View Full Version : Forskjell på BACON - Hvilken er best ?


thomis
15-08-11, 14:32
Går på ketolysekuren og dytter i meg hauger av blandt annet bacon. Problemet er at jeg blir så inni granskauen uggen noen ganger. har funnet ut at noe av problemet ligger i hvilken produsent som lager baconet. f.eks Bacon kjøpt i sverige er ufattelig salt og det er denne jeg blir uggen av. hvis jeg spiser like mye bacon av f.eks First Price går det bra.

Er det andre som har merket forskjell på Bacon?
Kanskje noen som har anbefalinger rundt hvilke som er bedre enn andre ???

manebane
15-08-11, 14:42
Test av bacon

http://www.abcnyheter.no/livet/110301/best-i-test

Jeg syns generelt norsk bacon fort blir for salt..

thomis
15-08-11, 15:06
DET var kjapt svar, takk!

thomis
15-08-11, 15:08
hva er din favoritt?

Anitave
15-08-11, 15:48
Husker ikke navnet på det svenske baconet jeg spiser (ikke tulip)
Men jeg liker det salt, ellers er det ikke bacon for meg.
Firstprice synes jeg smaker gummi, gilde er greit, men for dyrt.
Så vi har spist dette svenske baconet i noen år nå og er veldig fornøyd. Forholdsvis tygge gode skiver til en god pris. Men smaken er som baken.

Melaisa
15-08-11, 15:51
Jeg liker godt Tulip, mens mannen min kjøper og tilbereder Norfjord kjøtt sin variant med svor. Den skjærer han vekk, altså. God det også, men mer pes siden noe må bort.

Hamster59
15-08-11, 16:20
Hvis baconet er for salt, er det bare å legge det ei stund i vann og tørke det med papir før man steiker det. Noen typer bacon er ikke røkt, men bare tilsatt røyksyre, det syns jeg er juks. Kjøpte tulip bacon i skiver i Sverige, det har vi pakka i mindre porsjoner og fryst ned. Når vi kjøper bacon er, går det i Kystbacon, som er min favoritt fordi det er tykke skiver eller de blå pk til Gilde, husker ikke navnet.

Kanutten
15-08-11, 17:08
Jeg liker alt av bacon som er tørrsaltet feks Aron (http://www.aronmat.no/toerrsaltet_bacon). Slipper da alt dette vannet mye av baconet er tilsatt.

http://www.aronmat.no/filarkiv/Image/produkter/bacon.jpg

swimzy
15-08-11, 17:09
jeg liker skogsbacon beste fra gilde, og også gilde stjernebacon i smak

BlirFjong
15-08-11, 17:18
Jeg liker faktisk veldig godt coop sitt bacon. Ser at de gjør det veldig bra i testen også, woho ;)

Da mener jeg den trepacken fra coop xtra eller hva det heter ;)

BenteR
15-08-11, 17:37
Jeg bruker first price bacon på grunn av pris. Jeg liker det best etter at det har fått ligge i vann i kjøleskapet noen timer.

Kula
15-08-11, 18:11
Hos oss spiser vi ganske mye bacon, så jeg kjøper kun tørrsaltet økologisk bacon fra Grøstad Gård. Ikke tilsatt nitrat/nitritt, og grisene har levd et godt liv.

http://frilandsgris.no/produkter?cc=20&i=27&p=0

Jeg tenker som så at det man spiser ofte og mye av, bør være renest mulig med minst mulig tilsetningsstoffer. Det man spiser bare noen få ganger i løpet av et år er det ikke så farlig med.


-

Tidl. medlem
15-08-11, 18:33
Liker filosofien din kula!

gvm82
15-08-11, 19:49
Jeg liker alt av bacon som er tørrsaltet feks Aron (http://www.aronmat.no/toerrsaltet_bacon). Slipper da alt dette vannet mye av baconet er tilsatt.

http://www.aronmat.no/filarkiv/Image/produkter/bacon.jpg

Enig. Tørrsalta er best. Gjerne frå den lokale gardbutikken.. mmmmm...

Kristin81
15-08-11, 20:17
Jeg liker helsprøtt bacon fra Gilde best! de scoret 6-er på terningen i VGs test.

http://www.handelsbladetfk.no/id/17762

rava
15-08-11, 20:42
Spiser kun tørrsalta Bacon fra Idsø. Det er klasse forskjell i forhold til de som er sprøytet fulll med saltvann.

En liten digresjon i forhold til det sprøyte inn salt vann. I fjor vinter så jeg ei Svineribbe som inneholdt 89 % kjøtt!!!:eek: Kan tro jeg lurte på hva de resterende 11 prosentete var.... Joda saltvann....

krokodillen
15-08-11, 21:15
Hos oss spiser vi ganske mye bacon, så jeg kjøper kun tørrsaltet økologisk bacon fra Grøstad Gård. Ikke tilsatt nitrat/nitritt, og grisene har levd et godt liv.

http://frilandsgris.no/produkter?cc=20&i=27&p=0

Jeg tenker som så at det man spiser ofte og mye av, bør være renest mulig med minst mulig tilsetningsstoffer. Det man spiser bare noen få ganger i løpet av et år er det ikke så farlig med.


-

Den spiser vi også, men vi må dra et stykke med bil for å få kjøpt det. Hvis vi handler på nærbutikken, må vi nøye oss med Norgården økologisk bacon eller skogsbacon fra Gilde.

Alynna
15-08-11, 22:07
Akkurat ribbe er det en fordel at har ligget i saltvann...

Kanutten
15-08-11, 22:23
Akkurat ribbe er det en fordel at har ligget i saltvann...

Det er det nok, men det blir dyr kilopris for det saltvannet jeg kan tilføre ribba selv hjemme....

danielve
15-08-11, 23:40
Kanskje en ide å tørrsalte selv? Jeg har gjort det en del med diverse kjøtt og fiskestykker (og noen ganger rett i røkeovn), aldri prøvd med bacon, men skulle ikke være noe problem.

Carisma
16-08-11, 00:05
Den skjærer han vekk, altså.
Hvorfor det?

Melaisa
16-08-11, 00:56
Hvorfor det?
Den er ikke så grei å tygge på.

Carisma
16-08-11, 00:59
Den er ikke så grei å tygge på.

Hvis den er ordentlig stekt syns jeg ikke det er noe problem. Spurte mest fordi det er endel som er livredd svor på ting, men spiser baconsvor... det er jo akkurat det samme :D

Lillemy71
16-08-11, 10:07
Hvis den er ordentlig stekt syns jeg ikke det er noe problem. Spurte mest fordi det er endel som er livredd svor på ting, men spiser baconsvor... det er jo akkurat det samme :D

Hahaha det finner jeg også litt morsomt. Har ei venninne som elsker svoren på ribba men som ikke baconsvor hverken på bacon eller på sånn snacks a la bacongull. Hehehehe :D

smgj
16-08-11, 10:26
Hahaha det finner jeg også litt morsomt. Har ei venninne som elsker svoren på ribba men som ikke baconsvor hverken på bacon eller på sånn snacks a la bacongull. Hehehehe :D
Skinn er godt :D Enten det kommer fra gris, and eller kylling. Og... det inneholder mye av de samme godsakene som hjemmekokt kraft. (Veldig sunt for trøblete mager. :) )

Lillemy71
16-08-11, 10:35
Skinn er godt :D Enten det kommer fra gris, and eller kylling. Og... det inneholder mye av de samme godsakene som hjemmekokt kraft. (Veldig sunt for trøblete mager. :) )

Er enig i det men det må være sprøstekt ellers stopper det liksom :D

Suann
16-08-11, 10:37
Har akkurat stekt skogsbacon! Og FOR EN SKUFFELSE :(
Fete skiver og krøller seg bare i panna :mad:

Conjurier
16-08-11, 10:41
Har akkurat stekt skogsbacon! Og FOR EN SKUFFELSE :(
Fete skiver og krøller seg bare i panna :mad:

Hva med smaken? :P

Suann
16-08-11, 10:41
Hva med smaken? :P
Tja :cool: ikke helt min smak nei!

smgj
16-08-11, 12:15
Er enig i det men det må være sprøstekt ellers stopper det liksom :D
Åja. Bør knase - iallfall på kantene. :D

macadamia79
16-08-11, 12:45
http://frilandsgris.no/produkter?cc=20&i=27&p=0

Synd det må hentes, en litt for lang tur fra Kristiansand...

Kula
16-08-11, 15:39
Synd det må hentes, en litt for lang tur fra Kristiansand...


Jeg henter dette baconet i butikken jeg...


-

macadamia79
17-08-11, 08:47
Jeg henter dette baconet i butikken jeg...-

Ingen forhandlere i Kristiansand :\ Men får ta med en halv gris neste gang jeg er på østlandet og fylle opp frysen :)

Kula
17-08-11, 12:35
Ingen forhandlere i Kristiansand :\ Men får ta med en halv gris neste gang jeg er på østlandet og fylle opp frysen :)





Det er vel en Meny eller Ultra eller en annen "full size"-butikk i Kristiansand? De tar inn ting på forespørsel!


-

macadamia79
17-08-11, 15:20
Det er vel en Meny eller Ultra eller en annen "full size"-butikk i Kristiansand? De tar inn ting på forespørsel!

Det eneste vi har tilgjengelig i overflod er gudsord :)

Kula
17-08-11, 22:26
Det eneste vi har tilgjengelig i overflod er gudsord :)





Ja, det vet jeg :-)

Men, på Sørlandssenteret mener jeg det skal være en Ultra-butikk. De har sannsynligvis bacon fra Grøstad Gård.


-

Noenkiloformye
18-08-11, 00:35
Hva med bacon i terninger da? Jeg er ikke så glad i de stripene. Den billig varianten fra coop inneholder sukker. Fra nå av skal jeg sjekke før jeg kjøper i alle fall. Hva er nitrit godt for?