Leste et sted her inne at inntak- forbruk ikke stemmer helt fordi man forbrenner fortere/annerledes på lavkarbo. Sitter midt i en diskusjon her, og skulle gjerne hatt en kilde for dette? Er det noen som vet? :smile:
Ja, jeg er et levende eksempel på at jeg kan spise mer lavkarbomat enn høykarbo energimessig, og det skyldes at når kroppen ikke lagrer fettet så lett -fordi blodsukkeret ikke blir høyt med lavkarbo- vil man ha ekstra energi fra fettet man inntar å forbruke istedet. På lavkarbo har jeg problemer med å gå opp i vekt, på høykarbo har jeg hele livet strevd med å gå ned! I tillegg til at man lettere bruker den inntatte energien fremfor å lagre den i fettlagrene forbrenner man også lettere fettet man har lagret fra før, igjen fordi et stabilt/lavere blodsukker gjør det lettere for at fettet frigjøres fra lagrene.Men om man inntar mer fett enn kroppen trenger vil man ikke frigjøre fett fra lagrene.
så balanse er cluet; balansert blodsukker, balansert ativitetsnivå og balansert inntak av matmengde.
Jeg har ikke noe kilde til deg, men det stemmer som du sier. Men det er også noe individuelt hvor stor grad dette gjelder. Noen har vanskelig for å gå ned i vekt på lavkarbo selv med energiunderskudd, mens andre raser ned i vekt med en energimengde ifølge den gamle inntak/forbruk-teorien skulle ført til vektoppgang. Dette har hovedsaklig med insulinproduksjonen å gjøre så vidt jeg har forstått, på lavkarbo har man et mer stabilt blodsukker og dermed mindre insulinproduksjon. Så lenge det er mye insulin i sirkulasjon i kroppen, vil ikke kroppen forbrenne eget fett, da insulin har som "oppgave" å lagre fett og motarbeider derfor fettforbrenningshormonene.
Søk opp bloggen ramblings of a carnivore, skrevet av Pål Jåbekk på nettet.
Mange opplever at kroppstemperaturen øker når man spiser lavkarbo. Og det koster endel energi å øke en hel kropp med ca en grad.