Noenkiloformye
04-09-11, 22:17
Ligger vanligvis på 15g kh om dagen, med en energi fordeling på 75% fett, 20" proteiner og 5% kh.
Nå må jeg øke mengden kh pga graviditet, og har noen spørsmål:
* Jeg er ikke spesielt komfortabel med å øke karbene, da jeg synes jeg har vært flink som har kommet meg opp på 15g kh om dagen. Likevel, jeg kommer meg opp til rundt 30 med 2 skiver Fedon brød. Det er ikke et alternativ å øke på grønnsaksmengden som første alternativ, da jeg er sær i matveien og blir veldig fort matlei. Ligger akkorat slik til at jeg kan spise hodekål hver dag. Så hvordan øker man da på karbene uten at man får i seg så mye sukker? Er vanlig grovbrød et ok alternativ til Fedon? Ønsker å spise mat med lav GI.
* Noen sier at man må gå opp til 100g kh om dagen, andre holder seg lavere. Jeg er redd for at økning i kh vil gi meg søtsuget tilbake. Tenkeer at karbohydrater = sukker, så hva kan man spise trygt uten at det blir søtsug?
* Si at jeg spiser 100g kh om dagen. Hva er en ok fettmengde (eventuelt fett % )? Pg må man spise mer proteiner?
Litt tvilende til denne økningen, for jeg eier ikke matlyst nå og føler meg kvalm ved synet av maten. Er også utrolig lei av mat, og til tider lager jeg meg ikke mat når jeg er sulten fordi jeg ikke VIL spise. Jeg kan bli lei av en matvare etter et måltid, noe som er et problem.
Ser flere anbefaler Fedon, men jeg trives godt med veiingen av maten og har ikke noe til overs for håndflatemåling o.l.
(Skal selvsagt lese mer)
Føler meg igrunn litt motløs. I mitt hode er det lavkarbo (15g kh om dagen) eller det er høykarbo (fritt inntak av godis) :o En temmelig svart-hvitt tenkning som jeg er 99% sikker på er feil.
Et poeng er også at jeg helst vil spise minimalt med brødmat, da det får meg til å bli oppblåst.
Er det rett og slett en god ide å introdusere litt ris og pasta i dietten igjen? (fullkornspasta og fullkornsris i oppveide mengder)
Hvorfor føles det så utenkelig å skulle få til og spise mer enn 30g kh om dagen? :o
Nå må jeg øke mengden kh pga graviditet, og har noen spørsmål:
* Jeg er ikke spesielt komfortabel med å øke karbene, da jeg synes jeg har vært flink som har kommet meg opp på 15g kh om dagen. Likevel, jeg kommer meg opp til rundt 30 med 2 skiver Fedon brød. Det er ikke et alternativ å øke på grønnsaksmengden som første alternativ, da jeg er sær i matveien og blir veldig fort matlei. Ligger akkorat slik til at jeg kan spise hodekål hver dag. Så hvordan øker man da på karbene uten at man får i seg så mye sukker? Er vanlig grovbrød et ok alternativ til Fedon? Ønsker å spise mat med lav GI.
* Noen sier at man må gå opp til 100g kh om dagen, andre holder seg lavere. Jeg er redd for at økning i kh vil gi meg søtsuget tilbake. Tenkeer at karbohydrater = sukker, så hva kan man spise trygt uten at det blir søtsug?
* Si at jeg spiser 100g kh om dagen. Hva er en ok fettmengde (eventuelt fett % )? Pg må man spise mer proteiner?
Litt tvilende til denne økningen, for jeg eier ikke matlyst nå og føler meg kvalm ved synet av maten. Er også utrolig lei av mat, og til tider lager jeg meg ikke mat når jeg er sulten fordi jeg ikke VIL spise. Jeg kan bli lei av en matvare etter et måltid, noe som er et problem.
Ser flere anbefaler Fedon, men jeg trives godt med veiingen av maten og har ikke noe til overs for håndflatemåling o.l.
(Skal selvsagt lese mer)
Føler meg igrunn litt motløs. I mitt hode er det lavkarbo (15g kh om dagen) eller det er høykarbo (fritt inntak av godis) :o En temmelig svart-hvitt tenkning som jeg er 99% sikker på er feil.
Et poeng er også at jeg helst vil spise minimalt med brødmat, da det får meg til å bli oppblåst.
Er det rett og slett en god ide å introdusere litt ris og pasta i dietten igjen? (fullkornspasta og fullkornsris i oppveide mengder)
Hvorfor føles det så utenkelig å skulle få til og spise mer enn 30g kh om dagen? :o