Dere som er gode på baking - hva er det igrunn som gjør at kjeks blir kjeks -sprø og gode, samme med knekkebrød.
Hva er forskjellen på dette og annet bakverk som blir mykt:o
Jeg vil anta væskemengden har noe å si
Samt tykkelsen på bakverket og steketid/temperatur... ?
Steketiden er avgjørende.
Når man lager knekkebrød f.eks så må de stå i ovnen helt til de er sprø, samme om det betyr dobbelt så lang steketid som angitt i oppskriften ;)
Eg går som regel for lavare temperatur, og lar dei stå lenger i omnen. Tek jo litt lenger tid, men betre enn at dei blir svidd.
Sirup gjør dem seige, lite fett og ekstra væske gjør dem sprø, men først og fremst natron og noe surt som kulturmelk gjør dem sprø.
krokodillen
09-11-11, 23:29
Knekkebrød kan tørkes etter steking, enten på lav varme i ovnen, eller spredd utover. Jeg pleier tørke dem i ovnen en halvtime og deretter la de ligge på kjøkkenbordet til neste morgen. Pleier snu dem før tørking, de er mest fuktige på undersiden.