Har tenkt å lage makrellkakene i oppskriften under. Hva kan jeg erstatte potetmelet med? Hvis jeg kutter det ut så kan kakene bli litt løse kanskje?
Makrellkaker
500 g makrellfilet
1 ts salt
grovmalt pepper
1/2 ts muskat
1 ss potetmel
1 egg
3 dl matføte eller
1,5 dl rømme
1 finhakket sjalottløk
smør til steking
Fiberhusk? Det bruker jeg i kjøttkaker :ja:
Mine tanker gikk først til fiberhusk faktisk... Bør jeg bruke sammen mengde fiberhusk som potetmel i oppskriften?
Når jeg lager kjøttkaker bruker jeg 500g deig, 2,5dl fløte, 4egg som det "våte" og da har jeg i 3 ts. fiberhusk. Og lar det i vertfall svelle 20 minutter. Selv om deigen blir løsere enn "vanlig" så holder de fasongen, og det flyter ikke væske ut i stekepanna når jeg steker de. :)
http://forum.lavkarbo.no/album.php?albumid=130&pictureid=2968
Edit: jeg har brukt 3 ts. fiberhusk.
http://forum.lavkarbo.no/showpost.php?p=267069&postcount=1 jeg har prøvd denne oppskriften og er veldig fornøyd!
Du trenger ikke fiberhusk, bare få med så mye vann fra fisken som mulig, den har naturlig stivelse i seg. Husk også at alle ingredienser må være så kalde som mulig :)
Du kan også trekke disse i 20 minutt eller så og få "ferskfiskballer" istedet for å steke de i panna :)