(Bortsett fra til omelett og is).
Har dere noen baketips med bruk av eggeplommer (uten hviten)? :)
Hihi, du får sende dem til meg da vettu - jeg har det komplett motsatte problemet (men fryser bare ned eggehvitene, så det går jo greit) :)
Tirililltove
15-06-11, 19:46
(Bortsett fra til omelett og is).
Har dere noen baketips med bruk av eggeplommer (uten hviten)? :)
Ikke baketips, men i kjøttkaker er det supert, øker fettkvoten. Skaldemanns fakirbiff skal jo ha masse eggeplommer.
Eggemelk er best med bare plommen, og så kan du jo lage majones / aioli
trillian78
15-06-11, 21:13
Sauser! Bearnaise og hollandaise, choronsaus (http://lchf-bloggen.blogspot.com/2011/02/choronsaus.html) eller carbonarasaus (http://lchf-bloggen.blogspot.com/2011/03/kremet-kinakal-kinakal-i-carbonarasaus.html).
Jeg har også det motsatte problemet... Hva i all verden bruker du så mye eggehviter til?
Takk for fine tips! :)
Jeg fikk overskudd av eggeplommer etter denne oppskriften: http://lovelyliller.com/den-perfekte-sunne-marshmellow-2-0/ :o)
Haha, takk for tipset! Tenker jeg fikk noe nytt å bruke eggehvitene mine til nå, jeg ;)
Du kan bake Gullkake ;-)
150 g smør
150 g sukrin (eller annen søtning)
6 eggeplommer
2 dl kremfløte
6 ss kokosmel
1½ ts bakepulver
Rør smør og halvparten av sukrinen hvitt og kremaktig. Pisk eggedosis av eggeplommer og resten av sukkeret. Pisk fløten nesten stiv. Bland smørkremen vekselvis med eggedosis og kokosmelet tilsatt bakepulver. bland veldig forsiktig inn kremen. Hell røren i en godt smurt form og stek den på nederste rille i stekeovnen ved 175 °C i ¾-1 time. Denne kan du også fryse i stykker og ta ut når det skulle passe;)
Høres god ut, minner den om ekte gullkake (formkake)?
Bruker du brødform eller rund form?
arnakristin
16-06-11, 16:13
Skaldemanns fakirbiffer, http://forum.lavkarbo.no/showpost.php?p=1033566&postcount=15