View Full Version : Prosent eller gram?


Stella80
19-11-11, 18:49
Hei dere erfarene "lavkarbiser"

jeg har nå virkelig skjønt nytten av å veie og regne litt på maten. Lever strengt lavkarbo, men 100g tyrkisk yogurt inneholdt litt i overkant mye karbs på ett måltid. Var jo klar over det, men trodde ikke en dasj fort ble 100g. Uansett, det jeg lurer på: i følge diett.no har dagen så langt vært fordelt slik:
Fett (https://www.diett.no/infocenter.php?word=Fett)75 %https://www.diett.no/images/null.gifProtein (https://www.diett.no/infocenter.php?word=Protein)20 %https://www.diett.no/images/null.gifKarbohydrat (https://www.diett.no/infocenter.php?word=Karbohydrat)5 %https://www.diett.no/images/null.gifAlkohol (https://www.diett.no/infocenter.php?word=Alkohol)0 %

men, regner jeg i gram ligger jeg på ca 35 kh...

Hva er viktigst? Skal ned 8 kg etter en fødsel og sengeliggende svangerskap.

Noen tanker?

Marina
19-11-11, 19:08
Det kommer an på hvilken filosofi du følger :) 35g kh på en dag er ikke nødvendigvis mye (Hexeberg anbefaler opp mot 50). Ellers har du jo en fin fordeling!

Stella80
19-11-11, 20:06
Det kommer an på hvilken filosofi du følger :) 35g kh på en dag er ikke nødvendigvis mye (Hexeberg anbefaler opp mot 50). Ellers har du jo en fin fordeling!

Ja, det er jo et godt poeng. Jeg vet at det er mange som må ned på 15 - 20 kh for å gå ned, men kjenner ikke kroppen så godt enda. Har i denne omgang holdt på en måned og gått ned ca 3 kg. Det virker som jeg står litt å stanger. Ja, jeg vet at det er en grei vektnedgang, men jeg mener jeg føler at jeg står stille. Kutter derfor nå fun, sukrin, tyrkisk yogurt og 70% sjokolade. Da er eneste kos på en lørdag ett glass vin.
Er en utolmodig sjel og vil helst inn i bunaden til jul, dog det er noe urealistisk. Prøve skal jeg uansett:o
Går man like greit ned dersom man følger Hexeberg (altså 50kh),eller er det ment som vedlikehold? Sikkert personavhengig, men hva er deres erfaringer?
Jeg har faktisk tidligere greid å "holde skalderman" i mange måneder, men det var ikke helt forenlig med flytting og oppussing. Jeg ønsker nå ting litt annerledes og vil gjerne leve sånn. Går derfor ikke like hardt ut, men baker og lager alt fra bunn. Har lest Skalderman og Ketolyse kuren, men ikke alle "idolene" innen lavkarbo. Er det noen som har noen preferanser og i såfall hvorfor?

Er forøvrig veldig glad i denne siden: http://fristendelavkarbo.wordpress.com/

Hilsen en som skal få seg en sånn ticker!

Kitt
19-11-11, 20:34
Jeg bare lurer på om du ammer, jeg!
Det anbefales ikke å være i ketose når man ammer, så da bør du passe på å ligge høyere på karbene og i så måte kan Hexeberg være fornuftig å følge!
Hexeberg er ikke vedlikehold, nei, sånn sett, bare en ikke fullt så streng variant av lavkarbo som feks ketolyse. Mange gravide og ammende følger Fedon Lindberg og han tillater helt opp til 150 karber!

Marina
19-11-11, 20:41
Jeg følger Hexeberg og har gått ned snart 10 kg (siden august). Er storfornøyd. :D Jo mer du ønsker å gå ned i vekt, jo mer "ekstrem" må du være. Jeg var strengere i starten fordi jeg ønsket å komme under 30 på BMI, men nå unner jeg meg både litt frukt og 70%sjokolade. Selvfølgelig er det veldig individuelt hva man kan spise. Tror du bare må prøve deg frem :smile:

Yrla
19-11-11, 21:16
Sukrin tviler jeg på har noe å si på vekta di, alkoholen og sjokoladen derimot ville jeg vært mer forsiktig med enn den. Karbohydrater skal først og fremst bestå av grønnsaker på ketolyse, av og til litt nøtter. Ikke yoghurt og sjokolade etc. Strengt, men det skal funke.

VSB
20-11-11, 15:15
Jeg har som deg 8 kg igjen og lever stort sett på 20-35g Kh. Vektnedgangen går IKKE fort, men det kan man visst ikke forvente når man har så lite igjen til idealvekt. Det er imidlertid et kosthold jeg trives på og som gir meg passe frihet. At helsa er mye bedre er kanskje den største grunnen til at jeg ligger så lavt som jeg gjør. For meg tror jeg ikke KH er bremsen. Derimot litt utskeielser i helgene med mørk/sukkerfri sjokolade, litt mye nøtter og for mye light brus igjennom uka... Ja, og kanskje litt mye melkeprodukter som trekker opp både kh og calorier. Så her prøver JEG å legge fokuset, men alt er individuelt og jeg vil bare anbefale deg å forsøke å lytte til egen kropp. Gi det tid, ikke stress og glem å nå målet til jul. Du kan likevel oppleve at bunaden passer, da kroppsformen endrer seg fortere enn vekta (ofte). Husk også at hvis du har høyere inntak av KH, så kan jo prosentfordelingen 75/20/5 gi for høyt energiinntak. Jeg har vel ofte KH på ca 7-8% og fett tilsvarende lavere.

Stella80
24-11-11, 19:14
Mange fine poeng her!!
Jeg ammer ikke, da lillegutt aldri helt skjønte hvordan:( Til min store sorg... Det hadde jo kickstartet veknedgangen også.

Jeg har aldri tenkt over det totale energiintaket. Trodde jeg slapp og tenke på det på lavkarbo. Har kastet alt som heter kalorier, mel og sukker over skulderen. :rolleyes:

Det går, men det går saaaaakte.


Takk for er supert forum!

Carisma
24-11-11, 19:25
TDet hadde jo kickstartet veknedgangen også.


Nuhvel, det er et overdrevent rykte :cool: jeg har fullammet i fem mnd og gått opp 7 kg siden fødsel.....

Kanutten
24-11-11, 19:27
Sukrin tviler jeg på har noe å si på vekta di, alkoholen og sjokoladen derimot ville jeg vært mer forsiktig med enn den. Karbohydrater skal først og fremst bestå av grønnsaker på ketolyse, av og til litt nøtter. Ikke yoghurt og sjokolade etc. Strengt, men det skal funke.
Ett glass vin er da ikke skummelt???

langaard
24-11-11, 19:49
Ett glass vin er da ikke skummelt???
Eller to:p

Carisma
24-11-11, 19:52
Ett glass vin er da ikke skummelt???

Eller to:p

Man bør ikke innta alkohol de første fire ukene, så fettforbrenningen kommer ordentlig i gang.