Noen gode råd for å slippe soggy bakst? Muffins, brød, rundstykker osv blir perfekt utenpå og deigete inni. Har forsøkt lavere temp og lengre steketid, men de blir alltid litt for fuktige inni. Er lei av svampete rundstykker.
Det høres ut som du bør prøve litt mindre væske i deigen.
Det høres ut som du bør prøve litt mindre væske i deigen.
Tenkte det samme. :ja:
Jeg har forsøkt begge deler, både veldig våt og tørr røre. Det blir fortsatt soggy. :o
Våt, altså med vatn, eller brukar du anna vått? Fløte? Ost? Cc?
Bruker som regel CF eller Kesam i tillegg til smør og egg. Med våt røre mener jeg flytende.
Ok, berre sjekkar, kva som låg i det. Eg opplever sjølv at røra blir tørrare om ein brukar pofiber i staden for/eller i tillegg til fiberhusk. Har du prøvd kokosmjøl? Det er veldig tørt, og har godt av ein del væske.
I dag brukte jeg kokosmel, mandelmel, linfrø, sesamfrø, fiberhusk, egg, kesam, smør og gresskarkjerner + litt revete osv. Kjempegode på smak og hadde blitt perfekte gjennomstekt. :D
Ventar du med å sjekke baksten til den er kald? Eg har merka sjølv at det ofte er betre å la det kjøle ned skikkeleg, at den "tørkar" betre då.
Ikke helt avkjølt, får vente til i morgen og sjekke da. Takk for svar. :blomster:
Håper det kan "hjelpe"! Ein blir jo gjerne litt ivrig og vil sjekke resultatet med ein gong!