View Full Version : Karber i fløte


Student88
31-07-11, 12:52
Hei:)

Har forstått at karber i fløte ikke er de beste fordi de kommer fra laktose-melkesukker. Men syns det er fantastisk å kunne bruke litt kremfløte i maten, men god samvittighet. De jeg lurer på er om det er noe forskjell på karbene i seterrømme og kremfløte, begge har innhold 2,9 i følge Tine, og cirka likt fettinnhold, henholdsvis 35% og 38%. Men kremfløte smaker jo mye søtere enn seterrømme, derfor tenkte jeg at karbene fra seterrømme kanskje er bedre? Hva sier dere? Seterrømme i maten smaker jo også fortreffelig:) Selv om jeg vet at karbene helst skal komme fra grønnsaker, så hadde det vært fint å visst hva som er best for kroppen av kremfløte og seterrømme. Eller er de likestillt?

Rikkem0r
03-08-11, 12:17
Dytter litt for deg jeg.. Jeg tror de er ganske så likestillt, men er kanskje noen som har litt mer peil på dette her?

Alynna
03-08-11, 19:37
Rømme = fløte + bakterier. Det er det samme.

Bestemamma
03-08-11, 20:01
Noen tåler rømme bedre enn fløte nettopp pga de sure bakteriene... Fløte kan for noen føre til halsbrann og magebesvær...(ikke meg :D)

lucifine
03-08-11, 20:04
ah lærte noe nytt jeg!

slankepia
03-08-11, 22:46
hva med laktosefri kremfløte da? Er den bedre kanskje? :-S