View Full Version : Krukke med gjærlås


macadamia79
10-11-11, 11:46
Tenkte å prøve meg på fermentert surkål, men;

Jeg har prøvd å finne ut hvor jeg kan få kjøpt en gjæringskrukke med steinvekter her til lands, uten hell. Nærmeste er i Danmark (http://www.hjemmeproduktion.dk/shop/no/gjaerkrukker-15c1.html) men med moms og frakt og fortollingsgebyr så blir det fort dyrt nok...

Noen som vet hvor man kan skaffe seg en sånn?

smgj
10-11-11, 12:20
Tenkte å prøve meg på fermentert surkål, men;

Jeg har prøvd å finne ut hvor jeg kan få kjøpt en gjæringskrukke med steinvekter her til lands, uten hell. Nærmeste er i Danmark (http://www.hjemmeproduktion.dk/shop/no/gjaerkrukker-15c1.html) men med moms og frakt og fortollingsgebyr så blir det fort dyrt nok...

Noen som vet hvor man kan skaffe seg en sånn?

Nei, men kan du ikke bare bruke en plastbøtte med tett lokk og en sånn billig jærlås som man får på jernia og alle butikker med vinleggingsutstyr og sette inn i et dertil egnet (boret) hull i lokket...? Men det blir kanskje et problem med vekta?

macadamia79
10-11-11, 12:39
Men det blir kanskje et problem med vekta?

Så frekt å antyde at jeg har et problem med vekta!

Hehehehe, måtte bare... :)

Men det var en god idé, sånne storhusholdnings mat/dressing/kjøttkake-spann i plast med lokk kunne jo funke. Dog ikke så pent å ha i kroken bak kjøkkendøra :P

smgj
10-11-11, 14:32
Så frekt å antyde at jeg har et problem med vekta!

Hehehehe, måtte bare... :)

Men det var en god idé, sånne storhusholdnings mat/dressing/kjøttkake-spann i plast med lokk kunne jo funke. Dog ikke så pent å ha i kroken bak kjøkkendøra :P
:p

Jeg tror det står mange sånne bøtter rundt omkring... Spesielt på "bad nr 2". Med ymse oppi. ;)

Men tilbake til syltekålen. Husets Herre har russiske aner og de hadde altså kålbøtta på verandaen?

Denne framgangsmåten ser riktig ut ifht det han forteller.
http://www.sookandcook.com/en/recipe/525-russian-fermented-cabbage-recipe-kapusta-sauerkraut.php