View Full Version : Karbohydrater i avocado - næringstabell vs atkins
Hei.
Har hele tiden gått utifra atkins sin KH tabell hvor det står at en liten 1/2 avokado inneholder 1,8 kh mens næringstabellen på nettet sier 0,5g per 100g. Får ikke det til å stemme
Det finnes 2 typer avocado!
:ja: Det er faktisk viktig.
Det finnes minst to typer avocado i butikken. Den grønne med glatt litt tynnere skall, og den som er mer grønn/brun/svart med litt tykkere knudrete skall. Den sistnevnte heter Hass Avocado/California Avocado, og inneholder av en eller annen grunn mye mindre karbohydrater enn den grønne, som er fra Florida ! Så hold dere til den brun/grønne. Det er også den det finnes mest av hos oss.
Her er næringsinnhold på de forskjellige typene (pr avocado uten stein, standard størrelse). Legger på bilde og, slik at dere kan se forskjellen !
HASS - CALIFORNIA
http://lancaster.unl.edu/food/avocado.jpg
Total: 279 Fat:27 239 89% Sat:4 38 14% Poly:3 30 11% Mono:17 150 56%Carbs:13 17 6% Fiber:9 0 0%Protein:3 14 5%Alcohol:0 0 0%
279 kalorier - 89 % fett 5 % protein og 4 net karber !
NASS - FLORIDA
http://www.nass.usda.gov/fl/gif/bacon.jpghttp://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/1/1d/Avocado.jpeg
Total: 489 Fat:47 419 89% Sat:7 67 14% Poly:6 53 11% Mono:29 263 56%Carbs:22 29 6% Fiber:15 0 0%Protein:6 24 5%Alcohol:0 0 0%
489 kalorier - 89 % fett 5 % protein og 7 net karber !
Nei og nei! Hadde håpet det bare var 0,5 jeg :(
når jeg sjekket innholdet på avocadoen jeg hadde kjøpt i dag så sto det faktis 0,5g per hundre. Det var en sånn hass avocado.. Blir forvirret av dette jeg.
Avokado indeholder langt flere kulhydrater, dvs. omkring 11g pr 100g, protein ca. 1,8 og fedt ca. 11-12g, men ofte spiser man jo ikke så meget at det bliver et problem....medmindre man lever på meget lavcarb....
Avokado indeholder langt flere kulhydrater, dvs. omkring 11g pr 100g, protein ca. 1,8 og fedt ca. 11-12g, men ofte spiser man jo ikke så meget at det bliver et problem....medmindre man lever på meget lavcarb....
:confused::confused::confused:
Så du ikke innlegget lenger oppe her?
Avocado inneholder langt fra så mye karber og er helt trygt å spise en av innimellom selv på ketolyse!
Bama.no oppgir også 0.5g/100g. Men spørs om de da regner vekten på hele avokadoen, stein, skall og alt.
De skal regne av spiselig del! :)
De skal regne av spiselig del! :)
Ser at det er det som står på Bama.no, næringsinnhold.no og matvareguiden.no, mens amerikanske sider opererer med 1.5 til 2g/100g. Aner ikke hva som er riktig jeg. :confused:
Ser at det er det som står på Bama.no, næringsinnhold.no og matvareguiden.no, mens amerikanske sider opererer med 1.5 til 2g/100g. Aner ikke hva som er riktig jeg. :confused:
PÅ selve avocadoen jeg kjøper står det faktis 0,5 kh.. Er det ikke det som står på matvaren som vanligvis er det nærmeste?
Hm.... man lærer så lenge man lever. Jeg var faktisk ikke klar over at det fantes 2 typer avocado. Men når jeg ser på de to bildene, så er det nok den med den bruneste blanke stenen jeg bruker, kjente den mest igjen. Var iallefall den jeg hadde til frokost imorges. Måtte sjekke med den siste halve som ligge i kjøleskapet:D Takker for info:D
Tror jeg fortsetter å regne 0,5g kh/100g jeg. For avocado er godt, og jeg vil spise MASSE av det. Og er det egentlig høyere, så velger jeg å la med lure - med god samvittighet. XD
Peppa Gris
17-07-11, 17:37
Den med mest karber er så klart best, er ikke det typisk :D
Aldri smak nass-avocado jeg. Er den virkelig bedre enn hass?
Aldri smak nass-avocado jeg. Er den virkelig bedre enn hass?
:nei: Hass er bedre, den andre smaker vannete
Peppa Gris
17-07-11, 20:42
Nass er best, den er sånn oljete deilig uten å bli blaut :D
Nass er best, den er sånn oljete deilig uten å bli blaut :D
hehe aldri hørt om nass og jeg er forresten gærn etter advokado. fant noen billige noen i sverige - selv om de var småe. men de er så faste! Liker dem bløte;)
Det er kanskje like greit at vi aldri har prøvd den Nass avocadoen :-p haha
Det er nå ikke så mye kh i noen av avocadoene da ettersom Nille her oppgir kh-innhold i en standard størrelse avocado. Nå vet ikke jeg helt hva hun mener med standard størrelse, men de jeg har hatt ligger på mellom 150-200 gram bare for kjøttet og da vil det jo være noe mindre kh per 100 g.
Jeg blir ikke helt klok på dette jeg, kan man eller bør man ikke spise avocado? Har sett på det som en sikker vinner!:p
Spis avocado med god samvittighet!:D
Bare ikke en hel hver eneste dag!;)
Bare ikke en hel hver eneste dag!;)
Why not? Jeg spiser noe noen ganger til og med to:p
kom ttil å tenke på en ting. I norge er jo fiberinnholdet allerede trekt fra. Det er det jo ikke i america.. Kan dette være forklaringen til karbohydrat-forskjells-mysteriet? Mulig jeg virker heeelt teit nå, men bare en tanke :-)
vBulletin® v3.7.2, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.