View Full Version : LCHF Energibarer - NOMNOM


|Ingrrid
05-10-11, 19:28
Se her (http://www.ingridsblogg.no/?p=407591)for bilder!

“Energibarer” er vel mer riktig :) Eller kanskje energikonfekt? Haha, gode blei dom hvertfall, har store problemer med å holde meg unna kjøleskapet!

Ingredienser (ca 12 stk)

1,5 dl mandler
1,5 dl hasselnøtter
1,5 dl valnøtter
1/2 dl linfrø
1/2 dl sesamfrø
1/2 dl solsikkefrø
1/2 dl kokosmasse
3 ss mandelmel (http://www.iherb.com/Bob-s-Red-Mill-Almond-Meal-Flour-Gluten-Free-16-oz-1lb-453g/12069?at=0&rcode=EMO037)
1,5 dl kokosolje (http://www.iherb.com/Jarrow-Formulas-Coconut-Oil-Extra-Virgin-16-oz-454-g/2505?at=0&rcode=EMO037)
10 dråper stevia (jeg brukte English Toffee (http://www.iherb.com/Wisdom-Natural-SweetLeaf-Liquid-Stevia-English-Toffee-2-fl-oz-60-ml/9674?at=0&rcode=EMO037))
3 ss sukrin
1/2 ts salt

Sjokoladetopping

100 g mørk sjokolade, helst 85%
3 ss kokosolje
1,5 ss sukrinmelis
5 dråper stevia (Jeg bruke Vanilla Cream (http://www.iherb.com/Wisdom-Natural-SweetLeaf-Liquid-Stevia-Vanilla-Creme-2-fl-oz-60-ml/11070?at=0&rcode=EMO037))
1 ss fløte

Fremgangsmåte

Ha nøttene i en varm stekepanne.

Ha over litt kaldpresset olivenolje og salt og stek dem i rundt fem min

Ha i det øvrige tørre (minus mandelmelet). Passpå at ikke panna er for varm, da spretter linfrøene avgårde

Smelt kokkosoljen og bland inn alle ingrediensene

Ha over i former. Jeg syns muffins-silikonformene er veldig praktiske da de er enkle å få ut.

La brettet stå i kjøleskapet mens du lager sjokoladetoppingen. Smelt kokosolje og mørk sjokolade (jeg brukte 90%). Bland inn de øvrige ingrediensene.

Hell det over i formene og sett i kjøleskapet i et par timer

Mat for mons :)

Holtappen
05-10-11, 21:59
takk Ingrid, gleder meg til jeg skal lage dette. TAKK også for mange herlige oppskrifter jeg har funnet på bloggen din og her. FANTASISK for en søtmons som meg

|Ingrrid
06-10-11, 18:18
takk Ingrid, gleder meg til jeg skal lage dette. TAKK også for mange herlige oppskrifter jeg har funnet på bloggen din og her. FANTASISK for en søtmons som meg

haha, bare hyggelig, er vel litt avslørende at jeg er en søtmons selv ;)

Qlio
06-10-11, 19:39
Sikkert kjempegode!!!!

Mariann S
06-10-11, 19:53
Mmmmmm, dissa ska ej lage :D

Mariann S
06-10-11, 21:30
10 dråper stevia (jeg brukte English Toffee (http://www.iherb.com/Wisdom-Natural-SweetLeaf-Liquid-Stevia-English-Toffee-2-fl-oz-60-ml/9674?at=0&rcode=EMO037))

5 dråper stevia (Jeg bruke Vanilla Cream (http://www.iherb.com/Wisdom-Natural-SweetLeaf-Liquid-Stevia-Vanilla-Creme-2-fl-oz-60-ml/11070?at=0&rcode=EMO037))

Er det noke anna en kan bruke istedenfor dei steviadråpane?
kan en berre kutte det ut?
kanskje berre søte litt ekstra med søtstoffet en ellers brukar?

Mammarosa
07-10-11, 19:27
Takk for oppskrift! Har laget en ladning i dag etter "man tager det man haver" - Mmmmmmm!

Mammarosa
07-10-11, 19:29
Har forøvrig brukt litt vanlig stevia og organiske vaniljedråper og sukrin da jeg verken har stevia vanilla, toffee eller sukrinmelis. Kokosmel i stedet for mandelmel. deilig! Ettersom det er litt fløte så oppbevares de i boks i frysen for holdbarheten :)

TrineG
09-10-11, 16:17
Disse skal jeg lage i morgen ! Nam :D

Mariann S
09-10-11, 19:27
Laga i helga, og dei vart kjempegode :)
Eg kutta ut stevia, for det hadde eg ikkje.
So bytta eg sukrin med tagatesse.

TrineG
10-10-11, 15:23
jeg lagde disse nå, ingen søtning, men med 70% sjokolade. Nam,nam. Kjempe gode !:)

ThereseA
10-10-11, 15:42
Til dere som har laget disse

Er det mulig å ha disse ute i noen timer eller blir de fort klissete?

Mariann S
10-10-11, 18:07
Til dere som har laget disse

Er det mulig å ha disse ute i noen timer eller blir de fort klissete?
Eg skal ta ut en no, so skal eg sjå seinare i kveld.
Normalt blir jo alt som er laga med cocosa mjukt i romtemperatur.

ThereseA
10-10-11, 18:09
Det hadde vært fint om du skrev resultatet.
Hadde bare vært kjekt å kunne hatt noen i veska på jobb el trening uten at jeg blei kjempeklissete når jeg tok på de

|Ingrrid
10-10-11, 19:17
Det hadde vært fint om du skrev resultatet.
Hadde bare vært kjekt å kunne hatt noen i veska på jobb el trening uten at jeg blei kjempeklissete når jeg tok på de

har faktisk ikke prøvd selv enda, men ville hatt de i en liten plastikkpose ihvertfall. har du kjøleskap på jobb så går det nok fint da, jeg kan ha de ute en liten stund, men ikke prøvd jobben enda, skal gjøre det :)

Mariann S
11-10-11, 00:27
Det hadde vært fint om du skrev resultatet.
Hadde bare vært kjekt å kunne hatt noen i veska på jobb el trening uten at jeg blei kjempeklissete når jeg tok på de
Den blir myk som alt anna som innholder cocosa... :(
kal du ha den med deg, må det vere i ei lita boks evnt oppi muffinsformer i boksa.

ThereseA
11-10-11, 08:24
Den blir myk som alt anna som innholder cocosa... :(

Så kjedeligt. Får prøve å finne på noe smart no.
Takk for resultatet :)

Mariann S
11-10-11, 20:21
Så kjedeligt. Får prøve å finne på noe smart no.
Takk for resultatet :)
Eg vil tru det går an å lage omtrent det samme og kutte ut cocosa, det er vel ikkje desse barene som skal dekke opp fettbehovet uansett :) Kanskje bruke litt meir fløte.

Benzo
11-10-11, 20:24
Disse var nydelige og mettende! Hadde ikke stevia, men puttet oppi litt vanlijepulver. Lagde de i små muffinsformer.

|Ingrrid
11-10-11, 20:42
Eg vil tru det går an å lage omtrent det samme og kutte ut cocosa, det er vel ikkje desse barene som skal dekke opp fettbehovet uansett :) Kanskje bruke litt meir fløte.

kan være litt vanskelig å få dem til å henge sammen? Må bruke mer sjokolade isåfall..

vibsen
11-10-11, 21:54
Jeg har nettopp laget disse. Jeg ble litt skeptisk når jeg smakte på begge "rørene", men de var jo kjempegode.