Jeg skal ha Navnefest til datteren min snart, og tenker å lage en gryterett.
En gooood gryterett som jeg blant annet vil at skal inneholde:
* Kjøtt (Entrecote eller noe f.eks)
* Bacon
* Kjøttdeig
* Fløte
* Sopp
* Løk
Noen som har noen gode oppskrifter/tips?
Gjerne en tykk og gooood gryterett :D
Ååh, det var et godt tips, TigerTove :)
Trodde det var noe heeelt annet enn det var, men så en oppskrift her inne som ser veldig god ut :D
Jeg lager den med rømme i stedet for fløte, men ellers skulle den inneholde alle ingrediensene du etterlyste ;) ( i tillegg til reinsdyr da :lol:)
Jeg har litt "angst" for rømme, da...:rolleyes: (Liker ikke smaken, men smaker vel ikke helt "rømme" når det er i en gryte...)
Kanskje bruke cf istedenfor!?
;)
Jeg har litt "angst" for rømme, da...:rolleyes: (Liker ikke smaken, men smaker vel ikke helt "rømme" når det er i en gryte...)
Kanskje bruke cf istedenfor!?
;)
Kjenner du forskjell på cf og rømme??? :confused:
Må teste selv.. :p
Jeg kjenner ikke store forskjellen :p men den lages jo med fløte også :)
Cf og rømme er det samme, bare at cf har blitt gjort noe med så den ikke skal skille seg når den varmes opp. Finnbiff er kjempegodt!
Kjenner du forskjell på cf og rømme??? :confused:
Må teste selv.. :p
Jeg kjenner stor forskjell! Cf er mildere og mer "ostete" i smaken.
Jeg kjenner forskjell på rømme og cf, ja :D
Da tror jeg at jeg lander på finnbiff!
(Hadde egentlig bestemt meg for tom kah gai, men da må jeg kjøpe nye suppeskåler til aaaalle gjestene siden det ikke er det i lokalet... Flate fat er det heldigvis ;) )
Jeg kjenner stor forskjell! Cf er mildere og mer "ostete" i smaken.
Jeg kjenner forskjell på rømme og cf, ja :D
Må lage en test i helga. :D Jeg kjøper jo alltid cf fordi den er mer allsidig (les: kan kokes), men jeg liker skarp smak så kanskje rømme ER best likavel??
Crème fraîche [IPA: krɛm frɛʃ] (fransk (http://no.wikipedia.org/wiki/Fransk_spr%C3%A5k) for «frisk fløte») er en tykk fløte (http://no.wikipedia.org/wiki/Fl%C3%B8te) som er syrnet med en bakteriekultur, men ikke så sur eller tykk som rømme (http://no.wikipedia.org/wiki/R%C3%B8mme). Crème fraîche var opprinnelig et fransk (http://no.wikipedia.org/wiki/Frankrike) produkt, men er idag tilgjengelig i hele Europa.
Hovedforskjellen på rømme og Creme fraiche er at rømmen ikke er homogenisert (http://no.wikipedia.org/wiki/Homogenisert). Derfor er creme fraiche godt egnet til å koke, noe rømme ikke er da den lett sprekker ved koking.
Rømme er laget av fløte (http://no.wikipedia.org/wiki/Fl%C3%B8te) eller blanding av helmelk (http://no.wikipedia.org/w/index.php?title=Helmelk&action=edit&redlink=1) og fløte som er syrnet. Rømmen syrnes ved hjelp av en bakteriekultur, enten naturlig eller tilsatt melkesyrekultur. Vanlig rømme inneholder 18-20% melkefett, og såkalt seterrømme har 35% fett, i likhet med kremfløten som er råvare. Rømme har en tykk konsistens og en sur/syrlig lukt.
:ja: Da lærte jeg noe nytt i dag også!!! :heia: Kjekt å lære noe nytt hver dag.. :p Jeg har nemlig sagt til meg selv at den dagen jeg ikke lærer noe nytt, dvs at alt går av seg selv, så kan de bare leie meg ned i fjæra.. :o