Jeg er kjempeglad i rabarbra, og nå er det jo tiden for det. Syltetøy har jeg laget, byttet bare ut sukker med sukrin og splenda. Det samme med grøten. Men er det noen som har ei god oppskrift på rabarbrapai eller kake?
Jeg har masse rabarbra i hagen. Hadde vært fint å kunne brukt det til noe for en gangs skyld :) Ungene mine synes ikke det var noe godt.
Oppskrft på syltetøy?
ååh, rabarbra.. også så lite karbohydrater.. o,7 g, sikkert pr 100g??
Jeg har lyst på rabarbrapai jeg.. mmmh
Jeg laget smuldrepai med ketolyse bakemiksen, ble veldig god! Smør og bakemiks blandet til passe deig bare.
Har funnet masse forskjellige rabarbraoppskrifter på nett nå. Og bytter bare ut sukker med sukrin og splenda, potetmel med jhk osv. Så nå står rabarbrasyltetøy med jordbær, rabarbrasyltetøy med svisker og vanlig rabarbrasyltetøy å putrer på kjøkkenet :) Skal legge ut oppskriftene her :)
Rabarbrasyltetøy med jordbær
1 beger jordbær
500 gr rabarbra
24 ss splenda
En god dæsj sukrin (ca 10 ss)
Rens og vask rabarbraen, skjær i ca 2 cm tykke biter. Del jordbærne i to. Legg rabarbra, jordbær og søtstoffer lagvis i en kasserolle. La stå på kjøkkenbenken ca 2 timer, slik at sukre får trukket ut litt væske.
Kok til det blir passe tykt. Rør underveis slik at det ikke brenner seg.
Rabarbrasyltetøy
Ca 1,6 kg rabarbra skåret i biter (1cm).
Vaskes godt og trengs ikke å skrelles.
32 ss splenda
15 ss sukrin
Ha rabarbra i en kasserolle. Strø sukrin og splenda over. Sette den i kjøleskapet over natta. Neste dag er søtstoffet blitt til væske, og den er klar for å kokes. La den småkoke i 1,5 time til den har fått rødbrun farge. Rør om jevnlig. Ikke tilsett noe. Kjøl av.
Rabarbrasyltetøy med svisker
500 g rabarbra
100 g svisker
10 ss sukrin
16 ss splenda
Rens rabarbraen.
Del opp rabarbra og svisker. Kok rabarbraen med litt vann (ca 1 dl) med sukrin og splenda i omtrent 30 minutter.
Ha i sviskene.
Du kan la det koke enda lenger om du vil ha tykkere konsistens.
Kommer flere oppskrifter senere, må bare berge syltetøyet mitt nå. Jeg blander Sukrin og Splenda fordi jeg synes Sukrin iser slik :)