Supermormor
01-08-11, 19:27
Her rundt der jeg bor er helsekostbutikkene utsolgt for JBK. Har sjekket helsekost butikker på nettet og der står det at JBK er utsolgt fra leverandøren.:confused: Men jeg trenger jo dette i mange oppskrifter som jeg har lyst til å lage:eek:
Jeg var innom den helsekostbutikken som er i nærmiljøet og der foreslo de Kikertemel som de mente kunne brukes på samme måte som JBK.:rolleyes::rolleyes:
Noen som har prøvd dette???
Jeg vet desverre ikke hva du kan erstatte det med lenger, før hadde apoteket noe som kaltes nestergel, men har lest at de har lsutta med det produktet. Men kikertmel er absolutt ikek det samme, og det er fult av karbo. Det som kan bruker er kanskje fiberhusk.
Du kan forsøke Xanthan gum (http://www.lavkarbo-torget.no/index.php?do=product&id=200), eller Thick It Up (http://www.lavkarbo-torget.no/index.php?do=product&id=76)
Jeg er godt fornøyd med Xanthan Gum som erstatning for JBK, kjøper det på iHerb!
xanthan gum er rimelig likt, ja, det er en "gummifier" på samme måte.
Supermormor
03-08-11, 15:33
Takk for svar. Da er det bare ut og handle:)
Er det riktig at xanthan gum virker litt mer effektivt enn jbkm, så man må dose litt ned der det står jbkm i oppskrifter?
Ingen som har svart på spørsmålet mitt over her, så da kan jeg fortelle at jeg bakte Karins aller beste brød (http://forum.lavkarbo.no/showthread.php?t=25639) med xanthan gum istedenfor jbkm, og da brukte jeg omtrent halve dosen av oppgitt mengde jbkm - brødet ble i alle fall helt fint:) (mulig det hadde blitt helt greit med halv dose jbkm også, da..)
Ser ud som iHerb har Xanthan Gum (http://www.iherb.com/Now-Foods-Healthy-Foods-Xanthan-Gum-100-Pure-6-oz-170-g/879?at=0?rcode=EVA650), men jo til en heeelt annen pris enn her i Norge. :D