
Jeg lager nå en rett med vin i sausen, og har hatt i et antall dl rødvin i gryta. Sausen kokte så opp, putret en god stund og ble dermed redusert kraftig før jeg hadde i kjøttkraft osv
Ville vel da tro at alt av alkohol er fordampet, det skjer vel ganske tidlig når vin kokes opp.
Men hvor ligger karbohydratene i vin? Både i alkoholen og i sukkeret/sødmen til vinen ellers? Har jeg dampet vekk endel av karbohydratene nå?

Gerd
29-05-11, 17:45
alkoholen fordamper ja.
Men karbene (restsukkeret i vinen) blir nok igjen :)

Bravo
29-05-11, 17:49
alkoholen fordamper ja.
Men karbene (restsukkeret i vinen) blir nok igjen :)

Ja, er klar over at en del av karbohydratene ligger i sukkeret i vinen, men er det også noe karbohydrater i selve alkoholdelen av vin (der jo endel av kaloriene ligger) eller vil alle karbohydrater i vin stamme kun fra dette restsukkeret

Gerd
29-05-11, 17:50
Ja, men er det også noe karbohydrater i selve alkoholdelen av vin (der jo endel av kaloriene ligger) eller vil alle karbohydrater i vin stamme kun fra dette restsukkeret

Karbohydratene i vin kommer fra restsukkeret :ja:

Bravo
29-05-11, 17:55
Ok, takk for svar, Gerd:).