View Full Version : Goood gryterett til Navnefest? Tips?


Momse
10-08-11, 19:20
Jeg skal ha Navnefest til datteren min snart, og tenker å lage en gryterett.

En gooood gryterett som jeg blant annet vil at skal inneholde:

* Kjøtt (Entrecote eller noe f.eks)
* Bacon
* Kjøttdeig
* Fløte
* Sopp
* Løk

Noen som har noen gode oppskrifter/tips?
Gjerne en tykk og gooood gryterett :D

TigerTove
10-08-11, 19:29
Finnbiff kanskje :)

Momse
10-08-11, 19:57
Ååh, det var et godt tips, TigerTove :)

Trodde det var noe heeelt annet enn det var, men så en oppskrift her inne som ser veldig god ut :D

TigerTove
10-08-11, 20:00
Jeg lager den med rømme i stedet for fløte, men ellers skulle den inneholde alle ingrediensene du etterlyste ;) ( i tillegg til reinsdyr da :lol:)

Momse
10-08-11, 20:05
Jeg har litt "angst" for rømme, da...:rolleyes: (Liker ikke smaken, men smaker vel ikke helt "rømme" når det er i en gryte...)
Kanskje bruke cf istedenfor!?

;)

Kanutten
10-08-11, 20:17
Jeg har litt "angst" for rømme, da...:rolleyes: (Liker ikke smaken, men smaker vel ikke helt "rømme" når det er i en gryte...)
Kanskje bruke cf istedenfor!?

;)

Kjenner du forskjell på cf og rømme??? :confused:

Må teste selv.. :p

TigerTove
10-08-11, 20:35
Jeg kjenner ikke store forskjellen :p men den lages jo med fløte også :)

vimsen85
10-08-11, 23:47
Cf og rømme er det samme, bare at cf har blitt gjort noe med så den ikke skal skille seg når den varmes opp. Finnbiff er kjempegodt!

Carisma
11-08-11, 00:12
Kjenner du forskjell på cf og rømme??? :confused:

Må teste selv.. :p

Jeg kjenner stor forskjell! Cf er mildere og mer "ostete" i smaken.

Momse
11-08-11, 08:44
Jeg kjenner forskjell på rømme og cf, ja :D

Da tror jeg at jeg lander på finnbiff!

(Hadde egentlig bestemt meg for tom kah gai, men da må jeg kjøpe nye suppeskåler til aaaalle gjestene siden det ikke er det i lokalet... Flate fat er det heldigvis ;) )

Kanutten
11-08-11, 16:15
Jeg kjenner stor forskjell! Cf er mildere og mer "ostete" i smaken.

Jeg kjenner forskjell på rømme og cf, ja :D



Må lage en test i helga. :D Jeg kjøper jo alltid cf fordi den er mer allsidig (les: kan kokes), men jeg liker skarp smak så kanskje rømme ER best likavel??

Kanutten
11-08-11, 16:19
Crème fraîche [IPA: krɛm frɛʃ] (fransk (http://no.wikipedia.org/wiki/Fransk_spr%C3%A5k) for «frisk fløte») er en tykk fløte (http://no.wikipedia.org/wiki/Fl%C3%B8te) som er syrnet med en bakteriekultur, men ikke så sur eller tykk som rømme (http://no.wikipedia.org/wiki/R%C3%B8mme). Crème fraîche var opprinnelig et fransk (http://no.wikipedia.org/wiki/Frankrike) produkt, men er idag tilgjengelig i hele Europa.
Hovedforskjellen på rømme og Creme fraiche er at rømmen ikke er homogenisert (http://no.wikipedia.org/wiki/Homogenisert). Derfor er creme fraiche godt egnet til å koke, noe rømme ikke er da den lett sprekker ved koking.
Rømme er laget av fløte (http://no.wikipedia.org/wiki/Fl%C3%B8te) eller blanding av helmelk (http://no.wikipedia.org/w/index.php?title=Helmelk&action=edit&redlink=1) og fløte som er syrnet. Rømmen syrnes ved hjelp av en bakteriekultur, enten naturlig eller tilsatt melkesyrekultur. Vanlig rømme inneholder 18-20% melkefett, og såkalt seterrømme har 35% fett, i likhet med kremfløten som er råvare. Rømme har en tykk konsistens og en sur/syrlig lukt.
:ja: Da lærte jeg noe nytt i dag også!!! :heia: Kjekt å lære noe nytt hver dag.. :p Jeg har nemlig sagt til meg selv at den dagen jeg ikke lærer noe nytt, dvs at alt går av seg selv, så kan de bare leie meg ned i fjæra.. :o