View Full Version : Hva slags krydder til kyllingvinger?


Imse
11-10-11, 23:03
Jeg tok feil i dag, skulle ha kyllingfilèer, men noen hadde slengt en pose med kyllingvinger i samme hull i frysedisken og posene er like. SÅ her står jeg med 2kg ukrydrede kyllingvinger... Kyllingvinger er noe jeg aldri kjøper rått, fordi det for meg kun er hurtigmat type, varm opp i ovnen når unga holder på å sulte i hjel..

Hva slags krydder bruker dere på de? Kunne tenke meg noe ala de ferdige som er oransje. Paprika? Chili? Salt, pepper? Noe mere? Blande i olje og marinere over natta eller noe sånt?

Altså jeg kan jo å marinere, jeg lurer mest på hvilke kryddre. Jeg aner ikke hva ferdig grillkrydder inneholder.. Vi har aldri pleid å bruke ferdig blandet krydder( utenom karri da), for ferdigblandet inneholder så mye sukker og salt og andre konserveringsmidler.

langaard
11-10-11, 23:23
Jeg tok feil i dag, skulle ha kyllingfilèer, men noen hadde slengt en pose med kyllingvinger i samme hull i frysedisken og posene er like. SÅ her står jeg med 2kg ukrydrede kyllingvinger... Kyllingvinger er noe jeg aldri kjøper rått, fordi det for meg kun er hurtigmat type, varm opp i ovnen når unga holder på å sulte i hjel..

Hva slags krydder bruker dere på de? Kunne tenke meg noe ala de ferdige som er oransje. Paprika? Chili? Salt, pepper? Noe mere? Blande i olje og marinere over natta eller noe sånt?

Altså jeg kan jo å marinere, jeg lurer mest på hvilke kryddre. Jeg aner ikke hva ferdig grillkrydder inneholder.. Vi har aldri pleid å bruke ferdig blandet krydder( utenom karri da), for ferdigblandet inneholder så mye sukker og salt og andre konserveringsmidler.
Ingefær og chilimarinade:
1/2 dl olje
2 båter finhakket hvitløk
1-2 ss finhakket, frisk ingefær
1 finhakket, rød chilipepper
1 stk. finskåret sitrongress
eller 1 ss sitronsaft

Denne er veldig god synes jeg :)

Huldr
11-10-11, 23:42
Her (http://forum.lavkarbo.no/showthread.php?t=8512), Imse :)

kamp
12-10-11, 07:39
Min favoritt:

4-5 fedd hvitløk, knuste
1 ss finhakket timian (fersk)
juice av 2 lime
+ evt litt flytende olje (vist ikke limen er nok)

La kylling vingene marineres i 2-4 timer. Saltes rett før de stekes på 200grader i 30 minutter :)

Bruker denne marinaden til 15 store vinger.

Imse
12-10-11, 09:47
Takk, her var det mange gode forslag.

Men jeg er altså på jakt etter krydder som gir slik oransje farge( og smak) som de ferdige som bl.a. prior og first price har.

Gerd
12-10-11, 10:00
Takk, her var det mange gode forslag.

Men jeg er altså på jakt etter krydder som gir slik oransje farge( og smak) som de ferdige som bl.a. prior og first price har.

Paprikapulver, ev. litt cumin... salt, pepper....

Nerthus
12-10-11, 10:02
Lag tacokrydderet du finner her inne? Husker ikke linken i farta...

Imse
12-10-11, 10:04
Men er det ingen som vet hva slags krydder de bruker feks på prior sine, eller står det kun grillkrydder på pakka? Paprika er selvfølgelig,men hva mere? Jeg synes det ferdige krydderet er så godt!

nellie
12-10-11, 11:18
Send en mail til Prior kanskje?