Lagde mosaka i dag, og auberginien var litt seig i skallet. Var godt altså. Men kan det være auberginien, eller noen flere som har opplevd det, evnt noen råd for å slippe det ? ;)
Har ikke opplevd det selv, men auberginer trenger en del "forarbeid" før de kan spises syns jeg...
Til feks mosaka gjør jeg som følgende:
Skjærer auberginen i cm tykke skiver og legger de i et dørslag, strør en del salt over og lar de renne av seg i 30-50 min alt ettersom hvor god tid jeg har. Så skyller jeg de raskt i vann, for så å tørke de litt med kjøkkenpapir før jeg steker de godt i masse smør, salt og pepper.
Mye jobb egentlig, men du verden så godt :D
Takk for tipset!
Jeg prøvde å lage "chips" men de ble ikke sprø. Tror ikke jeg hadde de lenge nok salt. Hvor lang er mininumstiden egentlig??
Har ikke opplevd det selv, men auberginer trenger en del "forarbeid" før de kan spises syns jeg...
Til feks mosaka gjør jeg som følgende:
Skjærer auberginen i cm tykke skiver og legger de i et dørslag, strør en del salt over og lar de renne av seg i 30-50 min alt ettersom hvor god tid jeg har. Så skyller jeg de raskt i vann, for så å tørke de litt med kjøkkenpapir før jeg steker de godt i masse smør, salt og pepper.
Mye jobb egentlig, men du verden så godt :D
Er akkuratt slik jeg gjorde da :p Kan være de auberginiene jeg fikk der også da, som ikke var like bra.
"chips" av aubergini ? Det høres jo godt ut da :D Med en home made dipp ;) . Men er jo ikke så mye karber i satziki( nå hvordan det skrives) dippen ? 48 KH pr 100 gr, så er posen 22 gr. Er vel kanskje rundt 10 gr KH det da ?
De heter aubergine. Med e tilsutt... ;)