View Full Version : Hvorfor bare 1/2 avokado på induksjon?


Roadie
10-06-11, 13:21
Ifølge matvaretabellen har avokado 0,5 karber per 100gram, og den er en god fettkilde. Hvorfor da bare 1/2 avokado om dagen på induksjon?

Ser at ifølge atkins har den flere karber enn 0,5 per 100 gram. Hva skal man stole på?:confused:

Julie
10-06-11, 14:46
Ifølge matvaretabellen har avokado 0,5 karber per 100gram, og den er en god fettkilde. Hvorfor da bare 1/2 avokado om dagen på induksjon?

Ser at ifølge atkins har den flere karber enn 0,5 per 100 gram. Hva skal man stole på?:confused:

Dette er fordi det finnes to ulike typer avokado - Hass (http://1.bp.blogspot.com/_isXDJ0kjCzk/Sk7QisrGOGI/AAAAAAAAAjI/ewGzrtide0Y/s320/avocado.jpg) og en annen en fra Florida (http://www.pikarco.com/images/Hass1.jpg) (den i midten er en Hass avokado) - og den ene har flere karber enn den andre. ;)

Edit: se her (http://forum.lavkarbo.no/showthread.php?t=426&highlight=hass)!

Roadie
10-06-11, 16:37
Takk for svar:)

Betyr det at man faktisk kan spise mer enn en halv av den med mindre karbohydrater i? Altså at den brun-grønne har 0,5 karber, og denne kan man spise mer av?

Roadie
10-06-11, 16:40
Eller har den 4 karber per 100 gram, slik Nille skriver?

Superforvirra:confused:

Huldr
10-06-11, 18:37
Vanskelig å si hvorfor det er forskjell ... tror jeg hadde holdt meg til en halv på induksjon :)

(det er jo bare 14 dager)