View Full Version : Hva får brødet til å henge sammen?


Trixie
12-08-11, 23:32
Hva er det som får brødet til å henge sammen og ikke smuldre opp etter steking?
Eller er det blandingsteknikken det kommer an på?

:)

Bik
12-08-11, 23:39
Tilsett fiberhusk i deigen/røra og la det svelle i noen minutter, så henger brødene sammen :)

Trixie
13-08-11, 00:26
Takk for tipset. :)

frøken
13-08-11, 00:51
Jeg synes glutenmel hjelper også.

Trixie
13-08-11, 01:09
Hvor mye glutenmel passer til et vanlig brød? :)

Pus_1808
13-08-11, 01:37
Tror man kan nesten bruke glutenmel som vanlig mel, eller i hvert fall nesten 50 % av melet kan være glutenmel i følge denne oppskriften...

http://www.lowcarbluxury.com/recipes/recipe-bread21.html

Gluten mel går som "vital wheat gluten flour"...

Bik
13-08-11, 08:00
Jeg synes glutenmel hjelper også.

Er glutenmel karbofritt? Gir det ikke blodsukkerstigning?

Nannah
13-08-11, 08:32
Glutemel er overhode ikke karbefritt. Det inneholder 20 karber pr 100g. Jeg vil ikke uten videre anbefale å bruke store mengder glutenmel...dette limaktige stoffet har ikke så gunstig invirkning på fordøyelsen vår..men som tilsettning er en skje eller to ok i brøddeigen.
På den positive siden inneholder glutenmel ca 75g proteiner. så helt galt er det jo ikke om du ellers tåler det bra.

Trixie
13-08-11, 20:31
Takk for enda mer spesifikk info., ladies. :)

Jeg fant dette:

"Vi bruker hverken egg eller melk i bollene, det som binder deigen er "havremelk"(tror det er det det heter, legger havregryn i en del vann, lar stå en stund og helle i deigen...)" her. (http://myrevolution.no/forum/f12/borges-proteinboller-923/)

Det blir vel ikke karber i vannet? :detektiv: