View Full Version : Karber hos Hexeberg vs Dahlgren?


effie
11-06-11, 00:18
Hei :) Jeg bare undrer - Hvorfor opererer Dahlgren med høyere kh innhold i matvaretabellene sine enn det Hexeberg gjør :confused::confused::confused: :o
Skal det liksom være som med valuta, forskjellig verdi i forskjellige land...he,he :D :p Nei, alvorlig talt, hvem er det lurt å stole på? Dahlgren med de høyeste tallene kanskje? Noen som aner noe om dette?

Modezty
11-06-11, 09:38
Jeg bruker "Matvaretabellen" når jeg er usikker, koster ikke mange kronene i bokhandel.

Alternativt har du programmer som mat på data eller www.matvareguiden.no for å sjekke næringsinnhold

nellie
11-06-11, 09:43
Det finnes uansett ikke noe standardverdi av karbohydrater i noe som helst. Tallene er bare ca tall.

kjerstiva
11-06-11, 10:12
Det er kanskje forskjell på matvarene de har ramset opp? F.eks: frossen brokkoli vs kokt brokkoli vs svensk brokkoli etc...? Hvis dere skjønner hva jeg mener :o

effie
13-06-11, 11:10
Takk skal dere ha. :) Aner meg at dette kanskje ikke er så enkelt. Men jeg undrer videre. Hva gjør de som er på Atkins induksjon? Spiser man forskjellige grønnsakmengder i Norge og Sverige da..????????? :confused: :o :rolleyes:
F.eks. oppgir Dahlgren hele 4.1 karber i avokado mens norske tabeller, bl.a Hexeberg opererer med et langt lavere tall: 0,5 :rolleyes: :rolleyes:

nellie
13-06-11, 11:12
Finne to forskjellige avocadotyper:) Den ene inneholder mer karbs.

effie
14-06-11, 20:02
Tusen takk! Hadde ikke fått med meg den forskjellen :D

Vegard L
15-06-11, 12:32
Matvaretabeller kan ikke gi deg annet enn ca-tall, som representerer nivå. Det er forskjeller i næringsinnhold mellom like matvarer, f.eks. varierer c-vitamininnholdet fra appelsin til appelsin (eller paprika, som er en bedre kilde og mer lavkarbovennlig :) ).
For mange næringsstoffer opereres det med ulike enheter, så det er ikke alltid mulig å regne direkte om fra land til land.

Verdiene i matvaretabellen er enten hentet fra egne målinger, kopiert fra andre, eller omregnet fra andre.

Den beste matvaretabellen på nett etter min mening, er den amerikanske. Den gir informasjon om hvilke typer sukker matvaren inneholder, aminosyrefordelingen, fettsyrefordelingen osv: http://www.nal.usda.gov/fnic/foodcomp/search/

Den norske kan være lettere å finne frem i, og kan være å foretrekke dersom du ikke er interessert i mer detaljkunnskap om matvarene.