View Full Version : Jevne gryter


Ffojt
12-06-11, 22:57
Heisann,

Jeg lurte på om noen her inne har et godt tips til hva jeg kan bruke for å jevne diverse gryter og sauser når jeg ikke kan bruke mel?

Ffojt

arnakristin
12-06-11, 23:02
Hei,
Fortykkningsmidler:
Fiberhusk: Pulverisert Psylliumfrøskall, fortykningsmiddel, fin til bakverk, brød, knekkebrød fås kjøpt i matvarebutikker, og mye billigere i Sverige.
JBK: Johannesbrødkjernemel, fortykningsmiddel til grøt, jevning av supper og sauser fås på helsekosten.

Våre fantastiske lavkarbosauser (http://forum.lavkarbo.no/showthread.php?t=4534)

Charlott
12-06-11, 23:03
Kan også bruke eggeplommer (1 pr 0.5 dl væske) samt smøreoster :)

Imp
12-06-11, 23:11
Jeg syns jbk er best til gryter og sauser. Har prøvd fiberhusk, det funker det også, men jeg foretrekker det til vaffelrører o.l.

Cassiopeia
13-06-11, 01:22
Blomkål!
Kok blomkål og mos den med stavmikser før du har den oppi saus eller gryte.
Den jevner fint, smaker såpass nøytralt at den kan brukes til det meste, og du ha bare godt av den :)