View Full Version : Viltsaus


Bik
22-01-12, 13:13
Skal lage helstekt elgbiff med viltsaus til i dag. Har tidligere brukt Toro sin som base og putta i en del godsaker. Men nå skal man jo helst spise å rent som mulig. Noen som har en bra oppskrift på viltsaus?

Dietta
22-01-12, 13:19
Kanskje du finner noe i sausetråden (http://forum.lavkarbo.no/showthread.php?t=4534) :)

Bik
22-01-12, 14:08
Kanskje du finner noe i sausetråden (http://forum.lavkarbo.no/showthread.php?t=4534) :)

Takk. Skal ta en titt :)

Nannah
22-01-12, 14:11
Kjære deg, når du steker en stek så får du jo masse god kraft av steken. Da er det helt unødvendig å bruke ferdig-pose.(masse karber er det jo også)

Kok ut langpannen med litt vann. Og hell i en kjele.Ha i fløte eller rømme. Smak til med krydderet du vil ha og småkok til sausen tykkner. Du kan eventuelt tykkne med litt Johannesbrødkjernemel utrørt i vann. :)

Charlott
22-01-12, 14:28
I en viltsaus synes jeg det er knallgodt med litt "Snøfrisk med timian og rødløk" i! :sikle:
Det hjelper også til med å tykne sausen :)

Bik
22-01-12, 16:39
Ble egenkomponert saus av 4 dl fløte, 1,5 dl kjøttkraft, 60 g kremost naturtell (hadde bare den i hus, men skal prøve med urteost neste gang), en eggeplomme og ei 1/2 ts johannesbrødkjernemel, ei ts sennep, salt, pepper og viltkrydder. Hadde i hermetisk champinjong, og så hadde jeg i stekt bacon rett før servering. Fy sør'n så godt det ble :sikle:

Serverte det til helstekt elgbiff, brokkoli og blomkål. :)

Nannah
23-01-12, 07:27
Det ble sikkert nydelig mat, Bik :)

MariaH.
23-01-12, 17:50
Det ble sikkert nydelig mat, Bik :)
Hei !
Jeg strever med sauser og supper, er nokså ny. Men har funnet Tyrkisk og Gresk yoghurt. Den er veldig god i sauser/ supper og til frø/nøtteblanding.
Har også brukt Toro's kok og kjøl for å tykne.
Har hørt om Aktins jevning, men vet ikke hvor jeg får tak i den.
Har noen bedre greie på dette enn meg ?
Er veldig glad for tips.
MariaH.