View Full Version : Fritering på lavkarbo/ketolyse


Iseliin90
01-02-12, 17:41
Har prøvd og søke opp dette i flere dager, men finner egentlig ikke noe bra svar :confused:

Lurer på om noen vet om det går og fritere kyllingnuggets (kyllingkjøttdeig med egg og bacongull rundt) på lavkarbo/ketolyse (maks 20karb.dagen) ? Eller er fettet for farlig ? Eventuelt hvilken olje bør brukes ?

Har hatt lyst til og prøve dette en stund, da siste nuggetsene mine ikke ble så bra på panna :(

Lyst på noe kosemat i dag :p

Zincite
01-02-12, 17:52
Hva med å fritere i smult?

Dietta
01-02-12, 17:55
Det går helr fint å fritere på lavkarbo. Du tilfører ikke noe mere kh selv om du fritterer i stedet for å steke i panna.
Odelia (http://www.odelia.no/2/4/5/produktene.html) ha en rapsolje olje beregnet på steking. Mulig den egner seg godt til frityr også. Det er den jeg ville ha prøvd :)

Iseliin90
01-02-12, 18:29
Hva med å fritere i smult?
Du vet vell ikke næringsinnholdet på den ? Klarte ikke og finne ut det :o Må vell på butikken og se tenker jeg :p
Det går helr fint å fritere på lavkarbo. Du tilfører ikke noe mere kh selv om du fritterer i stedet for å steke i panna.
Odelia (http://www.odelia.no/2/4/5/produktene.html) ha en rapsolje olje beregnet på steking. Mulig den egner seg godt til frityr også. Det er den jeg ville ha prøvd :)

Åh, det er bra. Siden jeg har så utrolig lyst på det i dag :-p Den oljen er kansje god ja, dumt de ikke har den på butikken som jeg har i umiddelbar nærhet :-p

Zincite
02-02-12, 08:48
Smult (http://www.matvareguiden.no/Smult) er rent fett.

Fra store norske leksikon:

smult. (av smelte), svinefett, salveaktig, hvitt fett som smelter helt ved ca. 30–35 °C. Fremstilles av svin, hovedsakelig av dyrets indre fettmasse (ister (http://snl.no/ister)). Består av om lag 50 % oljesyre, 25–30 % palmitinsyre, 12–14 % stearinsyre, 7–12 % linolsyre, 1–2 % linolensyre og mindre mengder tetra-, penta- og heksaensyrer.
Smult brukes til frityrsteking og som fôrfett, dessuten noe til såpeproduksjon m.m.

Alynna
02-02-12, 15:01
Tror de fleste uansett kostholdsretning mener at rapsolje egner seg godt til steking, ja :)

macadamia79
03-02-12, 13:54
Kokosolje - men det er så ufattelig dyrt.

LenaBeatrice
03-02-12, 14:50
Friterer gjør man på høy temperatur, og oljer blir da ødelagt, selv om det er rapsolje som er egnet til steking.

Bestemamma
03-02-12, 15:47
Smult (http://www.matvareguiden.no/Smult) er rent fett.

Fra store norske leksikon:
Sitat:
smult. (av smelte), svinefett, salveaktig, hvitt fett som smelter helt ved ca. 30–35 °C. Fremstilles av svin, hovedsakelig av dyrets indre fettmasse (ister (http://snl.no/ister)). Består av om lag 50 % oljesyre, 25–30 % palmitinsyre, 12–14 % stearinsyre, 7–12 % linolsyre, 1–2 % linolensyre og mindre mengder tetra-, penta- og heksaensyrer.
Smult brukes til frityrsteking og som fôrfett, dessuten noe til såpeproduksjon m.m.

Problemet med smult nåtildags er at det er vegetabilsk. I allefall er Flott det. :(