View Full Version : "Marmorerte rømmemuffins" - tilpassing av oppskrift


Luguber
05-09-11, 11:59
Fant en enkel muffinsoppskrift på detsoteliv.no, som inneholdt følgende ingredienser:

2 store egg
2 dl sukker
3 dl lettrømme
3 dl hvetemel
2 ts bakepulver
1 ss kakao (blandes inn i 1/3 av deigen)

Tenkte at denne må da være grei å konvertere til lavkarbo? Bytter ut sukkeret med passende mengde ønsket søtstoff (smaker meg frem), og lettrømmen med seterrømme.
Når det gjelder melet så er jeg imidlertid litt usikker på hvilken erstatning som er best. Har mandelmel (fra funksjonellmat), kokosmel, BakePro og Fiberhusk i kjøkkenskapet - lurer på om noen har tips til hvilken blanding av disse som best kan erstatte 3 dl hvetemel?

Ninasju
06-09-11, 09:09
Hm.. Ingen som har gode ideer om hva som vil funke her?

Supah
06-09-11, 09:15
Hei :smile:

Jeg er ikke noen ekspert på området, men jeg ville prøvd med mandelmel. Eventuelt kokosmel..

lucifine
06-09-11, 09:28
Jeg også!

Idarull
06-09-11, 10:01
Hvis du skal bruke kokosmel må du øke vannmengden, det suger til seg alt som er. Jeg så en oppskrift med 4 egg og bare 4 SS kokosmel på muffins, så jeg ville prøvd meg frem med røra.