Livepive
08-06-11, 16:56
Hei,
Nå har jeg og kjæresten gått på LCHF i et par måneder, og dette har egentlig kun bydd på utfordringer.
Ulemper:
- Jeg sliter veldig med å få i meg riktig mengde fett
- Jeg blir veldig uvel av og spise fett, er vant til mager kost
- Vanskelig og finne riktig mellommåltid
- krever mye planlegging
Den største utfordringen min, er og kutte ut frukt og youghurt/kesam.
Jeg har derfor gjort følgende endringer:
- Frukt og bær tilbake i kostholdet (Forsøker å holde meg til de som er under 10 g per 100 g) --> Jordbær, epler og vannmelon er det jeg spiser mest.
- Youghurt og magerkesam tilbake (0% youghurt)
- mindre fett (altså ikke bacon til frokost samt ikke så høyt fettinnhold i maten generelt)
Holder meg fortsatt borte fra pasta, ris, poteter + +. Lager et godt lavkarbobrød som omtrent kun består av egg, CC, solsikkekjerner og fiberhusk.
Jeg prøver da og kompensere med at jeg øker karbo, ved og redusere fett. Man kan jo ikke ha begge deler, det er vel som og spise hamburger med brød.
Kan dette i det hele tatt kalles lavkarbo lengre? Jeg får jo i meg mye mer karbo nå enn før, men jeg klarer ikke leve uten frukt. Jeg er altfor glad i det!
Nå har jeg og kjæresten gått på LCHF i et par måneder, og dette har egentlig kun bydd på utfordringer.
Ulemper:
- Jeg sliter veldig med å få i meg riktig mengde fett
- Jeg blir veldig uvel av og spise fett, er vant til mager kost
- Vanskelig og finne riktig mellommåltid
- krever mye planlegging
Den største utfordringen min, er og kutte ut frukt og youghurt/kesam.
Jeg har derfor gjort følgende endringer:
- Frukt og bær tilbake i kostholdet (Forsøker å holde meg til de som er under 10 g per 100 g) --> Jordbær, epler og vannmelon er det jeg spiser mest.
- Youghurt og magerkesam tilbake (0% youghurt)
- mindre fett (altså ikke bacon til frokost samt ikke så høyt fettinnhold i maten generelt)
Holder meg fortsatt borte fra pasta, ris, poteter + +. Lager et godt lavkarbobrød som omtrent kun består av egg, CC, solsikkekjerner og fiberhusk.
Jeg prøver da og kompensere med at jeg øker karbo, ved og redusere fett. Man kan jo ikke ha begge deler, det er vel som og spise hamburger med brød.
Kan dette i det hele tatt kalles lavkarbo lengre? Jeg får jo i meg mye mer karbo nå enn før, men jeg klarer ikke leve uten frukt. Jeg er altfor glad i det!