Sprettball
02-11-11, 22:19
Ikke direkte lavkarbo, men mange her inne er opptatt av og har mye kunnskap om kolesterol. Her er noe fra en norsk studie:
http://www.universitetsavisa.no/notiser/article11176.ece
Mvh Sprettball
Så det om er rett for menn blir formidlet til alle, mens det ikke stemmer for kvinner? Leste jeg det rett?
For menn er det optimalt med et tot koleserol på under 5, men det for kvinner er optimalt over 7?
Så det om er rett for menn blir formidlet til alle, mens det ikke stemmer for kvinner? Leste jeg det rett?
For menn er det optimalt med et tot koleserol på under 5, men det for kvinner er optimalt over 7?
Menn -5: Høy risiko
Menn 5-6: Lav risiko
Menn 6-7+: Høy risiko
Kvinner -5: Høy risiko
Kvinner 5+: Liten risiko
Sprettball
03-11-11, 09:58
Jeg leser det sånn at vi vet for lite om kolesterolets virkning på kroppen - eller kanskje også kroppens virkning på kolesterolet, om dere skjønner hva jeg mener?
I noen tilfeller, for noen grupper, har man sett korrelasjoner som har ledet til troen på at høyt kolesterol kan gi forhøyet risiko for hjerte-/karsykdommer. Samtidig indikerer noen studier at "forhøyet" kolesterol ser ut til å beskytte mot en del kreftformer. Det later også til at det er forsket alt for lite på kvinner, og at det er indikasjoner på at (ja- hvem skulle trodd det...! :rolleyes:) kvinner er forskjellige fra menn.
Jeg har nettopp begynt å lære om dette emnet. Jeg har tenkt å lære mer!
Mvh Sprettball.
Ift kolesterol synes jeg det ofte blir et blindspor å se på totalverdien selv om jeg synes denne studien er meget interessant! Om man deler opp kolesterolet i flere deler så vet man at HDL og store LDL-partikler er bra, triglycerider og små LDL-partikler er ikke bra. Har man totalt feil sammensetning kan et kolesterol i "lavrisikosonen" gi høy risiko og visa verca.
teleslynga
08-11-11, 14:53
..det er indikasjoner på at (ja- hvem skulle trodd det...! ) kvinner er forskjellige fra menn.
Oj! Her trengs det mere forskning!
Mye nå tyder jo på at økt kolesterol ofte er en beskyttelsesmekanisme, og problemet oppstår når det blir "stuck" i blodbanen (altså ikke blir transportert ut fra blodet over dit hvor det er behov for det).
Da blir det å redusere kolesterolet en ufullstendig plasterlapp - fordi det fremdeles er et sted i kroppen hvor det egentlig er behov for det... Dårlig forklart, fritt etter Dr Mercolas intervu med Stephanie Seneff her: http://articles.mercola.com/sites/articles/archive/2011/11/13/vitamin-d-for-depression.aspx?e_cid=20111106_SNL_Art_1 hvor hun snakker om vitamin d og kolesterol og sulfatenes rolle.
(Nyhetsbrevet fra Mercola inneholder gruelig mye reklame, men også slike spennende intervjuer og referater fra forskning...)