View Full Version : Bacon
... mmm.......
Mannen min har vært i Sveige i dag og kom hjem med 1 kg Tulip bacon. Hallelujah! Hovedgrunnen til at jeg klarer å leve på lavkarbo er mitt motto: "Alt blir bedre med bacon - til og med tofu!"
(Ja, dere leste rett; en fantastisk japansk rett: Baconsurrede tofubiter stekt i panne med soyasaus. Best med hjemmelaget tofu. Mmmmm... det skal jeg lage til uka!)
Nå skal jeg dele opp kiloen i mindre pakker og fryse ned. I morgen blir det bacon til frokost....
Her er et dikt jeg har laget selv:
"Ode til bacon"
"Bacon.
Jeg
elsker
deg.
.
.
.
"
Lettere lattermild hilsen Linuz
Haha, nå måtte jeg le litt. :D Bacon er godt, kos deg ;)
Bacon er det som fikk meg til å gå på kur!
Cassiopeia
08-07-11, 19:18
Har du prøvd Krokanpanert bacon, Avuna?
Det er bare å poste bacon-inspirerte oppskrifter her altså! Og dikt!
Den med krokan hørtes... mmm.... god ut....
Sku steke meg litt seriøst med deilig beikåån,
men koordineringa va`kke helt spått åån,
så alt sklei ned fra mitt skap -
og schmokk i bikkjas gap! :eek:
sku steke meg litt seriøst med deilig beikåån,
men koordineringa va`kke helt spått åån,
så alt sklei ned fra mitt skap -
og schmokk i bikkjas gap! :eek:
;d liker!
Jeg gumler og eter bacon og fett
har en gammel drøm om å bli lett!
Vennene tror jeg er gæern
og morra mi aldeles fælen!
Men, gammal gris smaker forbaskat godt -
og jeg har blitt nesten aldeles flott!
(rima nesten da ;) )
Applaus! Strålende baconpoesi!!!
Mannen min (som er undervektig og kan spise hva pokker han vil, men han holder seg til fisk, grønntfor og rugbrød og sånn....) er fremdeles helt himmelfallen over denne lavkarboen. "Bacondietten" kaller han den og han nekta å kjøpe rømme og bacon inntil han så med egne øyne at kiloene rant av (dette var i fjor da jeg prøvde sist).... i år var han med fra dag 1: "Hey - skal jeg kjøpe inn no´ bacon til deg eller?" Bless him - the bacon provider!
Jeg gumler og eter bacon og fett
har en gammel drøm om å bli lett!
Vennene tror jeg er gæern
og morra mi aldeles fælen!
Men, gammal gris smaker forbaskat godt -
og jeg har blitt nesten aldeles flott!
(rima nesten da ;) )
Haha, denne likte jeg! Dikter du selv?? :D
da jeg gikk på dietten før og spiste bacon nesten hver dag i 6 mnd... vel, man kan si jeg fikk nok :P
Jeg lover å si ifra hvis det blir for mye bacon!
Nå har jeg ikke spist bacon her på noen dager, og i dag spiste jeg dugelig med spareribs! Det var godt det.... kvalm nå.... :o
Jeg lagde omelett med bacon i dag til frokost, både til meg og en kompis. Det var visst den BESTE omeletten han noen gang hadde smakt. Det er baconet sitt det :love: :cool:
omelett med bacon i er godt som fy!
et tips angående omelett: ha en spiseskje rømme (sæter) oppi.. da blir omeletten skikkelig saftig :D
http://hackedirl.files.wordpress.com/2011/07/epic-win-photos-delicious-bacon-pie-win.jpg
Glorious, glorious bacon!
bittersweet
19-07-11, 20:32
*humre* Jeg fant høykarbosjokolade med bacon på Hawaii... Jeg ble litt dårlig av tanken og gikk videre... Ikke alt kan bli bedre med bacon...
(Ps. For ihugga baconelskere: Det finnes baconvodka....)
Baconvodka.... hmm... høres ut som helligbrøde her i vårt delvis russiske hjem (bringebærvodka er jo helligbrøde, så hva er baconvodka da? ) :rolleyes:
Minner meg på at jeg burde steike opp litt bacon til jobb i morra.... !
Kitsu: Fantastisk bilde! :D
Kitsu: Fantastisk bilde! :D
Det dukket opp i RSS-feed'n min her om dagen, og jeg holdt på å le meg skakk - det var bare litt for passende for en god ketolikk som meg.:D
Bacon er kjempegodt, selv om jeg tror jeg potensielt kan bli litt lei :) Min sønn mener vi burde lage baconsmoothie en dag, jeg tviler :D
Jeg har enormt lyst på stekt eple og bacon for øyeblikket. Litt mye kh i eple dog.
Bless him - the bacon provider!
Ha ha!!!
Noenkiloformye
27-07-11, 02:44
Mmmmm, bacon <3
Men bacon er jo ikke bare bacon. Så mange varianter å velge mellom.
Selv er jeg veldig glad i den engelske varianten, saftig, salt og kjempegod :)
(Ps. For ihugga baconelskere: Det finnes baconvodka....)
Og baconlypsyl! :D
Tørrsalta bacon frå gardsbutikken i byn.... mmmm...
Bacon er kjempegodt! Varm, kald, sammen med speilegg eller alene, i omelett som små eller større biter, med ost og fløte sammen med kjøttbiter av alle slag (svin, storfe, kylling spiller ingen rolle), sammen med blomkål og ostesaus - maaaange muligheter! Et must for en lavkarber!
Er det virkelig bra for kroppen med så mye bacon? Tenker på alt det mettede fettet og saltet :o
Er det virkelig bra for kroppen med så mye bacon? Tenker på alt det mettede fettet og saltet :o
Sjekk ut "kolesterolmyten". "Kolesterolmytens far" valgte land som ga en pen kurve som "beviste" sammenhneng mellom kolesterol i blodet og hjerte-/karsykdommer. Hadde han valgt andre land kunne han "bevist" det motsatte.
Dessuten er det ingen bevist sammenheng mellom kolesterol i maten du spiser og nivået av dårlig kolesterol i blodet...
Salt er også frikjent mhp blodtrykk. Så lenge man får i seg væske.
Men - det er selvsagt ikke bra å spise for mye av noe.
Jeg hadde heller bekymret meg for omega3/omega6-ratioen og sørget for å få i meg kvalitetsfett (velge kaldpressede oljer med mye enumettet fett der hvor sånt trengs) og steke i stabilt fett (mettet fett).
Salt er også frikjent mhp blodtrykk. Så lenge man får i seg væske.
Kilde?:)
Bacon er bra, bacon er topp
Med bacon får du fantastisk kropp
Ja, bacon er alt jeg vil ha
for da føler jeg meg kjempebra
Trenger ikke sjokolade eller snop
Bacon er mitt favoritt-dop! :p
Bacon T-shirt;
http://www.lises.net/blogg/?page_id=600
Lipsyl;
http://www.thinkgeek.com/caffeine/wacky-edibles/ce5c/
Tyggis;
http://www.thinkgeek.com/caffeine/wacky-edibles/b96c/
Også jøss; majones med baconsmak;
http://www.teknikmagasinet.no/db.pl?tf=product_link.html&link=&artnr=440218&title=Baconnaise&
Bacon is good for me (http://www.youtube.com/watch?v=2T_obaO46Bo&playnext=1&list=PL655DD34FBF72447C)
http://www.teknikmagasinet.no/db.pl?tf=index.html&link=&utm_source=&utm_medium=&utm_term=&utm_content=&utm_campaign=&title=
:_plystre:
Fantastiske dikt! _applaus_
Best med hjemmelaget tofu. Mmmmm... det skal jeg lage til uka!)
Jeg er tofuholiker men kjøper det alltid ferdig, noe som kan være en dyr affære, dessuten sliter jeg med å få tak i virkelig FAST tofu. Kunne jeg fått oppskrift av deg? :)
Det finnes bacon-brus også :eek:
Det finnes bacon-brus også :eek:
:eek::eek:
Sjekk ut "kolesterolmyten". "Kolesterolmytens far" valgte land som ga en pen kurve som "beviste" sammenhneng mellom kolesterol i blodet og hjerte-/karsykdommer. Hadde han valgt andre land kunne han "bevist" det motsatte.
Dessuten er det ingen bevist sammenheng mellom kolesterol i maten du spiser og nivået av dårlig kolesterol i blodet...
Salt er også frikjent mhp blodtrykk. Så lenge man får i seg væske.
Men - det er selvsagt ikke bra å spise for mye av noe.
Jeg hadde heller bekymret meg for omega3/omega6-ratioen og sørget for å få i meg kvalitetsfett (velge kaldpressede oljer med mye enumettet fett der hvor sånt trengs) og steke i stabilt fett (mettet fett).
Takk for svar, skal få lest mer om dette :)
Det finnes bacon-brus også :eek:
Æ-S-J!!! :S
Kilde?:)
Leter, finner ikke igjen det jeg leste foreløpig.
Men jeg har funnet disse
http://www.medpagetoday.com/Cardiology/Hypertension/26258
http://www.nejm.org/doi/full/10.1056/NEJMra064486
Såvidt jeg kan forstå så kan senket saltinntak ha sine fordeler dersom man har for høyt blodtrykk, men at det er større spørsmål om det har noen hensikt å preventivt senke saltinntaket.
Det pekes også på mineralubalanser heller enn salt alene, og at høyt saltinntak ofte følger fast-food.. slik at det kan være vanskelig å henge hatten på riktig "knagg" (=årsak).
Apropos - kolesterolmyten:
http://healthydietsandscience.blogspot.com/2011/07/if-hed-wanted-ancel-keys-could-have.html
Jeg er tofuholiker men kjøper det alltid ferdig, noe som kan være en dyr affære, dessuten sliter jeg med å få tak i virkelig FAST tofu. Kunne jeg fått oppskrift av deg? :)
Du kan få framgangsmåten her:
http://lifeoflinuz.blogspot.com/2010/01/homemade-soya-milk-and-tofu-step-by.html
fortsettes her:
http://lifeoflinuz.blogspot.com/2010/01/homemade-soy-milk-and-tofu-step-by-step.html
Oppskriften er på engelsk. Det du trenger er: 500 g soyabønner og et par ss eplesidereddik. That´s it!
Det er lurt å ha et sileklede av god kvalitet og en stor nok kjele (ala saftkokekjele).
Ellers kan man kjøpe tofu-lage-maskiner fra f.eks. Canada.... men da skal du lage mye før det lønner seg å tolle inn en!
Jeg jobber nå med å få tak i en tofu-presse i japansk sypress...
Når du lager selv vil du kun få "cotton" tofu, ikke "silken". Men du kan la den bli så hard du vil, bare å vente!
:)
Tuusen takk! Jeg bruker nesten bare engelske oppskrifter, så det er ikke noe problem. Skal prøve dette her, spennende. :D
By the way, kan jeg bruke ferdig soyamelk for å gjøre det enklere?
By the way, kan jeg bruke ferdig soyamelk for å gjøre det enklere?
Det tror jeg du kan, men den må være naturell og så fersk som mulig. Jeg har aldri prøvd det, så hvis du prøver er jeg interessert i å få vite hvordan det går! Jeg sitter og venter på at vennina mi kommer tilbake fra Japan, for jeg håper hun får tak i nigari (tofu koagulant) til meg! Det er tørket sjøvann.... :)
Du kan få framgangsmåten her:
http://lifeoflinuz.blogspot.com/2010/01/homemade-soya-milk-and-tofu-step-by.html
fortsettes her:
http://lifeoflinuz.blogspot.com/2010/01/homemade-soy-milk-and-tofu-step-by-step.html
Oppskriften er på engelsk. Det du trenger er: 500 g soyabønner og et par ss eplesidereddik. That´s it!
Det er lurt å ha et sileklede av god kvalitet og en stor nok kjele (ala saftkokekjele).
Ellers kan man kjøpe tofu-lage-maskiner fra f.eks. Canada.... men da skal du lage mye før det lønner seg å tolle inn en!
Jeg jobber nå med å få tak i en tofu-presse i japansk sypress...
Når du lager selv vil du kun få "cotton" tofu, ikke "silken". Men du kan la den bli så hard du vil, bare å vente!
:)
Spennende ...
Det må da gå an å bruke en syltepresse?
http://www.tfjelland.no/ProductPage.aspx?ProductId=7292
http://bufast.blogspot.com/2009/11/syltepresse.html
Eller aller helst en ostepresse, men de er vel vanskelige å finne...
Kilde?:)
Den som ... tilbringer tid på nettet ... finner.
Her er posten som jeg så - med referanser til mer.
http://www.fathead-movie.com/index.php/2011/08/01/another-a-salt-on-science/
Syltepressene er ikke helt ideelle, den ene har ikke sider (alt flyter) og den andre ingen hull.
Slik ser en tofupresse ut: http://www.toirokitchen.com/toiro/Homemade_tofu_kit.html
Jeg skal få laget noe liknende, men sypress er ikke enkelt å få tak i....
I mellomtiden går det fint med en plastboks med hull!
:)
Syltepressene er ikke helt ideelle, den ene har ikke sider (alt flyter) og den andre ingen hull.
Slik ser en tofupresse ut: http://www.toirokitchen.com/toiro/Homemade_tofu_kit.html
Jeg skal få laget noe liknende, men sypress er ikke enkelt å få tak i....
I mellomtiden går det fint med en plastboks med hull!
:)
Spennende. :) Men hvorfor akkurat sypress?
Spennende. :) Men hvorfor akkurat sypress?
Sypress er en tresort som er naturlig antibakteriell og som ikke får så lett mugg på grunn av eteriske oljer i treet... praktisk når du skal helle oppi halvveis koagulert soyamelk... :) Også lukter det så godt av det!
I Japan bruker de sypress til badekar, tofupresser og sushi-ris-lufte-bolle (som jeg er lykkelig eier av).... og mye mer!
linuz: kanskje det går an å få kjøpt på f.eks ebay? :) en ferdiglagd presse, altså.
linuz: kanskje det går an å få kjøpt på f.eks ebay? :) en ferdiglagd presse, altså.
Jeg har funnet flere i USA. De koster desverre mer enn tollgrensa + at de jeg har hatt kontakt med skal ha rundt 40$ i shipping. 50$ for tofupresse + 40$ frakt + tollgebyr på 110 kr + 25% moms på pris+frakt = dyyyyyr tofupresse, minst 750 kr... Men nå skal ei vennine til USA i oktober, så da bestiller jeg en, får den sendt til henne der og hun tar den med hjem..... :)
hvorfor får man ikke ferdigpressa tofu da?
Jeg mener at de som spiser en del svin bør legge vekt på å spise mest mulig 'ville' dyr ved siden av. (Reinsdyr, Krabbe, Blåskjell etc etc..)
Dette pga at griser fores 100% med landbruksprodukter, som betyr at mange helsebringende stoffer som fins i 'naturlig' kjøtt, ikke fins i svinekjøttet.
Salt er bra for folk på lavkarbo, pga at det motvirker treg mage. Naturlig høstet salt er å foretrekke, da dette innheolder en rekke mineraler som fjernes ved 'foredling' av vanelige/billige salt-typer.
vBulletin® v3.7.2, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.