View Full Version : Vet noen hva cream of tartar er på norsk?


Victory
04-01-12, 19:32
Er det Natron?

Ser i den engelske boka mi at det brukes i en del oppskrifter..

:)

Huldr
04-01-12, 19:37
Det heter faktisk kremortartari på norsk :). Apotekvare.

Victory
04-01-12, 19:41
Den kjente kremortartari ja!! :D

Takk for kjapt svar!!

Huldr
04-01-12, 19:57
Den kjente kremortartari ja!! :D

Takk for kjapt svar!!Hehe, ja nettopp :D. Og bare hyggelig.

Fant en grei liten oversikt over diverse underlige ingredienser her (http://www.apotek1.no/aktuelt/julebakst-og-forjulshygge-med-pottaske-og-kongerokelse) forresten :)

Victory
04-01-12, 20:13
Så bra! Kjekk samling. :D

Rin
04-01-12, 20:28
I de aller fleste oppskrifter kan kremotartari erstattes med bakepulver uten noe større tap. Jeg har spurt etter kremotartari på apoteker noen ganger, men de ser alltid tomt på meg og er sånn "Er det... en krem, liksom?" :p

MEN jeg fant en boks på Centra (sånn luksus-dagligvarebutikk på Majorstua). Muuulig det går an å be Meny ta inn, tror de tilhører samme gruppe?

Victory
04-01-12, 20:32
Hehe, jeg tenkte det var noe slags fløte jeg... :o

Creme tartar, altså rå krem: Fløte. JADDA!!!! :D

Huldr
04-01-12, 20:34
I de aller fleste oppskrifter kan kremotartari erstattes med bakepulver uten noe større tap. Jeg har spurt etter kremotartari på apoteker noen ganger, men de ser alltid tomt på meg og er sånn "Er det... en krem, liksom?" :p

MEN jeg fant en boks på Centra (sånn luksus-dagligvarebutikk på Majorstua). Muuulig det går an å be Meny ta inn, tror de tilhører samme gruppe?:lol: Apotekkunnskapen er ikke hva den engang var!

Men hvis man i stedet ber om "kaliumhydr.tar" bør de i alle fall finne det :D

Kremortartari: Kjøpes under navnet "Kaliumhydr.tar." i 40 grams bokser. Kalles også vinsten. Brukes i matlaging for å hindre krystallisering av sukker i f.eks. syltetøy og karameller. Brukes også i bakepulver. Stabiliserer eggehvite i feks. suffleer. (fra linken over, Apotek1)

Klådia
04-01-12, 21:05
Cream of tartar selges under navnet Sponge Cake Stabilizer på Cacas.

Cacas har egen butikk i Oslo, nettbutikk og selger også sine produkter via andre forhandlere (f.eks Jernia)

Her er informasjon om produktet (og bilde) :
http://cacas.no/Produkt/700-09

Kitt
04-01-12, 21:10
Cream of tartar selges under navnet Sponge Cake Stabilizer på Cacas.

Cacas har egen butikk i Oslo, nettbutikk og selger også sine produkter via andre forhandlere (f.eks Jernia)

Her er informasjon om produktet (og bilde) :
http://cacas.no/Produkt/700-09
Åhhhh, nå lærte jeg noe veldig nyttig i dag også! :w00t:
Utrolig hva dette forumet kan brukes til!:D

Kanutten
04-01-12, 21:13
Svampkake? :o

Perdita
04-01-12, 21:50
Det kalles også vinsten :)

HP
04-01-12, 22:17
Jeg har spurt etter kremotartari på apoteker noen ganger, men de ser alltid tomt på meg og er sånn "Er det... en krem, liksom?" :p
Jeg opplevde det samme når jeg skulle handle her før jul, men vi fant den til slutt etter litt Googling.

Apoteknavnet er Kaliumhydrogentartrat. Den jeg har er fra Apotekproduksjon AS og har artikkelnummer 10B008/1.

Rin
05-01-12, 04:03
:lol: Apotekkunnskapen er ikke hva den engang var!

Men hvis man i stedet ber om "kaliumhydr.tar" bør de i alle fall finne det :D

(fra linken over, Apotek1)

Jeg opplevde det samme når jeg skulle handle her før jul, men vi fant den til slutt etter litt Googling.

Apoteknavnet er Kaliumhydrogentartrat. Den jeg har er fra Apotekproduksjon AS og har artikkelnummer 10B008/1.

Hehe, da har jeg også lært noe nytt! Men nå har jeg blitt så flink tilå handle sånt på ebay, så jeg kikker nok der heller enn på apoteket neste gang. :p

Farzan
05-01-18, 20:05
Det kalles vinsyre også.