|Ingrrid
05-10-11, 19:28
Se her (http://www.ingridsblogg.no/?p=407591)for bilder!
“Energibarer” er vel mer riktig :) Eller kanskje energikonfekt? Haha, gode blei dom hvertfall, har store problemer med å holde meg unna kjøleskapet!
Ingredienser (ca 12 stk)
1,5 dl mandler
1,5 dl hasselnøtter
1,5 dl valnøtter
1/2 dl linfrø
1/2 dl sesamfrø
1/2 dl solsikkefrø
1/2 dl kokosmasse
3 ss mandelmel (http://www.iherb.com/Bob-s-Red-Mill-Almond-Meal-Flour-Gluten-Free-16-oz-1lb-453g/12069?at=0&rcode=EMO037)
1,5 dl kokosolje (http://www.iherb.com/Jarrow-Formulas-Coconut-Oil-Extra-Virgin-16-oz-454-g/2505?at=0&rcode=EMO037)
10 dråper stevia (jeg brukte English Toffee (http://www.iherb.com/Wisdom-Natural-SweetLeaf-Liquid-Stevia-English-Toffee-2-fl-oz-60-ml/9674?at=0&rcode=EMO037))
3 ss sukrin
1/2 ts salt
Sjokoladetopping
100 g mørk sjokolade, helst 85%
3 ss kokosolje
1,5 ss sukrinmelis
5 dråper stevia (Jeg bruke Vanilla Cream (http://www.iherb.com/Wisdom-Natural-SweetLeaf-Liquid-Stevia-Vanilla-Creme-2-fl-oz-60-ml/11070?at=0&rcode=EMO037))
1 ss fløte
Fremgangsmåte
Ha nøttene i en varm stekepanne.
Ha over litt kaldpresset olivenolje og salt og stek dem i rundt fem min
Ha i det øvrige tørre (minus mandelmelet). Passpå at ikke panna er for varm, da spretter linfrøene avgårde
Smelt kokkosoljen og bland inn alle ingrediensene
Ha over i former. Jeg syns muffins-silikonformene er veldig praktiske da de er enkle å få ut.
La brettet stå i kjøleskapet mens du lager sjokoladetoppingen. Smelt kokosolje og mørk sjokolade (jeg brukte 90%). Bland inn de øvrige ingrediensene.
Hell det over i formene og sett i kjøleskapet i et par timer
Mat for mons :)
“Energibarer” er vel mer riktig :) Eller kanskje energikonfekt? Haha, gode blei dom hvertfall, har store problemer med å holde meg unna kjøleskapet!
Ingredienser (ca 12 stk)
1,5 dl mandler
1,5 dl hasselnøtter
1,5 dl valnøtter
1/2 dl linfrø
1/2 dl sesamfrø
1/2 dl solsikkefrø
1/2 dl kokosmasse
3 ss mandelmel (http://www.iherb.com/Bob-s-Red-Mill-Almond-Meal-Flour-Gluten-Free-16-oz-1lb-453g/12069?at=0&rcode=EMO037)
1,5 dl kokosolje (http://www.iherb.com/Jarrow-Formulas-Coconut-Oil-Extra-Virgin-16-oz-454-g/2505?at=0&rcode=EMO037)
10 dråper stevia (jeg brukte English Toffee (http://www.iherb.com/Wisdom-Natural-SweetLeaf-Liquid-Stevia-English-Toffee-2-fl-oz-60-ml/9674?at=0&rcode=EMO037))
3 ss sukrin
1/2 ts salt
Sjokoladetopping
100 g mørk sjokolade, helst 85%
3 ss kokosolje
1,5 ss sukrinmelis
5 dråper stevia (Jeg bruke Vanilla Cream (http://www.iherb.com/Wisdom-Natural-SweetLeaf-Liquid-Stevia-Vanilla-Creme-2-fl-oz-60-ml/11070?at=0&rcode=EMO037))
1 ss fløte
Fremgangsmåte
Ha nøttene i en varm stekepanne.
Ha over litt kaldpresset olivenolje og salt og stek dem i rundt fem min
Ha i det øvrige tørre (minus mandelmelet). Passpå at ikke panna er for varm, da spretter linfrøene avgårde
Smelt kokkosoljen og bland inn alle ingrediensene
Ha over i former. Jeg syns muffins-silikonformene er veldig praktiske da de er enkle å få ut.
La brettet stå i kjøleskapet mens du lager sjokoladetoppingen. Smelt kokosolje og mørk sjokolade (jeg brukte 90%). Bland inn de øvrige ingrediensene.
Hell det over i formene og sett i kjøleskapet i et par timer
Mat for mons :)