blond&bli
28-10-11, 18:53
Hei! :)
Dette er min andre tråd, men er en veldig aktiv leser :)
Trenger litt hjelp her, blir veldig glad for gode råd!
Min situasjon:
Jeg har tidligere tullet mye med lavkarbo, gått på ketogen diett og fedon osv... Men så har jeg begynt påan igjen med brød og karbs... Fordi jeg ikke har klart det og fordi familien min ikke har noen som helst kunnskaper om dette i det hele tatt, De sier konstant at det er farlig og at jeg ikke burde gå på det også videre... Så blir de så sur når jeg prøver å fortelle hvordan det fungerer, det går inn det ene øret og ut det andre.
Jeg kan vel si jeg er «tynn» med fett på mage og lår, legger fort på meg, men det er vel fordi jeg har en uvane i og fråtse godteri når jeg først er begynt, men bruker ofte å holde meg helt unna siden jeg ikke nøyer meg med noen biter, heller hele skålen :s. Noe som jeg har arvet av mamma, som da er syltynn! Fatter det ikke...
Jeg hadde nettopp virkelig bestemt meg for å begynne å spise ketogent, har spist mye fett og veldig lite karbs. Men jeg har aldri brukt å veie maten eller telle karbene jeg spiser, jeg spiser bare etter anbefalingene.
Men nå er jeg plutselig så usikker, fordi jeg vet at det er en diett, men jeg vil spise lavkarbo hele tiden. Huff er litt vanskelig å forklare, men jeg vil høre om det er greit det jeg spiser nå, at min lille «egnkombinerte» matvei høres fornuftig ut.
I det siste har jeg veldig ofte spist dette:
Frokost 07.00:
Ett egg
mye krydder
Har barre to skiver ost på og litt løk og paprika
Så steker jeg alt på panna
bruker en dærs med meierismør og en liten ders kaldpresset olivenolje til steking
Så litt majones på toppen
en kopp kaffe eller en kopp te med to suketter i
Frokosten kan variere litt, bruker som regel bittelitt av alt jeg finner i skapet å steker det samme, det blir så godt!
Som – kylling, løk, paprika, egg, bacon, ost ja you know. Alt som er anbefalt, men jeg bruker så lite av alt, så det blir ikke en stor porsjon da :) Men blir veldig mett!
Lunsj 12.00- 13-00:
Et lite beger med salat.
Kvelds 18.00-20.00:
litt CC
og 3-5 skiver med laks
eller en liten rett på panna, noe lignende som frokosten bare mindre.
Så må jeg få med at jeg drikker en del kaffe, og en ting til – er suketter i te ikke så bra?
Altså, det varierer ganske. MEN det jeg nevnte ovenfor er stort sett det jeg spiser :)
Så er det mulig for meg å bare holde meg til et generelt kosthold uten mye karbs og øke fett, samtidig som jeg ikke nødvendigvis er i ketose hele tiden, huff jeg er så dårlig til å forklare så innlegget blir så langt!
Men hvis du skjønner tegninga å har litt peiling så plis svar meg å gi meg noen gode råd, da hadde jeg blitt glad! :)
Dette er min andre tråd, men er en veldig aktiv leser :)
Trenger litt hjelp her, blir veldig glad for gode råd!
Min situasjon:
Jeg har tidligere tullet mye med lavkarbo, gått på ketogen diett og fedon osv... Men så har jeg begynt påan igjen med brød og karbs... Fordi jeg ikke har klart det og fordi familien min ikke har noen som helst kunnskaper om dette i det hele tatt, De sier konstant at det er farlig og at jeg ikke burde gå på det også videre... Så blir de så sur når jeg prøver å fortelle hvordan det fungerer, det går inn det ene øret og ut det andre.
Jeg kan vel si jeg er «tynn» med fett på mage og lår, legger fort på meg, men det er vel fordi jeg har en uvane i og fråtse godteri når jeg først er begynt, men bruker ofte å holde meg helt unna siden jeg ikke nøyer meg med noen biter, heller hele skålen :s. Noe som jeg har arvet av mamma, som da er syltynn! Fatter det ikke...
Jeg hadde nettopp virkelig bestemt meg for å begynne å spise ketogent, har spist mye fett og veldig lite karbs. Men jeg har aldri brukt å veie maten eller telle karbene jeg spiser, jeg spiser bare etter anbefalingene.
Men nå er jeg plutselig så usikker, fordi jeg vet at det er en diett, men jeg vil spise lavkarbo hele tiden. Huff er litt vanskelig å forklare, men jeg vil høre om det er greit det jeg spiser nå, at min lille «egnkombinerte» matvei høres fornuftig ut.
I det siste har jeg veldig ofte spist dette:
Frokost 07.00:
Ett egg
mye krydder
Har barre to skiver ost på og litt løk og paprika
Så steker jeg alt på panna
bruker en dærs med meierismør og en liten ders kaldpresset olivenolje til steking
Så litt majones på toppen
en kopp kaffe eller en kopp te med to suketter i
Frokosten kan variere litt, bruker som regel bittelitt av alt jeg finner i skapet å steker det samme, det blir så godt!
Som – kylling, løk, paprika, egg, bacon, ost ja you know. Alt som er anbefalt, men jeg bruker så lite av alt, så det blir ikke en stor porsjon da :) Men blir veldig mett!
Lunsj 12.00- 13-00:
Et lite beger med salat.
Kvelds 18.00-20.00:
litt CC
og 3-5 skiver med laks
eller en liten rett på panna, noe lignende som frokosten bare mindre.
Så må jeg få med at jeg drikker en del kaffe, og en ting til – er suketter i te ikke så bra?
Altså, det varierer ganske. MEN det jeg nevnte ovenfor er stort sett det jeg spiser :)
Så er det mulig for meg å bare holde meg til et generelt kosthold uten mye karbs og øke fett, samtidig som jeg ikke nødvendigvis er i ketose hele tiden, huff jeg er så dårlig til å forklare så innlegget blir så langt!
Men hvis du skjønner tegninga å har litt peiling så plis svar meg å gi meg noen gode råd, da hadde jeg blitt glad! :)