arnakristin
28-10-11, 17:08
Den totale karboforvirring (http://www.aftenposten.no/meninger/Den-totale-karboforvirring-6682884.html?xtor=RSS-2)
Det hersker total forvirring i media rundt bruken av begrepet karbohydrater i diettsammenheng. Når man leser artikler skrevet om dette temaet blir det nesten umiddelbart klart at her er det store og vesentlige misforståelser ute og går.
Jaja...
100g grovt frokostbrød: 45g karbohydrater, 282kcal
http://www.matvareguiden.no/Frokostbrød-grovt-kjøpt
100g kokt hodekål: 5,2g karbohydrater, 32kcal
http://www.matvareguiden.no/Hodekål-kokt
Do the math....
Må være det dårligste innlegget i debatten på lenge...
arnakristin
28-10-11, 19:13
Jaja... Må være det dårligste innlegget i debatten på lenge...
Nei, egentlig mer forvirrende enn oppklarende synes jeg… håper bare det har kommet inn noen gode kommentarer!
LenaBeatrice
28-10-11, 21:22
Det er litt interessant å se hvem som har skrevet artikkelen:
einar risvik, svein halvor knutsen og simon ballance
Risvik er dr. agric og forskningsdirektør i Nofima, Knutsen er dr.scient og forsker i Nofima og Ballance er Ph.D og forsker i Nofima
Om man leser på Nofima'a nettside så finner man:
Vi fokuserer på å hjelpe industrien med å utvikle mat for bedre helse. Som matindustriens kompetansesenter og samarbeidspartner
Egentlig synes jeg artikkelen da ganske lite....den sa vel mest de helsemyndighetene og deres eksperter sier....laaaaaangsomme karbohydrater.
Er det så galt med langsomme karbohydrater da?
Er det så galt med langsomme karbohydrater da?
Jeg synes de er helt ok jeg. Det er når man forsøker å selge brødvarer som trege karbohydrater jeg får problemer med fordøyelsen... :rolleyes:
Men jeg skal langtfra påstå at jeg er nøytral på området.
Jeg har ikke noe i mot trege karbohydrater hvertfall. Sannheten er vel at hvis ALLE hadde holdt seg til de trege karbohydratene, utelukket de raske helt, så hadde vi vel ikke hatt det overvektsproblemet vi har i verden. Men det er vel ikke særlig realistisk at det skal skje:p
Jeg har ikke noe i mot trege karbohydrater hvertfall. Sannheten er vel at hvis ALLE hadde holdt seg til de trege karbohydratene, utelukket de raske helt, så hadde vi vel ikke hatt det overvektsproblemet vi har i verden. Men det er vel ikke særlig realistisk at det skal skje:p
Enig & enig... :(