Hei.
Er det noen som vet hvor høy vannprosent det er i minimais?
Jeg aner ikke. Men jeg ble skikkelig nysgjerrig på hvorfor du spør om det? Innbiller meg at det er den del vann i de.
Har en liten plan om å teste ut å lage maismel av minimais.
Kunne vert veldig kjekt for å lage f.eks. tortilla og ulike brød/rundstykker.
Har regner ut at hvis vannprosenten er 70% og en boks minimais inneholder 1,5 g karbo pr 100 g, vil 100 g minimaismel inneholde bare 5 g karbo pr 100 g.
Problemet er bare at jeg ikke finner noe svar på hvor høy vannprosenten faktisk er.
Sånn ja. Spennende tanke! Men er det noe særlig stivelse i minimais. Innbiller meg at det er stivelsen som lager melet, men det er jo ikke sikkert det er slik.
Er det noe særlig stivelse i mandelmel og kokosmel egentlig? For det går det jo fint å bake med :)