tiris
28-06-11, 13:18
Jeg har kjøpt meg ismaskin og måtte prøve den ut. Jeg ble litt inspirert av en oppskrift på aspargessorbet med kesam (:eek:) og tenkte at blåbær sikkert var mye bedre. Oppskriften under gir to store posjoner.
75g sukrin
2dl vann
1 vaniljestang
ca 100-150g blåbær
ca 150-175g kesam
Del vaniljestangen på langs og skrap ut frøene. Kok opp sukring og vann og ha i både vaniljefrøene og stangen. La det fosskoke i noen minutter. Ta ut vaniljestanga og hell blandingen over blåbærene rett fra fryseren slik at disse tiner og sukrin-blandingen blir kald. Hvis du bruker ferske blåbær må du først avkjøle sukrin-blandingen. Bruk en stavmikser for å knuse bærene. Sil blandingen for å fjerne skall og frø som ikke blir most av mikseren. Smak til med kesam. Hell blandingen over i ismaskinen. Min ismaskin ble omtrent halvfull, dvs ca 0,5l, og det tok ca 20min før den var ferdig.
75g sukrin
2dl vann
1 vaniljestang
ca 100-150g blåbær
ca 150-175g kesam
Del vaniljestangen på langs og skrap ut frøene. Kok opp sukring og vann og ha i både vaniljefrøene og stangen. La det fosskoke i noen minutter. Ta ut vaniljestanga og hell blandingen over blåbærene rett fra fryseren slik at disse tiner og sukrin-blandingen blir kald. Hvis du bruker ferske blåbær må du først avkjøle sukrin-blandingen. Bruk en stavmikser for å knuse bærene. Sil blandingen for å fjerne skall og frø som ikke blir most av mikseren. Smak til med kesam. Hell blandingen over i ismaskinen. Min ismaskin ble omtrent halvfull, dvs ca 0,5l, og det tok ca 20min før den var ferdig.