Rottisembla
02-06-11, 11:34
Har en kakeoppskrift jeg vil teste, men denne inneholder:
5 dl kremfløte
1dl sukker
som piskes.
Hvor mye og hvilken søtning bør/kan jeg erstatte dette med?
Trenger en mindre søtning enn sukker, hvordan er det der?
lille_trille
02-06-11, 11:45
Jeg ville brukt Splenda eller Sukrin. Syns det skulle vere mye sukker da, men dette er vel smak og behag. Prøv deg frem.
Det kommer helt an på hvilken søtning du bruker.
Så er det jo godt uten søtning åsså da synes jeg :)
Rottisembla
02-06-11, 12:44
Ok, hva slags søtning og mengde bruker dere da når dere pisker krem.
For å eksprementere veldig kan jo fort bli ganske mye krem før jeg finner passe forhold:p
Testa sukrin i suksessterte og da tok jeg samme mengde som sukker og dæven det var FAIL så det holdt, smaka ikkje noe godt nei:eek:
Jeg pleier å bare bruke noen tskjeer sukrin og splenda. Noen vanijedråper ala essens. Nå har jeg bestilt meg stevia, så kommer til å bruke det istedenfor.
Jeg ville ikke brukt mer enn en ts sukrin eller en ts splenda. Blir ikke kjempesøt, men det er sånn jeg liker den. Hadde aldri brukt så mye sukker i krem heller. Men vi er forskjellige og derfor er det greit å smake seg fram.
Rottisembla
02-06-11, 17:48
Takk for svar, syns det virket mye med 1 dl sukker selv, men er ingen matguru så tenkte det var greit å høre :) da satser jeg på stor suksess med denne kaken snart :http://www.passionforbaking.com/blog/2011/06/01/flourless-chocolate-cake-raspberry-cream/
Åh :sikle: Den så fantastisk god ut.
Min mor lager passe søt vanlig krem, det er 1ss sukker pr dl fløte og littegrann vaniljesukker. Så hvis jeg f.eks lager med Splenda bruker jeg 1 lite ts pr dl fløte, og noen dråper vaniljeessens.
Ja, den vaniljeessensen syns jeg gjør underverker i pisket krem. Smaker nesten som softis....