annannanna
20-10-11, 21:16
Jeg er rådvill, usikker og nå litt deppa. Og sulten, ai så full av cravings, fortsatt, selv om jeg bare spiser og spiser synes jeg. Iløpet av de siste to ukene har jeg bare blitt større og større, og nå passer jeg ikke ned i en eneste av mine jeans lenger på noen behagelig måte, ikke engang de som hang og slang på meg før, nå går jeg i pysjbukse, tights eller joggebukse hjemme. Bare store gensere for å skjule "muffintop" mageoverhenget, jeg er utmattet og utslitt og helt tom, det brenner i alle musklene mine etter ca to minutter når jeg sykler noe sted (jeg er egentlig veldig utholdende!), og når jeg sliter meg opp de 5 etasjene det er til leiligheten min, noe som ikke var et problem før. Jeg har fått et realt "fettgreip" rundt magen, altså når jeg tar i fettet som ligger over musklene så fyller det hele håndklypa mi. Ærlig talt, når jeg ikke holder inne magen og står normalt og ser meg i speilet så ser jeg ut som om jeg er gravid i 4. måned, sånn spiler magen min seg ut. Mesteparten er under navelen, der har jeg aldri hatt noe før, jeg har alltid hatt flat mage, men jeg kjenner også godt at alle BHene mine også har blitt for stramme rundt livet, for å ikke snakke om alle favoritt T-skjortene mine som jeg ikke kan bruke lenger fordi de ruller seg opp (!) over magen.
Litt om meg, kvinne 33 år, 165cm høy, begynte denne her kuren ved 56 kilo. Jeg kan kanskje kalles normalvektig, men bestemte meg for å begynne kuren da mitt nye stillesittende liv hadde gitt meg 4 kilo iløpet av sommeren (mesteparten ble satt igang av 2 uker på en alternativ retreat som kun serverte vegetariansk/raw food) og jeg skjønte at dette går gale veien om jeg ikke gjorde noe. 4 år siden veide jeg 68 kilo, men gikk ned 15 kilo på et år ved å bli nazi på sukker og bevege meg noe mer og trene nå og da. Jeg var nedi litt under 50 kilo, men så stabiliserte jeg meg fint to år siden på 52 kilo, min idealvekt. Uansett, ikke så opphengt i vekta, jeg har ikke vekt engang, så jeg vet ikke hva jeg veier nå. Siden jeg har levd karbo-restriktivt hele tiden uansett resonnerte jeg meg frem til at jeg måtte bli karbo-nazi om jeg ville gjøre noe med den negative trenden og komme meg oppi klærne mine igjen.
Jeg er allergisk mot melkeprotein. God gammeldags allergisk, spottet i blodprøve hos fastlegen, livet er mye mye bede uten melk, selv om jeg selvfølgelig savner ost. Jeg har cøliaki. Påvist med biopsi, og jeg lever såkalt "naturlig glutenfri".
Flere ting fører til at det er ikke realistisk å tro at jeg kommer til å begynne å trene nok til å ta av meg dette igjen, i mitt nye liv sitter jeg stille mye mer, og jeg har null anlegg for anorexia eller å sulte, så derfor prøver jeg å følge ketoseversjonen av lavkarbodietten som hjalp meg før.
Jeg vet at folk gjerne vil se en liste over hva jeg har spist før de kan uttale seg, men jeg har rett og slett null snøring på hvor mye jeg spiser. Men jeg kan fortelle hva jeg har spist. (Jeg er ikke så gira på kjøtt eller egg, så jeg spiser noe, men må stort sett finne vegetariske alternativer)
Ting jeg har spist iløpet av de siste to ukene:
Blomkål. Rå og kokt. Brokkoli. Tomater. Paprika, litt. Vårløk, løk, hvitløk. Bok Choy. Masser av salat. Avocado. Et par hundre gram blåbær. Av og til granateple-pulver, men max en teskje.
Egg, kjøtt, oljer. Noe kjøtt hver dag. En god del tunfisk i olje. Ennå ikke spist noe vanlig fisk, da jeg bare spiser fersk god laks, og sånt er vanskelig å finne her, og dyrt.
4-7 kapsler tran om dagen, 1 gram av noe som heter maca (sikkert 1 gram karbo), 1 gram MSM (tviler på at det er kabo i det, det skal være sulphur). Av og til kalk og magnesium. D3 vitamin. Chrom (synes ikke det har noen effekt i det heletatt, men tar det fortsatt).
Alle mulige typer frø og nøtter. Chiafrø, hampfrø, cashew (litt), valnøtter, masser og masser av mandler, kokosmasse, masser og masser av kokosmasse.
Kokosmelk, masser, hver dag. Noe soyafløte, noe soyamelk.
100gr sort 72% sjokolade fordelt på hele perioden.
Mye te hver dag, uten melk eller sukker.
Et proteinpulver av albumin. Null carber i det.
Det hender jeg søter mat jeg lager med litt Stevia. Har søtningsmiddelet ødelagt for meg?
Jeg har laget gryter med kjøtt med sauseblandinger som har innheholdt noe sånt som 12-20g carbo i en hel stor gryte, og den gryta kan jeg dele opp på tre dager. I en av grytene var det en boks hakkede tomater. Går hakkede tomater greit? Har grytene ødelagt for meg?
Med mindre jeg har missforstått noe totalt så kan jeg ikke skjønne at jeg noensinne har spist mer enn 20gr karb på en dag. Trenger jeg å prøve null-carb?
Jeg synes jeg spiser mye og mange ganger om dagen. Jeg blir så sulten at jeg ikke aner hvor jeg skal gjøre av meg. Jeg tenker gjerne bare på sjokoladekake når jeg spiser middagsmat, og blir derfor aldri "mett". Jeg føler meg aldri mett, bare full av mat.
Det første jeg vil ha hjelp til å finne ut av, når man vil inn i ketolyse, er om det er ok at jeg spiser meg mett på mandler, kokosmasse, valnøtter, hampfrø (100gr har 7 gram carb hvorav 3,5 er fiber, jeg spiser max 30gr på en dag(2 gr carb)) og andre nøtter og frø? Jeg har fått intrykk av at alt dette var finfin mat for meg, og nå legger jeg i tillegg inn linfrø, men har jeg bommet helt, gjelder dette kun folk som skal spise en god del karber?
Jeg har passet på å helle godt med olje/fett på all maten jeg spiser.
Hvor går jeg galt? Jeg føler meg så redusert og sliten at jeg rett og slett ikke orker å lete opp svarene på spørsmålene mine, og dere i forumet er et oppkomme av info og synsing så jeg kan lære mye av å spørre dere.
Litt om meg, kvinne 33 år, 165cm høy, begynte denne her kuren ved 56 kilo. Jeg kan kanskje kalles normalvektig, men bestemte meg for å begynne kuren da mitt nye stillesittende liv hadde gitt meg 4 kilo iløpet av sommeren (mesteparten ble satt igang av 2 uker på en alternativ retreat som kun serverte vegetariansk/raw food) og jeg skjønte at dette går gale veien om jeg ikke gjorde noe. 4 år siden veide jeg 68 kilo, men gikk ned 15 kilo på et år ved å bli nazi på sukker og bevege meg noe mer og trene nå og da. Jeg var nedi litt under 50 kilo, men så stabiliserte jeg meg fint to år siden på 52 kilo, min idealvekt. Uansett, ikke så opphengt i vekta, jeg har ikke vekt engang, så jeg vet ikke hva jeg veier nå. Siden jeg har levd karbo-restriktivt hele tiden uansett resonnerte jeg meg frem til at jeg måtte bli karbo-nazi om jeg ville gjøre noe med den negative trenden og komme meg oppi klærne mine igjen.
Jeg er allergisk mot melkeprotein. God gammeldags allergisk, spottet i blodprøve hos fastlegen, livet er mye mye bede uten melk, selv om jeg selvfølgelig savner ost. Jeg har cøliaki. Påvist med biopsi, og jeg lever såkalt "naturlig glutenfri".
Flere ting fører til at det er ikke realistisk å tro at jeg kommer til å begynne å trene nok til å ta av meg dette igjen, i mitt nye liv sitter jeg stille mye mer, og jeg har null anlegg for anorexia eller å sulte, så derfor prøver jeg å følge ketoseversjonen av lavkarbodietten som hjalp meg før.
Jeg vet at folk gjerne vil se en liste over hva jeg har spist før de kan uttale seg, men jeg har rett og slett null snøring på hvor mye jeg spiser. Men jeg kan fortelle hva jeg har spist. (Jeg er ikke så gira på kjøtt eller egg, så jeg spiser noe, men må stort sett finne vegetariske alternativer)
Ting jeg har spist iløpet av de siste to ukene:
Blomkål. Rå og kokt. Brokkoli. Tomater. Paprika, litt. Vårløk, løk, hvitløk. Bok Choy. Masser av salat. Avocado. Et par hundre gram blåbær. Av og til granateple-pulver, men max en teskje.
Egg, kjøtt, oljer. Noe kjøtt hver dag. En god del tunfisk i olje. Ennå ikke spist noe vanlig fisk, da jeg bare spiser fersk god laks, og sånt er vanskelig å finne her, og dyrt.
4-7 kapsler tran om dagen, 1 gram av noe som heter maca (sikkert 1 gram karbo), 1 gram MSM (tviler på at det er kabo i det, det skal være sulphur). Av og til kalk og magnesium. D3 vitamin. Chrom (synes ikke det har noen effekt i det heletatt, men tar det fortsatt).
Alle mulige typer frø og nøtter. Chiafrø, hampfrø, cashew (litt), valnøtter, masser og masser av mandler, kokosmasse, masser og masser av kokosmasse.
Kokosmelk, masser, hver dag. Noe soyafløte, noe soyamelk.
100gr sort 72% sjokolade fordelt på hele perioden.
Mye te hver dag, uten melk eller sukker.
Et proteinpulver av albumin. Null carber i det.
Det hender jeg søter mat jeg lager med litt Stevia. Har søtningsmiddelet ødelagt for meg?
Jeg har laget gryter med kjøtt med sauseblandinger som har innheholdt noe sånt som 12-20g carbo i en hel stor gryte, og den gryta kan jeg dele opp på tre dager. I en av grytene var det en boks hakkede tomater. Går hakkede tomater greit? Har grytene ødelagt for meg?
Med mindre jeg har missforstått noe totalt så kan jeg ikke skjønne at jeg noensinne har spist mer enn 20gr karb på en dag. Trenger jeg å prøve null-carb?
Jeg synes jeg spiser mye og mange ganger om dagen. Jeg blir så sulten at jeg ikke aner hvor jeg skal gjøre av meg. Jeg tenker gjerne bare på sjokoladekake når jeg spiser middagsmat, og blir derfor aldri "mett". Jeg føler meg aldri mett, bare full av mat.
Det første jeg vil ha hjelp til å finne ut av, når man vil inn i ketolyse, er om det er ok at jeg spiser meg mett på mandler, kokosmasse, valnøtter, hampfrø (100gr har 7 gram carb hvorav 3,5 er fiber, jeg spiser max 30gr på en dag(2 gr carb)) og andre nøtter og frø? Jeg har fått intrykk av at alt dette var finfin mat for meg, og nå legger jeg i tillegg inn linfrø, men har jeg bommet helt, gjelder dette kun folk som skal spise en god del karber?
Jeg har passet på å helle godt med olje/fett på all maten jeg spiser.
Hvor går jeg galt? Jeg føler meg så redusert og sliten at jeg rett og slett ikke orker å lete opp svarene på spørsmålene mine, og dere i forumet er et oppkomme av info og synsing så jeg kan lære mye av å spørre dere.