View Full Version : Hvordan knuser dere linfrø og sesamfrø?
Har prøvd stavmikseren men det gikk ikke. Må man bruke mandelkvern?
Jeg bruker stavmixer eller hakkebollen til stavmixeren. Pass på å ikke ta for mye om gangen :)
Dette er dagen for dumme spørsmål: hvorfor må (bør?) de knuses?
Dette er dagen for dumme spørsmål: hvorfor må (bør?) de knuses?
Vet ikke helt, for at de skal virke mest mulig som mel kanskje?? Var en oppskrift til rundstykker dette. Tror kanskje at det var Gerd sin oppskrift :o) Kanskje hun vet bedre??:confused:
Du kan kjøpe ferdigknuste så er problemet løst. De hele du har kan du bruke hele, tygge godt:)
Jeg bruker stavmixer eller hakkebollen til stavmixeren. Pass på å ikke ta for mye om gangen :)
Jeg bruker også den lille hakkebollen! Fungerer perfekt!
http://ts2.mm.bing.net/images/thumbnail.aspx?q=1620788518313&id=73f9b458968656f0 88abc5cb0f87e344
Hmmm... får prøve en gang til. Har prøvd den hakkeren jeg også uten suksess. Men har prøvd kun linfrø. Skal bake med sesamfrø nå så får se om det går bedre :o) Uansett takk for svar :o)
Jeg har de i ett litermål å bruker stavmiksern:)
Jeg bruker foodprocessor med knivinnsatsen i, kjører en stund på full guffe.
Dette er dagen for dumme spørsmål: hvorfor må (bør?) de knuses?
Litt gammel tråd, men jeg søkte på hvordan knuse linfrø, da kom denne tråden opp.
Grunnen til at de bør knuses er fordi da blir de tatt opp bedre i kroppen. Når de er hele så "glir" de bare gjennom kroppen, hele... og vi får ikke fordelen av de gode stoffene i de.
Er det andre butikker enn Meny som selger knuste? Har ikke funnet noe... Og det eneste jeg har fått til å knuse de med er mortel, og det er tungt og tar tid.
Det er sikkert Ica Maxi og helsekost som har det :)
Noe sted leste jeg at man ikke skal spise knust linfrø,og andre steder at man
bør spise knust linfrø akkurat pga det at vi får bedre opptak av den ;)
på iherb.com får du trolig både knust og som mel. På en sånn internasjonal sjappe kjøpte jeg nylig rista hvite sesamfrø. det er godt.
Funker bra med hakkebollen hvis du holder den i henda og roterer og rister litt innimellom mens den hakker, og åpner og skraper ned fra sidene og fra bunnen når det begynner å gå treigt. Hvis ikke du har en veldig dårlig blender da, det funker ikke så bra med alle, har jeg merka..
Også er det jo den gode, gamle morteren da. ;)
på iherb.com får du trolig både knust og som mel. På en sånn internasjonal sjappe kjøpte jeg nylig rista hvite sesamfrø. det er godt.
Fant det på iherb som flax powder :) Bestilte en pakke, skal prøve de i Karins aller beste brød :)
vBulletin® v3.7.2, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.