View Full Version : Hvorfor bruker man ikke gjær i lavkarbobakst?


imsdal
22-11-11, 21:33
Kom på dette nå da jeg har mekket sammen et nydelig brød på kjøkkenet. Fungerer ikke hevelsesprosessen i mandel og kokos mel? eller er det mye karber i gjær? Har f.eks bakt lavkarboboller tidligere med bakepulver men synes ikke de hever noe særlig....

imsdal
22-11-11, 21:36
Den som leter finner :p
http://forum.lavkarbo.no/showthread.php?t=18916

Saphire
24-11-11, 12:57
Hehe, det har jaggu jeg lurt på også!! Takk for at du fant svar:D

Alynna
25-11-11, 01:38
Jeg bruker litt gjær i tillegg til bakepulver når jeg lager bakverk med glutenmel + kruskakli i, litt for "brødsmaken", og litt fordi det faktisk hever litt også. Det er noen karber i deigen, og ganske mye gluten som hjelper på hevingsprosessen.

Til mandelmel, kokosmel osv tror jeg det bare er tull å ha gjær oppi.