View Full Version : Hva gjør kjeks og knekkebrød sprø?


Paris
05-06-11, 02:08
Dere som er gode på baking - hva er det igrunn som gjør at kjeks blir kjeks -sprø og gode, samme med knekkebrød.

Hva er forskjellen på dette og annet bakverk som blir mykt:o

Carisma
05-06-11, 02:40
Jeg vil anta væskemengden har noe å si

Charlott
05-06-11, 11:14
Samt tykkelsen på bakverket og steketid/temperatur... ?

Bonitta
05-06-11, 21:41
Steketiden er avgjørende.
Når man lager knekkebrød f.eks så må de stå i ovnen helt til de er sprø, samme om det betyr dobbelt så lang steketid som angitt i oppskriften ;)

Furine
11-06-11, 20:10
Eg går som regel for lavare temperatur, og lar dei stå lenger i omnen. Tek jo litt lenger tid, men betre enn at dei blir svidd.

Yrla
08-11-11, 00:21
Sirup gjør dem seige, lite fett og ekstra væske gjør dem sprø, men først og fremst natron og noe surt som kulturmelk gjør dem sprø.

krokodillen
09-11-11, 23:29
Knekkebrød kan tørkes etter steking, enten på lav varme i ovnen, eller spredd utover. Jeg pleier tørke dem i ovnen en halvtime og deretter la de ligge på kjøkkenbordet til neste morgen. Pleier snu dem før tørking, de er mest fuktige på undersiden.