View Full Version : After eight
After eight
(ca 24 stk)
20g delfiafett
2 dl sukrinmelis
4 ss fløte
7 dråper peppermynteolje ( kjøpes på apotek)
½ ts tragant(kjøpes på apotek)
-Smelt delfiafett,
-Ha i fløten, oljen og rør inn sukrinmelisen (bruk visp)
-Kok opp under omrøring, massen skal bli blank.
-Dra kjelen av plata
-Ha i tragant, visp kraftig! ( klumper traganten seg, bruk stavmikser)
Smøres utover en bakepapirkledd form ( min er ca 15x20cm)
Settes kaldt
Sjokoladetrekk:
1 plate (75g) mørk sjokolade fra sukkerfritt
40g delfiafett
-Smeltes på svak varme
-Tøm ca halvparten av sjokoladen over peppermyntemassen.
-Beveg forma frem og tilbake til sjokoladen har fordelt seg
-Sett forma kaldt igjen.
-Når sjokoladen er stivnet, løsne massen fra papiret og legges med sjokoladesiden ned.
-Resten av den smelta sjokoladen helles over, fordel sjokoladen, og del i ruter.
-Settes igjen kaldt.
-Knekk rutene og oppbevares i en boks i kjøleskapet, eller fryser.
Ble ikke like seige som ordinære after eight, men den knasende sukrinsmaken ble borte under koking, og traganten gjør så det ikke blir tørt.
http://forum.lavkarbo.no/picture.php?pictureid=3177&albumid=443&dl=1321388669&thumb=1 (http://forum.lavkarbo.no/album.php?albumid=443&pictureid=3177)
Åh, jeg elsker peppermyntesmaken :p
Hvilken konsistens får peppermyntemassen? Er den helt bløt eller kan en forme den til kuler?
Denne må jeg bare få prøvd å lage til jul :D
grotingeling
15-11-11, 22:05
Yummy :sikle:
Notert!
<insert_scary_name_here>
15-11-11, 22:16
oooh, det så godt ut! Absolutt noe å vurdere til årets spiselige julegaver :)
yammey den skal jeg prøve elsker peppermynte sjokkis....prøvde en annen oppskrift men den ble mislykka hehe, men skal prøve med tragant
Kan man bruke noe annet enn delfiafett? Har hørt at det ikke bør spises..
Det er ikke noe galt med delfiafett. Det er mange myter ute og går med mettet fett, anbefaler deg å sjekke opp grundig :)
Oppskriften høres ut som den kan bli veldig vellykket - fordi sukrinmelis ikkke vil smake så kaldt sammen med peppermynte (fordi peppermynte i seg selv virker "kaldt") og fordi jeg har gode erfaringer med tragant når det gjelder å binde melis.
Sier bare naaaaaam, disse skal testes. Takker Gerd for en ny flott oppskrift:D Noen grunn for at du bruker delfiafett og ikke cocosa? Knib fra nysgjerrijge meg:p
Kan ikke svare for Gerd - men Cocosa er veldig mye dyrere enn Delfiafett. De selger Cocosa på helsekosten under merkelappen "ubehandlet fett befolder vitaminene" men spiser folk virkelig fett for vitaminenes skyld? Det høres dyrt ut for min del, jeg prøver å få i meg det jeg trenger fra grønnsaker og evt. en tablett nå og da. Fett er ikke en god kilde for vitaminer, unntatt A og D som du får via fet fisk.
Trolltika: Massen er flytende når den er varm, og kan da ikke lages kuler av.
Den stivner jo i kjøleskap og kan sikkert formes da. :)
MieMari/Livsglede: Jeg bruker delfiafett for jeg kjøper ikke dyr cocosa for å bruke litt. Dette er godteri, ikke hverdagsmat. :)
Fint at helekosten snapper opp behovet for en del nisjevarer før rema 1000 skjønner at folk vil ha det. Men salgsargumentet for å selge cocosa virgin er at vitaminene ikke har blitt ødelagt. Fordelen med å spise kokosfett har imidertid ingenting å gjøre med vitaminer. Det er fordi kokosfett inneholder stor menger laurinsyre som er kortkjedet og går rett i leveren til forbrenning fort. Det booster metabolismen din omtrent som glukose gjør, om du er på høykarbo.
Hvem i alle dager spiser dyr kokosfett pga vitaminer? Man bør ta litt tran eller spise fet fisk for a og d-vitaminer. Men kokosfett har ikke noe med dette å gjøre.
Helsekosten tjener enormt med penger på å få folk til å føle at de må ta virgin kokosolje for å bli sunne. Jeg anbefaler sunn skepsis og å sjekke fakta.
PS:
Dette er en oppskriftstråd. Diskuter meningene deres et annet sted ;) Det er så dumt at tråder sporer av fra det som er utgangspunktet.
Åh, jeg elsker peppermyntesmaken :p
Hvilken konsistens får peppermyntemassen? Er den helt bløt eller kan en forme den til kuler?
Denne må jeg bare få prøvd å lage til jul :D
Dette kommer an på mengden tragant - som får melis til å bli formbar omtrent som marsipan. Tar man for mye blir det hard tyggis. Tar man for lite blir det saus. Prøv deg frem :)
Nå husker jeg ikke om after eight har noe kokossmak, for der er jo pepperminten ganske sterk. Jeg bare lurer på, siden jeg har cocosa med smak stående, om hvis jeg bruker den, vil da det bli kokossmak? eller vil pepperminten overkjøre denne? Og smaker delfia kokos?
Nå husker jeg ikke om after eight har noe kokossmak, for der er jo pepperminten ganske sterk. Jeg bare lurer på, siden jeg har cocosa med smak stående, om hvis jeg bruker den, vil da det bli kokossmak? eller vil pepperminten overkjøre denne? Og smaker delfia kokos?
Delfia smaker kokos ja. Og peppermyntesmaken overdøyver den :)
Delfia smaker kokos ja. Og peppermyntesmaken overdøyver den :)
Okay, tusen takk:) Da går ferden til apoteket!:)
blir disse sjokoladene klissete i rom temperatur?? Blir jo sånn om man bruker cocosa.. finnes det eventuelt et alternativ å ha i sjokoladetrekket slik at det ikke blir kliss?
blir disse sjokoladene klissete i rom temperatur?? Blir jo sånn om man bruker cocosa.. finnes det eventuelt et alternativ å ha i sjokoladetrekket slik at det ikke blir kliss?
Sjokoladen blir klissete i romtemperatur ja. Ikke mintmassen.
Nam !! skal testes og lages til Jul :D
DENNE står også på lista mi til snacks til jul - evt julegaver! Antar det er god holdbarhet om det oppbevares kjølig?
TAKK for at du delte!
Jeg har gjemt boksen i fryseren i kjelleren... Ellers er jeg styggelig redd for at det blir tomt før jul :o
Regner med de holder seg en stund i kjøleskap, siden fløten er kokt opp :ja:
Takk for svar (var ikke meningen å skape diskusjon!) :smile: Gleder meg til å prøve!! Elsker After Eight!
Cassiopeia
16-11-11, 19:31
Jeg sporer av med et kjapt spørsmål til Gerd jeg :o
Nøttebunner uten sukker har veldig lett for å bli tørre og ramle fra hverandre. Tror du tragant kan brukes for å gjøre dem seige?
Jeg sporer av med et kjapt spørsmål til Gerd jeg :o
Nøttebunner uten sukker har veldig lett for å bli tørre og ramle fra hverandre. Tror du tragant kan brukes for å gjøre dem seige?
Ja jeg tror det :ja: Jeg skal prøve å bruke tragant i kransekake når jeg skal lage det ;)
Ja jeg tror det :ja: Jeg skal prøve å bruke tragant i kransekake når jeg skal lage det ;)
Og alle vi som har lyst til å lage kransekake til jul, venter spent på svaret ;)
Nammis:p Dette får bli julekonfekten min i år:)
Såg veldig delikat ut. Hat prøvd chillisnuppas peppermynteknapper tilsatt litt tragant. Ble godt. Smart å lage de på denne måten.
Hvis en ikke vil at sjokeladen smelter så mye, så kan en vel droppe delfiafettet i selve sjokeladetrekket.
HenrikBooe
18-11-11, 14:44
Skal prøve denne idag :)
Peppermyntemassen står nå i kjøleskapet og venter på å bli kald :D
Og jeg er i himmelen, for jeg har "slikket" kjelen - nydelig! :hearts:
Bismaken på sukrinen ble helt borte med peppermynteoljen og jeg gleder meg til å smake på de ferdige sjokoladene :sikle:
Takk for oppskrift! :)
Oppdatert: Disse ble kjempegode!!!
Ja jeg tror det :ja: Jeg skal prøve å bruke tragant i kransekake når jeg skal lage det ;)
Dette er jeg kjempenysgjerrig på! Det har liksom ikke falt meg inn at traganten kan beholde egenskapene sine ved oppvarming, men jeg har jo bare brukt det til sukkerpasta og sånt....
Så god ide å prøve det i kransekake, jeg har ofte savnet sånn seig tekstur som man får i kaker med mye sukker i. Har etterhvert gått opp for meg at tagatose kan funke til å etterlikne smaken til stekt sukker bedre også, siden man får til maillardreaksjoner, noe jeg har savnet ved bruk av sukrin.
Det er så mye kunnskapsrike og kreative folk på dette forumet, får stadig nye ideer til hvordan jeg kan bake bedre :) Kransekake er jo ordentlig snadder!
Er det en idè å bytte ut tragant med agar agar? Eller blir det bare klin?
Gerd, jeg bare lurer;
Når du skriver ts med tragant, er det toppet eller litt sånn lavt over ?
Er det en idè å bytte ut tragant med agar agar? Eller blir det bare klin?
Aner ikke. Hva er agar agar?
Gerd, jeg bare lurer;
Når du skriver ts med tragant, er det toppet eller litt sånn lavt over ?
1 ts er en 1 ts. Strøken. :)
Aner ikke. Hva er agar agar?
Opprinnelig tang :p brukes for å lage bla gelè.
Opprinnelig tang :p brukes for å lage bla gelè.
Ok.. nei, aner ikke hvordan det blir altså :)
Er det en idè å bytte ut tragant med agar agar? Eller blir det bare klin?
agar agar brukes istedet for gelatin, så jeg tror nok ikke at den passer inn i dette.
Jeg har brukt agar agar for å tykne sauser som har vært varme og som skal kjøles ned, som vaniljesaus (kombinert med andre ting, jeg liker ikke å bare bruke jbkm pga "slimete" smak). Agar agar brukes og i f.eks sjokoladepuddingen fra Tine. Tror det stiller litt i samme klasse som karragenan.
Vi brukte det også til geleplater mellom to glassplater, tillsatt næring, for å lage vekstmiddel for bakterier i biokjemien. Det så ut som normal gele.
Utifra det jeg har sett, agar agar gjør væske stiv og ikke seig, så jeg villle ikke brukt det i After Eight.
Lurer på om jeg får tak i delfiafett og sukrinmelis her i Montreal...
Laget i dag. Ble grå istedet for blank, men det skyldtes nok litt for høy varme på minten.... brukte 86% sjokolade med flytende natreen i istedet for sukkerfritt sjokolade. Bruker mikro til å smelte, men da må alt være blandet i på forhånd hvis ikke klumper sjokoladen seg.
Ble knallgodt! Finne ny kasserolle til neste runde og LITT mer tålmodighet så jeg ikke "gråer" minten... (og husker og ha i traganten TILSLUTT, ikke mens det koker... ;)
mmm, kanskje jeg må prøve denne. Pleier å lage peppermynte til jul, man har aldri prøvd uten sukker før.
mmm, kanskje jeg må prøve denne. Pleier å lage peppermynte til jul, man har aldri prøvd uten sukker før.
Har smakt nå etter at sjokoladen på den ene siden etter at alt ble skikkelig avkjølt og denne kommer jeg til å lage mye mer av! Skal gi bort til pappa med dia2 som også spiser lavkarbo :)
Får litt kald sukrinsmak, men faktisk synes jeg den passer svært godt sammen med peppermynte-smaken :)
Og der var sjokoladen til svigerfar berga!
Takk Gerd:klem:
jojomesteren
10-12-11, 21:52
Lagde denne i kveld, men den ble ikke bra :nei:. Hvor lenge skal massen koke? Den ble veldig kornete og sprø, og så hadde jeg nok for mye peppermynte i. Jeg kokte den i et halvt minutt kanskje, var det for lite?
Brukte 86% sjokolade og cocosa, veldig klissete og for bitter, bør nok ha litt søtstoff i den og mindre cocosa.
massen skal, som det står i oppskrifta, koke til den blir blank :) under omrøring.
jojomesteren
10-12-11, 22:11
Takk for kjapt svar, jeg så det, men: Blank som i gjennomsiktig, eller blank som i hvit, ikke grå?:confused:
gjennomsiktig, slik at sukrinmelisen blir oppløst. :)
jojomesteren
10-12-11, 22:51
Aah. Takk! Jeg var for utålmodig, som vanlig,:o
En oppskrift jeg så på peppermynteknapper var det ikke tragant eller delfiafett, kun peppermynte, fløte og sukrinmlis. Da må det ikke varmes opp heller.
En oppskrift jeg så på peppermynteknapper var det ikke tragant eller delfiafett, kun peppermynte, fløte og sukrinmlis. Da må det ikke varmes opp heller.
Det er ikke after eight ;)
Hvor lenge skal massen koke egentlig? Ble både blankt og VELDIG varmt! Men fortsatt knasende når det tørket. Og traganten merka jeg ingenting av, annet enn brune klumper. Ja kjørte med stavmikser lenge.
Hvor lenge skal massen koke egentlig? Ble både blankt og VELDIG varmt! Men fortsatt knasende når det tørket. Og traganten merka jeg ingenting av, annet enn brune klumper. Ja kjørte med stavmikser lenge.
Min kokte opp, småputra litt under omrøring.
Knaser ikke av sukrinmelisen i mine ( testa en bit nå :))
Traganten løste seg fint opp med stavmixer hos meg :ja:
Hvor lenge skal massen koke egentlig? Ble både blankt og VELDIG varmt! Men fortsatt knasende når det tørket. Og traganten merka jeg ingenting av, annet enn brune klumper. Ja kjørte med stavmikser lenge.
Jeg får den ikke blank, lar den bare boble litt. Har i traganten veldig forsiktig (strør tynt lag) mens jeg pisker hardt etter litt avkjøling. Den blir knallgod når den er avkjølt, knasingen plager meg ikke - fordi den smaker ganske likt after eight minten :)
Jeg får den ikke blank, lar den bare boble litt. Har i traganten veldig forsiktig (strør tynt lag) mens jeg pisker hardt etter litt avkjøling. Den blir knallgod når den er avkjølt, knasingen plager meg ikke - fordi den smaker ganske likt after eight minten :)
Ja okay, da er d ikke bare min som knaser. Nei, knasinga plager ikke meg heller, men så liksom for meg den myke after-eighten:)
<insert_scary_name_here>
18-12-11, 21:25
Hmmm, massen ble ikke blank her, men smått brunlig, da tok jeg den av. Noen tips til hva vi har gjort feil?
Hmmm, massen ble ikke blank her, men smått brunlig, da tok jeg den av. Noen tips til hva vi har gjort feil?
For høy temperatur? Har kastet en runde som ble for brun her også...
Sånn, da har jeg prøvd denne. Men brukte Tagatesse istedet for Sukrinmelis som jeg ikke liker. De ble fantastisk gode!!! men mektige, er nok sånn en bit til kaffen-opplegg:) Og merket ikke noe knasing, ble nesten som aftereight faktisk :)
Håper de holder seg godt i lufttett boks i kjøleskapet gjennom julen. Kan ikke bruke opp den vesle plassen i fryseren min på godter :)
jeg fikk brune små klumper, men det var nok traganten. Jeg har ikke tro på tragant lenger.
Lot dere traganten koke med?
<insert_scary_name_here>
18-12-11, 22:49
Vi kokte hvertfall ikke med traganten. Tok den i etterpå, og fikk ingen klumper, så fikk da hvertfall til noe ;)
Ok... for traganten skal ikke koke med :)
Aner ikke hvorfor den ble brun... min ble hvit i vertfall.
Kan det ha noe med hva slags type kjele man bruker?
Jeg brukte teflonkjele....
<insert_scary_name_here>
18-12-11, 23:01
Brukte det jeg og. Merkelige greier. Men ble forsåvidt godt da, selv om det knaser endel. Får prøve igjen i morra, for da har vi andre gryter. Tror ene gryta tok kvelden i dag, første ladningen med peppermynte-masse ble full av massevis av små, svarte prikker... Så den gikk i vasken...
Isj da...
Jeg har laga to omganger, og begge er blitt hvite og gode :ja:
Skal prøve tagatesse neste jul ( har nok nå :D)
<insert_scary_name_here>
18-12-11, 23:08
Men skal massen bli helt gjennomsiktig altså? Hmmm. Sånn ca. hvor lenge koker den? 5 min. eller en halv time eller 2 timer? Så har jeg noe mer å gå etter...
Men skal massen bli helt gjennomsiktig altså? Hmmm. Sånn ca. hvor lenge koker den? 5 min. eller en halv time eller 2 timer? Så har jeg noe mer å gå etter...
Helt gjennomsiktig blir den ikke.
Min bare putret litt på ettervarmen, kanskje toppen et min eller to.
<insert_scary_name_here>
18-12-11, 23:21
Å, så kort ja... da er det kanskje ikke så rart at min ble litt brun... Den stod "noe" lenger...
Å, så kort ja... da er det kanskje ikke så rart at min ble litt brun... Den stod "noe" lenger...
Okai....
1. runda gjorde jeg som oppskrifta sier: Kok opp og dra kjelen av plata..
2. runde lot jeg den stå litt å putre... Syns ikke det utgjorde noen særlig forskjell...
<insert_scary_name_here>
18-12-11, 23:27
Da vet jeg hva jeg skal gjøre neste gang. Tusen takk for hjelpen Gerd!
Ble veldig gode med tagatesse :) Og nei, jeg lot ikke traganten koke, kokte opp massen, lot den småboble i ca et minutt under røring, tok kjelen av plata, venta litt og pisket traganten inn. Brukte vanlig visp til det, ble ingen klumper:)
Ble veldig gode med tagatesse :) Og nei, jeg lot ikke traganten koke, kokte opp massen, lot den småboble i ca et minutt under røring, tok kjelen av plata, venta litt og pisket traganten inn. Brukte vanlig visp til det, ble ingen klumper:)
hvor mye tagatesse brukte du??
Nå har jeg laget disse, men massen ble ikke seig, men smuldrete. Ville ry litt i stykker. Hva har jeg gjort feil? Gode på smak :)
hvor mye tagatesse brukte du??
Faktisk så husker jeg ikke helt, men tror det var i underkant av en dl. Laget et par andre ting i samme slengen, og da hender det at jeg blir litt forvirra av meg selv :)
Noe av det mest fantastiske jeg har smakt! Du har reddet julen min, Gerd!
Peppa Gris
20-12-11, 13:02
Dere veldig smarte mennesker; finnes det et alternativ til sukrin? Jeg får så vondt i hodet av det og dette så godt ut!
Dere veldig smarte mennesker; finnes det et alternativ til sukrin? Jeg får så vondt i hodet av det og dette så godt ut!
Tagatesse er vel foreslått litt lengre oppe :)
Veldig, veldig VELDIG dumt og forveksle BAKEpapir med MATpapir når man skal lage after-eight... får ikke av papiret, skraper det jeg kan men blir bare seig masse - som smaker j... godt - men får ikke det AV jo!!!
Nerthus ganske pissed på seg selv akkurat nå! Må lage på NYTT!
(minner om den gangen jeg mistet fattigmannrøra med ti egg i opp ned på gulvet og måtte på butikken og kjøpe nye egg og begynne på nytt...)
PÅ'n igjen!! (Ps - ganske så god med tagatesse også, ble mye seigere, litt usikker på hvilken jeg likte best akkurat nå :))
Disse er lager nuh.. de ble sykt gode!! jeg lagde med tagatesse og de ble like seige som vanlig after eight :D :D :D
Brukte ca 1 dl Tagatesse. brukte tragant også selv om det stregt tatt ikke skal være nødvendig ettersom tagatesse karamelliserer seg.
Et lite tips er å lage et av sjokolade "lokkene" først, for så å ha på mint kremen oppå der igjen.. Mine gikk ikke å løsne ettersom det var for seigt.. Jeg smørte bare på det som satt igjen på bakepapiret da, så gikk jo greit.
nom nom nom, takker for denne oppskriften altså, ettersom dette er en av mine favoritt sjokolader i høykarbo versjon :D
Disse er lager nuh.. de ble sykt gode!! jeg lagde med tagatesse og de ble like seige som vanlig after eight :D :D :D
Brukte ca 1 dl Tagatesse. brukte tragant også selv om det stregt tatt ikke skal være nødvendig ettersom tagatesse karamelliserer seg.
Et lite tips er å lage et av sjokolade "lokkene" først, for så å ha på mint kremen oppå der igjen.. Mine gikk ikke å løsne ettersom det var for seigt.. Jeg smørte bare på det som satt igjen på bakepapiret da, så gikk jo greit.
nom nom nom, takker for denne oppskriften altså, ettersom dette er en av mine favoritt sjokolader i høykarbo versjon :D
Ah så ikke bare matpapiret som er problemet, men tagatessen som gir mye seigere masse... greit og vite :)
Ah så ikke bare matpapiret som er problemet, men tagatessen som gir mye seigere masse... greit og vite :)
Var det jeg kom fram til ettersom det virket som at dette ikke hadde vært et problem tidligere i denne tråden ( siden massen ikke ble like seig som i vanlig after eight ved bruk av sukrinmelis ) brukte bakepapir og, så regner det er det som er grunnen :)
Var det jeg kom fram til ettersom det virket som at dette ikke hadde vært et problem tidligere i denne tråden ( siden massen ikke ble like seig som i vanlig after eight ved bruk av sukrinmelis ) brukte bakepapir og, så regner det er det som er grunnen :)
Hm - silikonunderlag kan kanskje hjelpe om man ikke da velger og legge sjokoladetrekket først?
Hm - silikonunderlag kan kanskje hjelpe om man ikke da velger og legge sjokoladetrekket først?
Mitt forsøk ble såpass seigt at jeg tviler på at det ville gått, ikke så mye hold massen at det ville løsnet samme hva for et underlag det var.. Synes jo egentlig det er ganske bra jeg da, ettersom det da blir en seeeeig masse i midten :) og å lage den ene sjokolade siden først er jo ikke noe problem. ( eller så kan man jo bare lage det som "smil" med mint fyll i silikonformer. men da mister det jo after eight utseendet da )
Jeg laga konfektbiter i sånn silikonform, og da tok jeg først sjokolade og satte kaldt til den stivnet, så en klatt med peppermyntemassen, og så sjokolade igjen. Funka veldig bra.
Peppa Gris
21-12-11, 10:55
Får man kjøt tagatesse på helsekost?
Får man kjøt tagatesse på helsekost?
får kjøpt det på sunnkost hvertfall. Er de eneste jeg vet om som fører produktene med tagatose :)
<insert_scary_name_here>
21-12-11, 11:37
Runde nr. 3 ble mye bedre. Den ble hvit i motsetning til runde 2, og ikke full av svarte prikker som runde nr. 1 ;) Hadde i ørlitegranne mer tragant, mistenker at min teskje var av litt liten størrelse, og den ble ikke fullt så knasende som runde nr. 2. Dette lover bra!
får kjøpt det på sunnkost hvertfall. Er de eneste jeg vet om som fører produktene med tagatose :)
Life på grønland i Oslo har tagatesse-sjokoladene, trolig også tagatose. Life på Nordstrand har også våknet opp for tagatose og bestilt tagatesse-sjokoladene.
Etter et tidligere misslykka forsøk med sukrinmelis der jeg nok kokte det for lenge, prøvde jeg nå med 1 dl Tagatesse.
Det ble fantastisk.
Jeg smelta et tynt lag med sjokolade i bunn av forma mi først, frøs det, før jeg helte på melismassen. I fryseren igjen, før siste sjokoladelag ble helt over.
Eneste ulempen var når jeg skulle rute oppsjokoladen, så var sjokkoladen vel stiv, ble en del sprekker i den, men fungerer jo greit.
<insert_scary_name_here>
21-12-11, 15:01
Eneste ulempen var når jeg skulle rute oppsjokoladen, så var sjokkoladen vel stiv, ble en del sprekker i den, men fungerer jo greit.
Opplevde samme greia selv og lot den stå litt inne før jeg rutet den opp, da gikk det helt glimrende! Så satte jeg den ut igjen. (har ikke plass i fryseren, og ute er det minusgrader.)
Peppa Gris
21-12-11, 16:32
Vil ikke litt kokosfett i sjokoladen hindre at den sprekker?
Vil ikke litt kokosfett i sjokoladen hindre at den sprekker?
kan nok hende, men vil vel og gjøre at det smelter raskere i romtemperatur vil det ikke?
Nå har jeg laget disse, men massen ble ikke seig, men smuldrete. Ville ry litt i stykker. Hva har jeg gjort feil? Gode på smak :)
Da ble de smuldrete after eightene smeltet om og ble nydelige peppermyntesjokoladehjerter :)
Da ble de smuldrete after eightene smeltet om og ble nydelige peppermyntesjokoladehjerter :)
Spørs om de kokte forlenge. Det var dette jeg opplevde når jeg brukte sukrin første forsøk.
hei!
holder på å lage disse no.. :)
hadde ikkje taragent så eg brukte 2 små finger klype johanneskjernemel i.. også lager eg dei lag på lag i noen fargerike røde muffinsforme. :) så slipper man evt klisset.. hehe.. men feil prioriterte med minten og sjokkoladen så minten va nesten blei stiv, så må smelte den på nytt igjen.. håper den blir litt seig av det.. :)
Peppa Gris
22-12-11, 22:02
Da har jeg alt jeg trenger, men ikke tid. Får satse på å lage de i romjula.
såååååå namme namme namm.. denne kommer til å bli laget ofte.. hadde bare peppermynte armoa heime.. trenge ein god del for å få litt peppermynte smaken.. må kjøpe olje imåro..
anbefaler å bruke muffinsformer, blei veldig lite gris..
peppermynte kremen min såg veldig gul ut når eg laget den.. eg feil vuderte litt så eg smeltet den opp igjen 3 ganger.. blei gul i fargen, men når eg tok den ut av frysen for å smake ein va den like hvit som sukrin melis.. tusen takk for ei herlig oppskrift.. nam nam...
Eg prøvde desse i går. Og eg var så aldeles sikker på at eg hadde tragant i huset frå nokre år tilbake. Men ikkje om eg fann noko tragant i korgene mine med kake-ting-og-tang, nei! Det var flytande glukose, og kremotartari, og spiseleg lim, og det eine og det andre. Men ingen tragant. Så eg fant ein gammal (men uåpna) pose med gummi arabicum og tok i ei teskjei av det i staden, berre sånn for å sjå kva som skjedde.
Det blei altså ikkje seigt. Men smaker godt, gjer det jo. Lagde fylt sjokoladekonfekt av det. Grei nok, men det hadde vore perfekt om det vart seigtflytande. Her må eg prøve meir, med tagatesse og tragant, forstår eg.
Eg prøvde desse i går. Og eg var så aldeles sikker på at eg hadde tragant i huset frå nokre år tilbake. Men ikkje om eg fann noko tragant i korgene mine med kake-ting-og-tang, nei! Det var flytande glukose, og kremotartari, og spiseleg lim, og det eine og det andre. Men ingen tragant. Så eg fant ein gammal (men uåpna) pose med gummi arabicum og tok i ei teskjei av det i staden, berre sånn for å sjå kva som skjedde.
Det blei altså ikkje seigt. Men smaker godt, gjer det jo. Lagde fylt sjokoladekonfekt av det. Grei nok, men det hadde vore perfekt om det vart seigtflytande. Her må eg prøve meir, med tagatesse og tragant, forstår eg.
Tagatessen gjør den genialt seig - akkurat som originalen :) Selv om den er knallgod med sukrin også, blir den helt topp med tagatesse :) Lager sjokoladetrekket først i former som var med sjokoladesmelteren min - deretter fyllet og deretter sjokolade, de ser jo ut som proffe jo!
Mmmmmmmmm, eg har nettopp laga after eight :) 1/2 dl tagatesse og 1 dl sukrinmelis. Det smakte himmelsk akkurat som originalen.
Først ett lag sjokolade (86 % med søting), so minten og ett lag til med sjokolade.
Gikk veldig greit å knekke bitane uten at sjokoladen knakk sjøl om den var uten delfiafett.
Skar berre ett knekke'snitt' med en skarp kniv. No kan eg ha dei liggande i ei skål uten at dei blir mjuke :D
Dei her var nyyyyydelige! <3
Skulle lage på nytt i går, eg, men helsekosten hadde aldri høyrd om tagatesse.
Skulle lage på nytt i går, eg, men helsekosten hadde aldri høyrd om tagatesse.
Den er kjempegod med sukrin også, blir fastere men smaker kjempegodt!
Peppa Gris
28-12-11, 23:27
I morgen skal jeg lage disse. Gleder meg allerede!
Noe gikk litt galt - ikke med smaken - MEN måtte ha de i fryseren, de gikk i oppløsning i kjøleskapet... feil blanding med tagatesse? Kanskje sukrin neste gang med LITT tagatesse istedet :)
(Men fy søren så gode...)
Jeg tror kanskje tagatesse fungerer litt sånn når det er kaldt over en lengre periode?
mine var seige og sånn som vanlig after eight i ca to dager, så ble det mer kornete, eller ikke kornete men mye fastere etter flere dager stående kaldt. smakte awesome da, så gjorde ikke noe..
Mmmmmmmmm, eg har nettopp laga after eight :) 1/2 dl tagatesse og 1 dl sukrinmelis. Det smakte himmelsk akkurat som originalen.
Først ett lag sjokolade (86 % med søting), so minten og ett lag til med sjokolade.
Gikk veldig greit å knekke bitane uten at sjokoladen knakk sjøl om den var uten delfiafett.
Skar berre ett knekke'snitt' med en skarp kniv. No kan eg ha dei liggande i ei skål uten at dei blir mjuke :D
Sånn laga eg mine after eight 23. des. Eg har oppbevart dei i kjøleskap, i skål på bordet (også over natta), dei har ikkje forandra konsistens verken i varme eller kulde.
Syns også det var veldig greit å lage sjokoladetrekket uten delfiafett, for då vart det ikkje mjukt i romtemperatur :)
snowflakes
09-02-12, 16:29
snadder denne skal prøves=) åh jeg bare digger dere fantasifulle lavkarbo folk som deler oppskrifter <3
Oooohhhhh! Dette er det beste godteriet på lavkarbo. Akkurat like nydelig som originalen! Tusen Takk Gerd!!!!
After eight
(ca 24 stk)
20g delfiafett
2 dl sukrinmelis
4 ss fløte
7 dråper peppermynteolje ( kjøpes på apotek)
½ ts tragant(kjøpes på apotek)
-Smelt delfiafett,
-Ha i fløten, oljen og rør inn sukrinmelisen (bruk visp)
-Kok opp under omrøring, massen skal bli blank.
-Dra kjelen av plata
-Ha i tragant, visp kraftig! ( klumper traganten seg, bruk stavmikser)
Smøres utover en bakepapirkledd form ( min er ca 15x20cm)
Settes kaldt
Sjokoladetrekk:
1 plate (75g) mørk sjokolade fra sukkerfritt
40g delfiafett
-Smeltes på svak varme
-Tøm ca halvparten av sjokoladen over peppermyntemassen.
-Beveg forma frem og tilbake til sjokoladen har fordelt seg
-Sett forma kaldt igjen.
-Når sjokoladen er stivnet, løsne massen fra papiret og legges med sjokoladesiden ned.
-Resten av den smelta sjokoladen helles over, fordel sjokoladen, og del i ruter.
-Settes igjen kaldt.
-Knekk rutene og oppbevares i en boks i kjøleskapet, eller fryser.
Ble ikke like seige som ordinære after eight, men den knasende sukrinsmaken ble borte under koking, og traganten gjør så det ikke blir tørt.
http://forum.lavkarbo.no/picture.php?pictureid=3177&albumid=443&dl=1321388669&thumb=1 (http://forum.lavkarbo.no/album.php?albumid=443&pictureid=3177)
snowflakes
06-03-12, 08:22
jeg lagte disse fantastiske herlighetene i går og smart som jeg tror jeg er tenkte jeg at jeg ville lage dem i wiltons små muffiscups (konfekt papir) det ble veldig stilig, men anbefaler ikke i det heletatt... alt hang fast til papiret:( så neste gang skal jeg lage dem slik Gerd gjør det og ikke tenke selv... tihi... tusen takk for en DEILIG oppskrift!!!:D
Festina lente
02-04-12, 00:14
Smaken var kjempegod! Men jeg tror jeg prøver med en skarpere kniv neste gang, for hele greia bare smuldret bort for meg, så det ble litt" After Eight-smule-aktig"...:o
*tripper og venter på tirsdag skal komme...ut på apoteket og kjøpe peppermyntedråper...* - dette er nødt til å være snadder!!! :D
<insert_scary_name_here>
08-04-12, 20:29
*tripper og venter på tirsdag skal komme...ut på apoteket og kjøpe peppermyntedråper...* - dette er nødt til å være snadder!!! :D
Det er helt sikkert at det er er. Gled deg. (Nå venter du sikkert ikke bare enda mer ;) )
Det er helt sikkert at det er er. Gled deg. (Nå venter du sikkert ikke bare enda mer ;) )
:sikle::sikle: ja, ser du ikke siklinga?? ... :p
<insert_scary_name_here>
08-04-12, 22:13
:sikle::sikle: ja, ser du ikke siklinga?? ... :p
Ahhh, det forklarer det hele... Trodde taket var gått lekk her, men vi bor jo ikke på toppen, og ikke regner det ute... ;)
Åhhh, elsker peppermyntedigg. Vil det fungere uten tragant? Var i hver eneste tenkelige butikk uten å klare å oppdrive det...:-(
Blir tørr uten tragant.
tragant får du tak i på apotek :)
Blir tørr uten tragant.
tragant får du tak i på apotek :)
Ja, jeg var faktisk innom 4 apoteker og 2 helsekostbutikker...så kjedelig, har alt annet og er klappet og klar:-(
imfluffy87
11-12-12, 19:57
Jeg trenger litt hjelp jeg :) !
jeg har lyst til å lage after eighten min i små konfekt former
hvordan blir fremgangsmåten da ???? og kommer det til
å funke ??
hadde satte stor pris på svar snart for har lyst til å lage
disse ikveld :)
imfluffy87
11-12-12, 22:13
fyllet ble brunt :(
Hadde jo nesten glemt denne, jeg må på helsekosten og kjøpe sukrinmelis og peppermyntedråper og sukkerfri sjokolade gitt. Dette må jeg ha til jul.
Så det funker å lage disse med Tagatesse altså? Noen har visst fått det til og andre ikke?
Hva med stevia, noen som har prøvd?
imfluffy87
15-12-12, 10:43
du smakte ikke sukrin melisen .. og jeg er veldig sensitiv til den kalde
ettersmaken :)
Hm... En gammel tråd, men jeg må spørre: hva er tragant? Hva gjør den? Kan den ev byttes med noe? Har ikke den
Hm... En gammel tråd, men jeg må spørre: hva er tragant? Hva gjør den? Kan den ev byttes med noe? Har ikke den
Tragant (http://no.wikipedia.org/wiki/Tragant) fås på apoteket (http://www.vitusapotek.no/Products/NMD+default+Catalog/PID-328617.aspx). Er dyrt men varer lenge.
vBulletin® v3.7.2, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.