View Full Version : Ryvita


Stabukken
11-07-11, 22:28
Nå har jeg akkurat spist to Ryvita med egg. Dette er et ekspriment, de to sise ganger jeg spiste knekkebrød ble jeg veldig dårlig i magen. Skal nå se om det er knekkebrødene som har skylden eller om det kan være tyggisen jeg tok. Merker ingenting før i morgen i allefall. Noen andre som har reagert på knekkebrød? Jeg har ikke vondt, men det er veldig upraktisk.

lille_trille
12-07-11, 06:54
Ja, reagerer på nesten alle typer jeg har prøvd. Ett går bra, men to er for mye :( Sliter med andre typer brøderstatninger også hvis det blir for mye. Du får prøve å finne balansegangen mellom det som går bra og det som gjør deg dårlig.

smgj
12-07-11, 08:01
Det er veldig mange som sliter med (uoppdaget) intoleranse mot gluten. Dette vil ofte bli mer framtredende på lavkarbo siden man kutter ut brød i så stor grad at mage-tarm blir sterkere og dermed kan komme med sterkere reaksjoner enn i perioder hvor man spiser brødvarer kontinuerlig.

Om du har mistanke til at dette kan gjelde deg så kan du forsøke å kutte ut alt glutenholdig mel + havre i 1-2 uker før du prøver med en god porsjon melvarer til frokost og observerer virkningen.

Hilsen nyoppdaget melintolerant.