View Full Version : Hjortestek


elien
08-02-12, 22:59
Hei

Har vært så heldig å få en hjortestek, men det har jeg aldri laget før. Lurer på om det går an å legge den i sur melk å lage surstek av den? Eller kom med andre tips


Elin

langaard
08-02-12, 23:02
Hei

Har vært så heldig å få en hjortestek, men det har jeg aldri laget før. Lurer på om det går an å legge den i sur melk å lage surstek av den? Eller kom med andre tips


Elin
Hjort er helt utmerket til surstek:)

elien
08-02-12, 23:10
Takk for svar, då blir det Surstek :) E kjempe gla i det

Elin

langaard
08-02-12, 23:12
Takk for svar, då blir det Surstek :) E kjempe gla i det

Elin
Jeg vil og ha!!!:(

index
08-02-12, 23:20
Sursteik er det beste man kan lage av en hjortesteik, etter mitt syn. Herlig mørt, og ikke så tørr som den ellers gjerne blir. Bør langtidssteikes på lav temperatur for at det skal bli helt perfekt!

elien
13-02-12, 18:55
Jeg har et hode som ikke fungerer for tiden, har derfor bommet på Steken, tok den opp til tining i helgen å la den i surmelk i dag.

Men til helgen er det bare jeg som er hjemme (rotehode), kan jeg då steke den til helgen å fryse den igjen stekt?

Elin

langaard
13-02-12, 21:25
Jeg har et hode som ikke fungerer for tiden, har derfor bommet på Steken, tok den opp til tining i helgen å la den i surmelk i dag.

Men til helgen er det bare jeg som er hjemme (rotehode), kan jeg då steke den til helgen å fryse den igjen stekt?

Elin
Det vil jeg tro går helt fint:)

index
16-02-12, 08:12
Det går fint. Om du skjærer den opp når den er blitt kald og fryser den i aluminiumsfolie, så er den lett å varme den opp igjen i stekeovnen når du skal ha den uten at den blir tørr.

elien
16-02-12, 13:06
takker å bukker for tips :)

Elin