View Full Version : Lavkarbo er ut! Grovkarbo er inn!
Men er ikke det omtrent det samme?? :D
Siden dette har vært året for lavkarbo, så har jeg lyst til å innføre begrepet «Grovkarbo» ettersom dette er et kosthold som er bra for de aller aller fleste. Fokuserer du på grovkarbo, altså at du får i deg mer fiber og mindre sukker og stivelse, så er mye gjort, mener Borchsenius.
Sjekk HER (http://www.side2.no/helse/article3302867.ece)!
Det spørs vel heeeeeeeelt hva slags lavkarbo man sammenligner det med?
Jeg holder meg til lavkarbo jeg:p
Det spørs vel heeeeeeeelt hva slags lavkarbo man sammenligner det med?
Lavkarbo generelt vel, siden damen ikke presiserer noe mer.
Hva er lavkarbo generelt da?
Nei, det er vel ikke det samme. Det som her kalles grovkarbo, er vel egentlig det slankere har drevet med til alle tider, knekkebrød og annen mager mat.
Ser det står fullkornspasta og korn, og det er vel ikke akkurat hva lavkarbo går ut på. :)
Jeg spiser fullkornspasta, fullkornsris, fullkorn ditt, fullkorn datt. (Ikke hele tiden altså:p Kunne høres litt sånn ut nå.) Føler da jeg spiser lavkarbo likevel med mine 50-70 gram om dagen.:p
Nei, det er vel ikke det samme. Det som her kalles grovkarbo, er vel egentlig det slankere har drevet med til alle tider, knekkebrød og annen mager mat.
Ser det står fullkornspasta og korn, og det er vel ikke akkurat hva lavkarbo går ut på. :)
Det kan jo være Fedon og lavkarbo. Alt under 150 gram karber er jo lavkarbo.
teleslynga
03-01-12, 21:32
Det såg ganske fedonsk ut. Og jeg liker Fedon, jeg. Og maten hans.
Jeg tåler ikke korn, så for meg er det uaktuelt:rolleyes:
Akkurat som om vi ikke spiser fiber på lavkarbo. Tullete innspill fra dama spør du meg.
Grovkarbo liksom....:stortsmil
Kari Marita
03-01-12, 22:01
Syns egentlig dette hørtes ut som er en fin form for lavkarbo jeg. Grovkarbo ikke dumt. :)
Syns egentlig dette hørtes ut som er en fin form for lavkarbo jeg. Grovkarbo ikke dumt. :)
Men syns jo vi spiser grovt. Jeg baker lavkarbobrød, knekkebrød og rundstykker, og de er jo fulle av fiber, og gir jevn blodsukkerstigning.
Men der er vi forskjellig og det som funker for den ene funker ikke for den andre.
Men syns hun avfeier lavkarbo som en motegreie, og at hennes opplegg er mye bedre...
TrillTrall
03-01-12, 22:22
For gjennomsnittsmennesket som ikke er insulinresistent så er jo det kostholdet hun skisserer helt greit? Hvis man spiser ordentlig smør og ikke sånn lett-hjertego-dritt vel og merke. Hun er kanskje litt vel opptatt av å spise magert, men ellers er jo mye grønnsaker og rent mat og sånt bare sunt for alle. :) Man trenger jo ikke tylle i seg 4 frukter om dagen og spise 3-4 brødmåltider, men 1-2 brødmåltider (grove) og 1-2 frukter tåler faktisk de som ikke er insulinresistente eller er allergiske mot det på en eller annen måte.
Kari Marita
03-01-12, 22:38
Men syns jo vi spiser grovt. Jeg baker lavkarbobrød, knekkebrød og rundstykker, og de er jo fulle av fiber, og gir jevn blodsukkerstigning.
Men der er vi forskjellig og det som funker for den ene funker ikke for den andre.
Men syns hun avfeier lavkarbo som en motegreie, og at hennes opplegg er mye bedre...
Joda mye grovt på lavkarbo, men for de som vil ha litt mer karbohydrater er jo ikke grovkarbo så dumt alternativ da. Lavkarbo er ikke et motehysteri. Hun er vel egentlig ikke så veldig for lavkarbo, men for å kutte ned på de raske karbohydratene og spise mere av de langsomme. Derfor mener vel hun at hennes opplegg er bedre. :)
Peppa Gris
03-01-12, 22:41
Men syns hun avfeier lavkarbo som en motegreie, og at hennes opplegg er mye bedre...
Det samme tenkte jeg. Hørtes litt ut som hun ville være med å tjene penger med å hoste opp en "ny" diett ;)
vBulletin® v3.7.2, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.