View Full Version : Pat krapao moo (kjøttdeig med thai basilikum og chili) - med bilde
Dangerous Nan McGrew
06-02-12, 20:07
Jeg har asiatisk uke (r) på bloggen min nå, fått så mye inspirasjon etter å nettopp ha vært på ferie der :)
Moo betyr svin, og i denne oppskriften har jeg brukt svinekjøttdeig, men du kan selv velge det kjøttet du ønsker, kanskje du heller vil ha gai (kylling) eller neua (okse)?
200 gram kjøttdeig av svin
2 ss olje
2 ss hakket chili
2 hvitløksfedd
1 ss østerssaus
1 1/2 ss fiskesaus
1 ts sukrin
1/4 kopp med vann eller svinebuljong
1/2 kopp thai basilikum, finhakket
Start med å knuse hvitløk og chili med morter. Varm opp oljen, ha i kjøttdeigen på middels sterk varme (gjerne i wok). Stek lett med chili og hvitløk. Ha i sukrin, østerssaus, fiskesaus, og buljong. Ha i basilikumen mot slutten, bland lett inn.
http://2.bp.blogspot.com/-OTcMdmy6zxU/TzAhrvno-yI/AAAAAAAABQo/nyF6g5OIOQM/s1600/IMG_7616.JPG
Er det sweet basil eller holy basil du bruker? Ser godt ut :)
owwwwww....jeg elsker asiatisk mat. kan en bruke vanlig basilikum?
Doh, glem det, det står jo i navnet på retten! :P
Dangerous Nan McGrew
07-02-12, 16:39
Doh, glem det, det står jo i navnet på retten! :P Haha ;)
Dangerous Nan McGrew
07-02-12, 16:41
owwwwww....jeg elsker asiatisk mat. kan en bruke vanlig basilikum? Jeg også! Jeg har thaibonanza på bloggen min om dagen, for jeg ble så inspirert når jeg var der nede nå nylig :D Du kan helt fint bruke vanlig basilikum... men en gang burde du prøve med thaibasilikumen også ;)
Dette skal jeg lage på torsdag - gleder meg :heia:
(Har allerede tatt ut fisk til fiskegrateng i morgen, nemlig...)
Svinekjøttdeig av beste sort, samt krapao i hus, det blir helt klart dette til fredagskos! De andre ingrediensene er alltid i hus uansett, hehe
Dangerous Nan McGrew
18-02-12, 13:10
Svinekjøttdeig av beste sort, samt krapao i hus, det blir helt klart dette til fredagskos! De andre ingrediensene er alltid i hus uansett, hehe
Åååå så spennende, håper du liker det! :) Det er så enkel rett, men jeg bare digger chili, fiskeolje, og hvitløkssmaken - helst masse av det! :)
Dette var lettvint og godt ja, jeg lager masse thaimat, men har ikke somlet meg til å gjøre denne - merkelig nok, siden det bare tar 5 minutter å forberede :)
Skal definitivt gjentas!
Laget i dag igjen, bare med vanlig kjøttdeig av okse siden jeg hadde det inne, og så tilsatte jeg finsnittet kinakål, noe som absolutt ikke er i originalen, men jeg syntes det smakte veldig godt :)
Synes forresten ikke at holy basil likner på basilikum, så det vil smake ganske annerledes. Holy basil har en pepperaktig aroma.
Sweet (thai) basil, som likner på basilikum, men med en god del anissmak, er derimot i slekt med det vi kjenner som basilikum, det er denne man ofte får i curryretter. Det er altså to helt forskjellige planter.
Dangerous Nan McGrew
08-04-12, 20:59
Laget i dag igjen, bare med vanlig kjøttdeig av okse siden jeg hadde det inne, og så tilsatte jeg finsnittet kinakål, noe som absolutt ikke er i originalen, men jeg syntes det smakte veldig godt :)
Synes forresten ikke at holy basil likner på basilikum, så det vil smake ganske annerledes. Holy basil har en pepperaktig aroma.
Sweet (thai) basil, som likner på basilikum, men med en god del anissmak, er derimot i slekt med det vi kjenner som basilikum, det er denne man ofte får i curryretter. Det er altså to helt forskjellige planter.
Kinakål var en god idè! Ja, de er litt vanskelige å holde styr på de der basilikumene :) Anbefaler alle å prøve med holy basil!
vBulletin® v3.7.2, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.