halkatlala
01-12-11, 12:31
nå er det snart jul og jeg må sette igang å sylte gresskar. skal sylte gresskar til julemarkedet på skalen til dattera mi og det gjør jeg sånn som jeg alteid har gjort det før. men jeg har lyst på sylta gresskar uten sukker også-til meg selv. har noen prøvd dette før og ble det bra? evt hva slags søtning brukte dere og hvor mye?
bumper denne - lurer også på det samme siden jeg er veldig glad i syltet gresskar :)
halkatlala
13-12-11, 21:30
nå har jeg fått tak i tagatose og skal prøve å sylte på torsdag. prøver først halparten så mye tagatose som jeg ville brukt sukker og så smaker jeg meg frem derfra med bare en og en bit.
etter forige runde med gresskarsylting til julemarkedet på skolen beholdt jeg 3 glass selv og de er nå oppspist, så nå MÅ jeg klare å lage lavkarbo gresskar. har jo fått totalt oppheng, jo. kan visst spises til absolutt alt :rulleøyne
ps. har ikke spist opp alle 3 glassene alene altså- fått god hjelp av faren min...
nå har jeg fått tak i tagatose og skal prøve å sylte på torsdag. prøver først halparten så mye tagatose som jeg ville brukt sukker og så smaker jeg meg frem derfra med bare en og en bit.
etter forige runde med gresskarsylting til julemarkedet på skolen beholdt jeg 3 glass selv og de er nå oppspist, så nå MÅ jeg klare å lage lavkarbo gresskar. har jo fått totalt oppheng, jo. kan visst spises til absolutt alt :rulleøyne
ps. har ikke spist opp alle 3 glassene alene altså- fått god hjelp av faren min...
Venter i spenning :)
halkatlala
15-12-11, 16:07
sånn. da var det gjort og jeg ble kjempefornøyd. hadde nok først i litt lite søtning, men smakte til og det ble bra (derfor ca mål på tagatesse)
litt over 1 kg renset gresskar
5 dl eddik
ca 400 gr tagatesse
1 stor bit ingefær, hel ( var det jeg hadde-kunne sikkert hatt i mer)
gresskar skjæres i terninger og forvelles ca 2 min. la renne godt av mens du koker opp eddik tagatesse og ingefær. la så bitene koke til de er møre- ta de opp og la laken koke inn 10- 15 min. ha så bitene oppi laken igjen å gi de et oppkok før du tar de over i glass og fyller opp med lake.
sånn. da var det gjort og jeg ble kjempefornøyd. hadde nok først i litt lite søtning, men smakte til og det ble bra (derfor ca mål på tagatesse)
litt over 1 kg renset gresskar
5 dl eddik
ca 400 gr tagatesse
1 stor bit ingefær, hel ( var det jeg hadde-kunne sikkert hatt i mer)
gresskar skjæres i terninger og forvelles ca 2 min. la renne godt av mens du koker opp eddik tagatesse og ingefær. la så bitene koke til de er møre- ta de opp og la laken koke inn 10- 15 min. ha så bitene oppi laken igjen å gi de et oppkok før du tar de over i glass og fyller opp med lake.
Høres knallgodt ut - kan jeg bruke annen søtning, eller har tagatessen et praktisk poeng også utenom smak? :)
halkatlala
15-12-11, 16:30
vet ikke, jeg bare synes at splenda smaker emment og sukrin iser og svir i halsen, derfor brukte jeg tagatesse. jeg vil tro du kan bruke hva som helst innen søtningsmidler bare de tåler varme. kanskje laken blir litt tynnere med annen søtning? tagatesse karamelliserer seg sånn som sukker.
vet ikke, jeg bare synes at splenda smaker emment og sukrin iser og svir i halsen, derfor brukte jeg tagatesse. jeg vil tro du kan bruke hva som helst innen søtningsmidler bare de tåler varme. kanskje laken blir litt tynnere med annen søtning? tagatesse karamelliserer seg sånn som sukker.
Ah, smart...tenkte flytende natreen jeg, det bruker jeg jo i alt ;) Tagatesse - bestilles eller kjøpes på helsekost?
halkatlala
15-12-11, 17:29
jeg kjøpte det på sun kost i kongsvinger. sun kost hamar har det ikke. du får bestilt det på nett hvis de ikke har på helsekosten der du bor. http://lavkarbohverdag.com/butikk/sotning/tagatesse-naturlig-sotning-500-gram/