View Full Version : Rå kylling direkte i supper, curry's etc?


Victory
03-01-12, 14:28
Hei!

Hvordan gjør dere dette? Jeg steker alltid kyllingen litt før jeg tar den oppi supper og slik. Men er det egentlig nødvendig?
Så lenge den koker lenge burde det vel være ok? Eller blir den soggy?

Tusen takk!
:)

Rin
03-01-12, 16:29
Jeg er litt som deg - har alltid forhåndsstekt "for sikkerhets skyld", men tror eeegentlig ikke at det er nødvendig. Følger med for å se svarene du får! :cool:

nellie
03-01-12, 16:33
Synes ting blir så.. Blasse, når de ikke er litt forhåndsstekt, jeg.

langaard
03-01-12, 16:39
Om du koker en hel rå kylling sammen med grønnsaker, så får du en deilig kraft til suppa! Sil krafta, del opp kjøttet og tilsett de grønnsakene du liker:)

Victory
03-01-12, 19:13
Takk for svar folkens! :D
...det ble vist som vanlig her, med en liten stekings før den gikk i gryta mi.. Er noe med denne stekeskorpen. :o

Victory
03-01-12, 19:14
Om du koker en hel rå kylling sammen med grønnsaker, så får du en deilig kraft til suppa! Sil krafta, del opp kjøttet og tilsett de grønnsakene du liker:)

Ja, det er jo genialt. Jeg skal bli mye mer ivrig på og lage kraft, laget min første ordentlige saus med ribbefett i jula.. :D Snadder godt!

Carisma
03-01-12, 22:25
Det skal ikke være nødvendig så lenge kyllingen blir gjennomkokt. Min bestemor lager f.eks (eller laget, hun har blitt for gammel til å lage mat selv) hønsefrikasse på rå høne.

I curryer kan du jo frese den i kjelen med litt krydder først.

Peppa Gris
03-01-12, 22:31
Jeg koker kyllingen hel (høna likeså) og lager suppe på krafta og kjøttet som jeg piller av. Om det er kyllingfileter du lager suppe på så kan det være fint å brune den litt først og så helle vann over, da får du litt bedre smak på krafta synes jeg.