Mintu
01-09-11, 22:20
Jeg løper mye - og har spist lavkarbo det siste året.
Ligger på ca 20 - 50 gram om dagen og trives med det, MEN;
På turene føler jeg ofte at jeg mangler "eksplosivitet" i musklene. Har lest veldig mye her inne og ser at det de fleste blir anbefalt er å prøve seg ut i forhold til mer fett eller mer karbo i forbindelse med trening.
For noen uker siden løp jeg et løp og kjente ikke at musklene hadde spesielt med styrke. Det går jo fint og jeg har masse masse energi, men mangler eksplosiviteten i musklene føles det ut som.. :confused:
Da lurer jeg på følgende; Er det noen idè å trappe opp litt på karbene før slike løp eller harde treningsøkter? Burde jeg generelt ligge på mer karbo daglig?
Er normalvektig og passe godt trent. Løper en mil på ca 51 min - og målet mitt til neste løp er å ligge under 50.
Jeg blir bare så forvirret. For hvis kroppen bruker fett som brennstoff på (ca under 50 kh daglig) - da kan jeg jo ikke spise feks litt havregrøt eller lignende dagen før et løp da? For slik jeg forstår det vil kroppen da begynne å bruke karbohydratene som energi - så har jeg kanskje (sikkert ikke) nok karbohydrater - og da må den gå over på å bruke fett-energien igjen. Blir ikke det veldig slitsomt for kroppen?
Vil den ikke heller foretrekke å bruke fett som energikilde hele tiden, så jeg slipper å forvirre kroppen?
Mulig dette er veldig dumme spm, men jeg har lurt veldig lenge og blir frustrert. Vil så gjerne ha mer energi i musklene også - ikke bare ellers i kroppen. Etter forrige løp følte jeg at musklene ikke kunne klart å løpe fortere under løpet, selvom det gikk litt tregt - men etterpå var jeg ikke spesielt sliten heller! Ville heller løpt fortere og vært dritsliten. Skjønner ikke...
Har søkt mye etter svar på dette, om kroppen burde ha litt mer karbo før løp, men finner bare svar på at man må prøve seg frem..
Har noen erfaringer med dette?
Vil jeg forvirre kroppen slik at den bruker opp det lille den har av karbo og bruker litt tid på å omstille seg til å bruke fett som brensel igjen?
Håper på svar fra deres kloke hoder :)
Ligger på ca 20 - 50 gram om dagen og trives med det, MEN;
På turene føler jeg ofte at jeg mangler "eksplosivitet" i musklene. Har lest veldig mye her inne og ser at det de fleste blir anbefalt er å prøve seg ut i forhold til mer fett eller mer karbo i forbindelse med trening.
For noen uker siden løp jeg et løp og kjente ikke at musklene hadde spesielt med styrke. Det går jo fint og jeg har masse masse energi, men mangler eksplosiviteten i musklene føles det ut som.. :confused:
Da lurer jeg på følgende; Er det noen idè å trappe opp litt på karbene før slike løp eller harde treningsøkter? Burde jeg generelt ligge på mer karbo daglig?
Er normalvektig og passe godt trent. Løper en mil på ca 51 min - og målet mitt til neste løp er å ligge under 50.
Jeg blir bare så forvirret. For hvis kroppen bruker fett som brennstoff på (ca under 50 kh daglig) - da kan jeg jo ikke spise feks litt havregrøt eller lignende dagen før et løp da? For slik jeg forstår det vil kroppen da begynne å bruke karbohydratene som energi - så har jeg kanskje (sikkert ikke) nok karbohydrater - og da må den gå over på å bruke fett-energien igjen. Blir ikke det veldig slitsomt for kroppen?
Vil den ikke heller foretrekke å bruke fett som energikilde hele tiden, så jeg slipper å forvirre kroppen?
Mulig dette er veldig dumme spm, men jeg har lurt veldig lenge og blir frustrert. Vil så gjerne ha mer energi i musklene også - ikke bare ellers i kroppen. Etter forrige løp følte jeg at musklene ikke kunne klart å løpe fortere under løpet, selvom det gikk litt tregt - men etterpå var jeg ikke spesielt sliten heller! Ville heller løpt fortere og vært dritsliten. Skjønner ikke...
Har søkt mye etter svar på dette, om kroppen burde ha litt mer karbo før løp, men finner bare svar på at man må prøve seg frem..
Har noen erfaringer med dette?
Vil jeg forvirre kroppen slik at den bruker opp det lille den har av karbo og bruker litt tid på å omstille seg til å bruke fett som brensel igjen?
Håper på svar fra deres kloke hoder :)